A rendőröket is megtámadják

Svédországban terjed az utcai erőszak. Stockholmban a Tensta és a Rinkeby városrész, Malmőben Rosengard van kitéve a randalírozásnak, és most már elmondható, hogy Göteborg szinte egész területe nap mint nap utcai összecsapások színtere. E malmői és stockholmi városrészekben rengeteg bevándorló él, és főleg az ő gyermekeik a rendbontások elkövetői, Göteborgban azonban helyi fiatalok okozzák a bajt.

Rosengardban és Rinkebyben a kődobálás, a rongálás a mindennapos, Göteborgban a gyújtogatás. A több mint egy hete mindennap randalírozó fiatalok törnek-zúznak a városban, megtámadják a rendőröket is.

Szerdán hajnalban ismét a lángoké volt a főszerep. Először Hisingenben gyújtottak fel egy autót, majd alig pár perc múlva Gardstenben egy nyaralóra dobtak Molotov-koktélt. Még azon az éjszakán három helyen gyújtogattak, a kiérkező rendőröket, tűzoltókat és a mentőket pedig kőzáporral fogadták. Egy óvoda porig égett.

A Västra Götaland-i megyei rendőrparancsnokság nem ura a helyzetnek, bár komoly erősítést rendeltek a helyszínre. (Igaz, a segítségükre érkezett civil és egyenruhás rendőrök létszámát nem hajlandók közölni.)

Stefan Gustafsson, a Västra Götaland-i rendőrparancsnokság szóvivője szerint az események komoly indulatokat keltenek a lakosságban, annál is inkább, mert a gyújtogatók egyébként nyugodt, csendes városrészekben garázdálkodnak.

A rendőrségi szóvivő a kedd hajnali teljes nyugalmat a nagy rendőri jelenlétnek tulajdonította, bár ez meglehetősen kétséges, hiszen aznap szakadt az eső.

A malmői Rosengard negyedben már 2008 decemberében is randalíroztak a bevándorlók
Men stand near a burning barricades on the main road in the immigrant-dominated suburb of Rosengard in Malmo in southern Sweden December 18, 2008. Clashes in the Malmo suburb Rosengard have escalated after the police in the beginning of the week cleared out and closed a basement facility in a rental building that was occupied after a dispute between the real estate owner and the Islamic cultural society in the neighbourhood, local media reported. REUTERS/Drago Prvulovic/Scanpix (SWEDEN) NO COMMERCIAL SALE. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. NO COMMERCIAL OR BOOK SALES.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.