Felfüggesztett csendrendelet

Októberben módosíthatják a nagy vihart kavart terézvárosi csendrendeletet, amely szerint a kerületi üzleteknek szeptembertől főszabályként este tízkor kellene zárniuk.

A VI. kerület szeptember közepéig várja az érintett vendéglátóhelyek tulajdonosaitól, üzemeltetőitől a változtatási javaslatokat, amelyeket ígérete szerint beépít a rendeletbe az október végén ülésező képviselő-testület - derült ki az érintett üzlettulajdonosok, az önkormányzat, a kerületi rendőrség, a kereskedelmi kamara, valamint a társasházak képviselőivel folytatott szerdai megbeszélésen.

Kompromisszummal zárult az egyeztetés, a megállapodás értelmében a vendéglátók érdek-képviseleti szervezetei etikai kódexet dolgoznak ki, így szűrve ki azokat az üzleteket, amelyekkel rendszeres a probléma - tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében a terézvárosi önkormányzat. A kerület a július közepén elfogadott csendrendelet végrehajtását addig felfüggeszti, amíg a közösen módosított új változatot el nem fogadják.

Az egyeztetést a vendéglátóhelyek nevében kezdeményező Róna András ügyvéd lapunknak ezt előrelépésnek nevezte, hozzátéve, hogy az üzleteknek elsősorban a közbiztonsággal kapcsolatos megoldási javaslatokkal kell előrukkolniuk.

Az ügyvéd szerint a vendéglátósok az önszabályozás keretében a Liszt Ferenc téri, Andrássy úti, Hajós utcai, és Nagymező utcai kávézótulajdonosokat tömörítő Broadway Egyesülethez hasonló érdekképviseleti szervezeteket fognak létrehozni.

A VI. kerület mai rendkívüli testületi ülésen tárgyal a csendrendeletről
Liszt Ferenc tér, szórakozóhely, ital, csendrendelet, buli,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.