Túl szép volt a rablók autója

Feltűnő autója okozta a vesztét annak a négyfős rablóbandának, amely november 12. és 29. között összesen hat fegyveres rablást követett el. Két helyen célzott lövésekkel egy-egy biztonsági őrt sebesítettek meg.

A banda ámokfutása november 12-én Budapesten, a IV. kerületi Fóti úton lévő Kaszinóban kezdődött, ahol a csoport főnökének tartott H. J. (34) pénzváltás ürügyén az ügyféltérbe hívta a teremfelügyelőt, fegyverével térdre kényszerítette, majd a már térdeplő férfit combon lőtte. Amikor a sérült teremfelügyelő menekülni próbált, H. utánament és a földön fekvő embert összerugdosta.

Három nappal később egyik társa Hegyeshalomban kirabolt egy pénzváltót. November 20-án H. J. ismét felkereste V. S. társaságában a hegyeshalmi pénzváltót, de az alkalmazott segítségért kiáltott, mire a támadók elmenekültek. Néhány órával később egy kőszegi pénzváltót támadtak meg fegyverrel: a kasszában lévő pénz átadására kényszerítették az alkalmazottakat, majd elhajtottak.

November 24-én H. J., V. S., és L. R. Budapesten az Üllői úti, majd öt nappal később a Baross utcai kaszinót rabolták ki. Az Üllői úton csakúgy, mint korábban a Fóti úton, combon lőtték a biztonsági őrt.

A rablótámadásokkal öszszesen 6,5 millió forintot zsákmányoltak. Amikor kiderült, hogy valamennyi budapesti támadás helyszínének közelében feltűnt egy ezüstszínű, "különleges", láthatóan nagy becsben tartott Volkswagen Golf, a BRFK nyomozói körbehívták a megyei rendőr-főkapitányságokat, hogy "nem találkoztak-e" ezzel valamelyik ügyükben. Vas megye jelentkezett: a hegyeshalmi és a kőszegi eset után is láttak a szemtanúk egy ezüst Golfot.

A BRFK és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói ezt követően már közös erővel, titkosszolgálati eszközöket is bevetve keresték a Golf tulajdonosát. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője lapunknak elmondta: november 30-án az egyik budapesti hipermarket parkolójában a nyomozók megtalálták a keresett Golfot, és elfogták V. S.-t. A kocsiban megtalálták a kőszegi rablásnál használt sapkát, és az akciók előtt az autóra ragasztott rendszámot is. Még aznap rendőrkézre került L. R. dunavarsányi lakos, nála találták meg a támadásokhoz használt PA pisztolyt. December 3-án pedig a Vas megyei rendőrség bevetési szolgálata elfogta a rablássorozat első számú gyanúsítottját, H. J.-t. A banda meg nem nevezett negyedik tagját még keresik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.