Most & Itt

Vizeletvitézek, politikai veteránok

Bekövetkezett az, amire már régóta számítani lehetett. Fogytán a lopnivaló, a jó legelők mind gazdára leltek, logikus, hogy egymásnak esnek...

Bekövetkezett az, amire már régóta számítani lehetett. Fogytán a lopnivaló, a jó legelők mind gazdára leltek, logikus, hogy egymásnak esnek az elvtársak.

Amikor Kocsis Máté a Fidesz nyolcadik kerületi polgármesterként elhíresült szellemi verőlegénye belengette a megdöbbent magyarok előtt a nemzeti drogteszt gondolatát – vagyis, hogy minden iskoláskorú gyereket, valamint újságírót és választott politikust évente drogtesztre köteleznének - még mindenki azt hitte, hogy egy, még ennél is nagyobb nagy gazemberségről kell elterelni a figyelmet.


Ésszerűnek látszott a gondolat, gazemberségben ugyanis nincs hiány, annyi van belőle, mint égen a csillag - hetente egy biztosan előkerül.

Szegény Kocsis Máté talán már tudja, hogy vele csak a balhét akarták elvitetni. Nem igazi játékos ő, a cserepadon is csupán mások kegyelméből kap helyet.

Rogán, Szijjártó, Giró-Szász, vagy Lázár János vagyonának gyarapodása, amelynek mértéke a legkevésbé sem áll arányban az illető személyek hivatalosan bevallott jövedelmével, nem véletlenül kapott nyilvánosságot. Egymást jelentették fel a sajtónál ezek a derék illetők, ifjú törökök és politikai veteránok. Ami amúgy távolról sem meglepő. Egy olyan pártban, ahol évtizedes barátságok érdekké fajultak, mindenki mindenkiről mindent tud. És mindenki bizonyos lehet abban is, hogy egykori harcostársa adott körülmények között ezeket az információkat hajlandó megosztani a közvéleménnyel.

Senki sincs biztonságban.

És most ne áltassuk magunkat a jó Fideszes mítoszával. Jó fideszes csak a mesékben létezik, a valóságban még senki sem találkozott vele. Pokorni Zoltán ugyan már ősidők óta mondja a magáét, és rója a sajátjának hitt köreit – ám mindezidáig ugyanúgy betagozódott a nagy egészbe, mint Matolcsy, Kósa és a többiek. Talán csak annyival különb Lázárnál, Rogánnál, Kósánál, hogy azok nála tagolatlanabb beszéd formájában, tahóbb stílusban képviselik ugyanazt, mint ő.

És akkor Habony Árpádról még nem is szóltunk. Akinek nem is az ízléstelen, ám méregdrága Gucci táska a legfőbb bűne. Ez a stílustalan rémség csak hab a tortán, valójában arról van szó, hogy Habonyról senki nem tudja, miből él, ráadásul a legtöbb magyarnál fényűzőbben. Ki fizeti a Szerb utcai lakás bérét, a luxusterepjáróját, a botswanai és londoni, meg még ki tudja, milyen utazásait.

Habony Árpád most perrel fenyegeti azokat, akik valótlanságokat állítanak róla. Miközben senki nem állít róla valótlanságokat, ugyanis senki nem állít róla semmit.

Kérdések vannak, amíg lehet.

Mindennek fényében figyelemre méltó adalék, hogy Orbán Viktor kedvenc tálibjai, a Semjén Zsolt köré csoportosuló, magukat kereszténydemokratáknak nevező megélhetési mamelukok, keresztülverték a boltok vasárnapi zárva tartását. Nyilván itt is valami nagy nemzeti átverés zajlik, olyan, amihez nekünk, akik ezt az egész középszerű műsort fizetjük, semmi közünk.

Hogy egy amúgy haszonelvű kormány, amely soha semmi olyat nem tesz, ami érdekei ellen való lenne, miért mászott bele ebbe az értelmetlen baromságba – nos, ez is megérne egy misét.

Most & Itt
2014.12.19 09:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.