Újít a NOL: hírlevél és publikus RSS

A Népszabadság Online a honlap tavalyi megújítását követően folyamatosan élesíti az új szolgáltatásokat. A legutóbbi premier a valós idejű olvasottságot mutató Hírmátrix volt, mostantól pedig két újabb "kényelmi" alkalmazást tettek elérhetővé a fejlesztők.

A hírlevelet a NOL regisztrált felhasználói vehetik igénybe (bárkiből lehet regisztrált felhasználó, néhány alapadat megadásával - a funkció a fejlécen, a Belépés menüpontban érhető el). Az online kiadás hírlevele valójában napi kettő, egyszerűen testreszabható e-mail üzenetet jelent: csak be kell állítani, hogy mely rovatok híreire vagyunk kíváncsiak, és a személyre szóló válogatást a rendszer máris küldeni kezdi az olvasó számítógépére (vagy akár az internetkapcsolattal rendelkező okostelefonjára). A publikus RSS lényegében az RSS-hírcsatorna beilleszthető változata: a NOL a saját blogjában (aszerk.nolblog.hu) közzétette azt a beillesztőkódot, amelynek segítségével ki-ki a saját blogjába vagy honlapjába beszerkesztheti az RSS-dobozt. Ezzel egy olyan hírcsatorna jön létre az adott blogban vagy weboldalon, amely a NOL címeit mutatja. A tematika - hogy melyik rovat vagy felület cikkeit szeretnénk a saját közönségünk elé tárni - természetesen szabadon válaszható.

Az újdonságok közé tartozik a Politográf is (nol.hu/politograf): az alkalmazás segítségével egy egyszerű kérdőív kitöltésével bárki elhelyezheti magát a politikai és kulturális ideológiák koordinátarendszerében A végeredményt a Politográf meglehetősen plasztikussá teszi, ugyanis az ideológiai térben elfoglalt helyünket a rendszer a válaszok alapján grafikusan ábrázolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.