Kisléta: a gyilkos is járt a temetésen?

A Nemzeti Nyomozó Iroda egyik informátora állítja: a romák elleni támadásokkal gyanúsított férfiak egyikét látta az áldozat, B. Mária temetésén a kislétai temetőben. A támadásban életveszélyesen megsérült kislány már a jövő héttől iskolába menne.

A romák ellen elkövetett, hat halálos áldozatot követelő sorozatgyilkosság négy gyanúsítottja közül az egyik nagy valószínűséggel részt vett a Kislétán augusztusban agyonlőtt B. Mária temetésén - közölte tudósítónkkal egy neve elhallgatását kérő férfi, aki azt állította, hogy a háttérből segítette a Nemzeti Nyomozó Iroda munkáját.

Mint mondta, egy tévétudósításban az egyik férfi jobb felkarján épp olyan tetoválást ismert föl, mint a temetésen látott gyanús férfin volt. (A gyanúsítottak közül K. Árpádnak van nagyméretű tetoválása a jobb felkarján.) Hozzátette: tájékoztatta a NNI munkatársát, mire azt a választ kapta, hogy ha gyanúsnak találta az illetőt, akkor le kellett volna fotóznia.

Az informátor beszámolt arról is: Vasmegyeren és Tiszarádon a tiszalöki gyilkosságot követő hetekben a helyiek sokszor láttak egy szürke, Honda típusú nagy motorral közlekedő, erős testfelépítésű ismeretlent, akinek látogatásai azután maradtak abba, hogy a tiszarádi romák bejelentették: éjszakai járőrszolgálatot szerveznek a faluban. A férfi szerint érdekes egybeesés, hogy a letartóztatott Cs. Istvánnak is szürke Honda nagy motorja van.

A jövő héttől szeretne iskolába járni Ketrin, az a 13 éves kislétai lány, akit otthonában egy hónapja ért az a brutális fegyveres támadás, amelyben édesanyja meghalt, ő pedig életveszélyesen mesérült. A lány hétfőn elhagyta a kórházat, s Kislétán élő nagymamájához ment. Pénzes Sándor polgármester - aki szerdán meglátogatta a lányt - érdeklődésünkre azt mondta: Ketrinnek még fáj a jobb karja, nem tudja emelni, azért akar a jövő héttől iskolába menni, hogy ne veszítsen évet. A taneszközöket az önkormányzat biztosítja számára.

Fülöp Gergely, a megyei főkapitányság szóvivője közölte: Kislétán huszonnégy órás járőrszolgálatot tartanak, s megkülönböztetett figyelmet fordítanak a kislányra.

A gyilkos is járt a temetésen?
Kisléta temetés
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.