Michael Jackson első feltámadása

Alig néhány héttel a temetése után ismét beindították a Michael Jackson pénzgyártó-gépet, s a változatosság kedvéért most (karácsonyig) a popsztárt feltámasztják. A Sony Music Entertainment bejelentette, hogy október 12-én megjelentetik This Is It című új kislemezét, amit október 26-án egy album követ, kapcsolódva ahhoz a filmhez, amelynek hivatalos premierje 28-án lesz a világ több filmszínházában.

A dupla CD egyik lemezén Michael Jackson eredeti nagy slágerei hallhatók abban a sorrendben, ahogy a róla készült dokumentumfilmben is felcsendülnek, a másik lemezen olyan Jacko-klasszikusok hallhatók, amelyek ebben a változatban még soha nem jelentek meg. John McClain, az album társproducere kijelentette, hogy "a lemez bizonyítani fogja, hogy Michael egyike volt Isten legnagyobb ajándékainak".

Bizonyára a Kenny Ortega koreográfus által rendezett, csaknem két és fél órás dokumentumfilm is szenzációt kelt majd, hiszen a popsztár életének utolsó hetét, a tervezett koncertek próbáit örökíti meg. A végső változatot százórányi felvételből vágták össze, s felidézi Jackson karrierjét is. Olyan interjúbetéteket is tartalmaz, amelyek Jacko munkatársaival, barátaival készültek. Az óriási érdeklődés miatt 2000 filmszínházban már a premier előtti éjszakán levetítik a produkciót, amit egyébként csak két hétig forgalmaznak. A vetítésekre szeptember 27-e óta árulják a jegyeket, amelyek döntő többsége elővételben elfogyott.

A film felvételei a sztár halála előtti héten készültek, s a Sony Pictures 60 millió dollárért vásárolta meg a londoni AEG Live cégtől. A kiszivárgott hírek szerint afféle kultfilm készült: a szerződés értelmében az alkotás csak pozitív üzeneteket tartalmazhat a sztárról, s erről a vétójoggal bíró, Jackson-örökséget gondozó bizottság tagjai is meggyőződhettek.

A film és a dupla CD mellett ezekben a napokban egy rendezői változatot tartalmazó DVD és két "különleges kiadású" DVD is készül. A 3D-s felvételeket is tartalmazó DVD-k a filmvetítések befejezése után novemberben - "Michael Jackson ajándékaként" - kerülnek majd forgalomba az ünnepi zenepiacra, mint ahogy a rajongók emléktárgyak százaiból is válogathatnak a karácsonyfa alá. Szakértők szerint a showbiz Jacksonnal kapcsolatos bevételei akár az egymillió dollárt is elérhetik a következő három hónapban, s mivel Jacko hagyatékában még 200 kiadatlan felvétel és egyéb értékesíthető hagyaték maradt, valószínűleg nem ez lesz az egyetlen alkalom a "feltámasztására".

Magyarországon a film bemutatója október 28-án lesz a nagyvárosok plázamozijaiban.

Korának megfelelően egészséges volt Michael Jackson - derült ki a boncolási jegyzőkönyvből. Bár karját tűszúrások borították, fején és nyakán hegek voltak, a teste közel sem volt "beteg csontváz", mint amilyennek a sajtó leírta. Az énekes egy viszonylag egészséges ötvenéves volt, mielőtt gyógyszer-túladagolásban meghalt - fogalmaz a jelentés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.