Egyre több a rendőrségi szál a Budapest TV-nél

Bűnügyi vonalon is "szerteágazóvá" vált a Budapest Televízió felszámolása. Egy autókölcsönző cég tett feljelentést a televízió volt ügyvezetője ellen.

Gyanúsítottként hallgatta meg tegnap egy autókölcsönző cég feljelentése nyomán a VIII. kerületi rendőrkapitányság Bródy Pétert, az egykori Budapest TV tulajdonosát. A gyanú szerint nagy értékű gépkocsit kölcsönzött, amit többszöri felszólításra sem adott vissza.

A tévét működtető részvénytársaság ellen az izraeli székhelyű Space-Communication Ltd. kezdett felszámolási eljárást, amit a Budapest TV tulajdonosa igyekezett megakadályozni. A társaság végjátéka jó fél éven át tartott. A felszámolóbiztos augusztus végén úgy döntött: a televízió befejezi a sugárzást, és a hónap utolsó vasárnapján a nagy kábelszolgáltatók le is kapcsolták a műsort hálózatukról. Úgy értesültünk, hogy néhány kisebb vidéki hálózatban még tovább működik a csatorna az Európa Televízió Zrt.-vel a háta mögött, amely cég viszont nem kapott sugárzási engedélyt a médiahatóságtól, így tevékenysége lényegében illegális.

- Nincs remény a médiavállalkozás felélesztésére, a romok eltakarítása immár a hatóságok feladata - mondták lapunknak a felszámolást végző Budapest Investment (BI) Zrt. környezetéből. A BI információink szerint maga is büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen: a felszámolónak ugyanis nem adták át a cég teljes vagyonát, ez pedig büntetendő cselekmény.

Kincs László felszámolóbiztos már augusztus 13-án is csak a rendőrök segítségével jutott be a tévé épületébe: a televízió tulajdonosa nem akarta beengedni. Legutóbb pedig zaklatás miatt tettek feljelentést a rendőrségen, mivel Kincs Lászlót megfenyegették, ám atrocitás végül nem történt - tudtuk meg.

A felszámoló 13 hitelező 268 millió forint összegű követelését vette nyilvántartásba. Egy szállító egy a felszámolás kezdetét megelőzően indult perben kívánja érvényesíteni 100 millió Ft feletti követelését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.