Most & Itt

Üzentünk Brüsszelnek

Fölösleges Brüsszelnek üzenni, értelmetlen népszavazásra költeni a milliárdokat. Máshol jobb helye lenne. Másoknál. Oda lehetne adni például Rákay Philippnek. A 70 millió forintos vásárlás mellé újabb könyveket venni tőle. Megérdemli. Átutalni Vajna Tímea férjének, aki jelen állás szerint csak 16 és fél milliót keres naponta. Esetleg újabb zenés darabot rendelni Koltay Gábortól.

Különben is, üzentünk már Brüsszelnek.

Az üzenet szövege betűhíven (a helyesírási hibák legtöbbje kijavítva) a következő:

Brüsszel, te baromarcú!

Aggyad ide nekem a tijedé pénzedet, utánna ne is látjalak. Lerakod a lóvét az ajtóm elé, aztán már húzod is el a beled.

Egyik lábad itt, a másik meg kit érdekel.

Tudol te fizetni Brüsszel, ha akarsz. Csak nagyon lassú vagy, és körülményes. Én meg az ilyet nem csípem. Szabad, szilaj, szittya vagyok. Herótom van az ilyen hozzáállástól, ha érted, mire gondolok.

És amikor nekem herótom van, akkor mindég arra gondolok, hogy nem leszek gyarmat. Te asztat csak szeretnéd, ha én gyarmat lennék, de én azért se fogok az lenni. Ha nem hiszed, akkor leverem a szemüvegedet, és rája ugrok.

Kivágom a fáidat.

Ha még ebbül se értesz, akkor hátrafelé nyilazok.

Tudom én jól, hogy mit gondolsz te rólam: hogy faragatlan tuskó vagyok, szolganép.

Nyereg alatt puhított hős.

Lehet, hogy ez voltam valamikor, mások lakája, kiszolgálója! De ennek most vége, a szemedbe mondom: vigyed innen a hüje demokrácijádat! Semmi hasznom belőle. A civilek is csak bajt hoznak rám, arról a Soros nevűről nem is beszélve. Már a neve sem áll jól.

Azzal a nígyes metrúval is mit összebürokráciáztál? Hogy látni akarod, mire megy el a sok millijárd, amit nekem adol. Most szervezhetem át mijattad a tömegközlekedést, csak hogy neked jó legyen.

Aszt mondtam már, Brüsszel, hogy készpénzben kell a lóvé? Címletekben, naná. Jól is néznénk ki címletek nélkül! Kamatokkal együtt. Tegyed le, aztán húzzál el, amíg jól van dolgod.

Háromig számolok, asztán, ha még mindig itt látlak, rád küldöm a Békemenetet. Majd ők megtanítanak tégedet kesztyűbe dumálni!

Na, asztat én nem kívánom senkinek! Óbégathatsz utána napestig. Látástul vakolásig.

Imádkozhacc, hogy a magyarok nyilasaitól mencs meg uram minket!

Mencsen meg tégedet a rosseb! Rám akarsz erőltetni mindenféle demokratikuss furmányt, amivel nekem teli már az összes tököm. Demokrácija? Ne röhögtessé'! Nehogy már a háttérhatalom diktájjon nekem!

Ha úgy tartja kedvem, akkor a világ végéig meghosszabbítom a felcsúti kisvasutat. Ha akarom, az asztalra szarok.

Közöd?

Ide a suskát, gyorsan! Neked az a dolgod, Brüsszel, hogy fizessé'. Lerakod szépen a pénzet, aztán reggelre száraggyá' fel, mint a kétharmat.

Mert tudok én másképp is beszélni, van nekem másmilyen szavam is. Nem ennyire diplomatás, mint ezek itten. Még egyszer elmondom, de most asztán tényleg utójjára: aggyad ide nekem a lóvét!

Az se baj, ha nem mink kapjuk a legtöbbet. Nem vagyunk telhetetlenek, nekünk a nagyon sok is elég.

Most & Itt
2016.06.09 10:15

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.