Cozma-ügy: még nem látni a nyomozás végét

Bár a rendőrség korábban nyár elejére ígérte a Cozma-gyilkosság nyomozásának lezárását, a határidőt nem sikerült tartani. Az új verzió szerint még ebben az évben végezhetnek az üggyel. Érdemi információt azonban nem adnak a vizsgálat eredményeiről.

Nem tudni, hol tart a rendőrség a Cozma-gyilkosság nyomozásában, pedig hosszú hallgatás után csütörtökön egy sajtóközleményt adott ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Ám a kommünikében csak a vizsgálati munka főbb adatait ismertetik, az eredményekről továbbra is hallgatnak.

Mint arról lapunkban hírt adtunk, február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokál előtt - a szórakozóhely diszkójában kirobbant verekedést követően - leszúrták Marian Cozmát, a Veszprém csapatának román kézilabdázóját, életveszélyesen megsebesítették Ivan Pesicset, a horvát kapust, valamint súlyosan bántalmazták Zsarko Sesumot, a szerb irányítót. Sesum azóta már újra játszik, a vesén szúrt Pesics rehabilitációja Zágrábban folyik.

A Cozma-ügyben a rendőrök öt bűncselekmény körülményeit próbálják felderíteni, és jelenleg hét gyanúsítottja van az ügynek. Az eddig elfogott és jelenleg előzetes letartóztatásban lévő hat személy közül ötöt - Raffael Sándort, Németh Győzőt, Sztojka Ivánt, P. Gábort és B. Csabát - egyaránt társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó, illetve súlyos testi sértéssel, továbbá csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. A hatodik letartóztatott férfit, valamint az egyedüliként szabadlábon védekező nőt - információink szerint Raffael barátnőjét - bűnpártolással gyanúsítják: ők segíthettek Raffaeléknek a külföldre menekülés megszervezésében és végrehajtásában.

A most kiadott közlemény szerint a gyilkosság óta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság teljes bűnügyi állománya a Cozma-ügyön dolgozik. A gyanúsítottakat eddig ötven alkalommal hallgatták ki a rendőrök, és kilencszer került sor helyszíni kihallgatásra. A nyomozók több mint 450 tanút hallgattak meg, a sok ellentmondás tisztázása érdekében pedig további 174 alkalommal folytatólag kérdezték ki őket. A nyomozás során mostanáig 37 szakértőt rendeltek ki, a beérkező szakvéleményeket folyamatosan értékelik, és összevetik a tanúvallomásokkal, valamint az egyéb bizonyítékokkal.

Bár korábban a rendőrség azt ígérte, hogy a nyár elejére befejezhetik a nyomozást, ezt a határidőt nem sikerült tartani. Kérdésünkre Váradi Piroska, a megyei főkapitányság szóvivője úgy fogalmazott: várhatóan még ebben az évben lezárhatják az ügyet.

Veszprémi megemlékezés a Cozma-gyilkosság estéjén
Veszprémi megemlékezés vasárnap este
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.