Hitler egy AIDS-reklámban

Adolf Hitlert mutatja be védekezés nélküli aktus közben egy az AIDS veszélyeire figyelmeztető német reklám. Ezzel akarják felhívni az emberek figyelmét a biztonságos szex jelentőségére.

- Azt kérdeztük magunktól, hogy milyen arcot adhatnánk a vírusnak. Ez az arc azonban semmiképpen sem lehetett kedves - mondta Dirk Silz, "Az AIDS tömeggyilkos" elnevezésű kampányt kigondoló Das Commitee reklámcég kreatív- igazgatója.

A kampány célja az emberek felrázása és hogy újra a középpontba állítsa az AIDS problémáját, illetve visszaszorítsa a védekezés nélküli szexuális együttlétek egyre növekvő számát - tette hozzá a szakember.

A hirdetés védekezés nélküli szexuális együttlét elmosódott képsorait mutatja be, amelynek csupán a legvégén ismerhető fel Hitler arca. A kisfilmet Az AIDS tömeggyilkos felirat zárja. A reklámot a német televíziók és mozik vetítik majd, de már most is megtekinthető a neten.

A Sztálin és Szaddám Huszein hasonmásainak plakátjait is felvonultató kampány a Regenbogen (Szivárvány) nevű szervezet együttműködésével készült el. A világszerte eddig 30 millió ember halálát okozó betegség naponta mintegy hatezer emberrel végez - derül ki a figyelemfelkeltő akcióból. A második világháborúban körülbelül 60 millió ember lelte halálát - hangsúlyozták összehasonlításképpen a készítők.

A vitatott plakát

A reklámot bírálók szerint ugyanakkor a kampányfilm megbélyegzi a HIV vírussal fertőzött embereket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.