Most & Itt

Tibike és Loci: Kubatov kopaszai

Magyarországon demokrácia van és jogállam. Mindent szabad, amit nem tilt a törvény, csak nem mindent lehet.

Szabad például népszavazást kezdeményezni. Bármikor, bármiről. Ehhez nem kell más, mint ügyesnek lenni. Gyorsnak, erősnek, fifikásnak. Találékonynak.

Ha ez mind megvan, akkor már csak szerencse kell hozzá.

Vagy valamilyen csoda.

Tudni kell például, mikor van a tizedmásodperc, amikor épp nincsenek a Nemzeti Választási Iroda előcsarnokában a kigyúrt kopasz verőlegények. Mert Tibike, Loci és a többiek nem mindig vannak ott, néha nekik is máshol van dolguk.

Akiknek természetesen semmi közük Kubatov Gáborhoz. Mint ahogyan Kubatov Gábornak sincs köze semmihez. Ő a Fradinak csupán elnöke, és a Fideszben is mindössze az alelnökségig vitte.

Tibikének és Locinak semmi köze a Fradi Securityhoz, az pedig kifejezetten véletlen, hogy egy fotón rendezői mellényben, sorszámmal a mellükön mutatkoznak.

Nem nehéz népszavazási kérdést beadni a választási irodához. Csak át kell vágnunk magunkat Tibikén, Locin és a többi kigyúrt kopasz fiatalemberen, valamint a hozzájuk hasonló markáns megjelenésű többi honfitárson. Akik egytől egyig népszavazást akarnak a boltok vasárnapi zárva tartásáról. Erősen szorítják a kezükben tartott dossziét, állítólag olyan is van közöttük, akik tudják, hogy mi van benne.

Ha átvágtuk magunkat a kigyúrt, kopaszokból álló sorfalon, vagyis, egy intellektuális párbeszéd révén meggyőztük őket arról, hogy engedjenek be minket, akkor már csak egy magányosan üldögélő nénit kell legyőznünk. Ő Erdősi Lászlóné (más megközelítésben rövid ö-vel, Erdösi Lászlóné).

Őt kell még rávenni valahogy, hogy engedjen oda bennünket az érkeztető gombhoz.

Ez lesz az idei év szava, az érkeztető gomb. Ha csak addig egy másik szó le nem körözi.

Ennyire könnyű ma Magyarországon népszavazást kezdeményezni. Gyerekjáték, úgyszólván.

Akarják-e a budapestiek a Városliget átalakítását, beépítését? A felmérések szerint nem. Népszavazást erről is szabad kezdeményezni, de nem lehet. Mert ha nincs Erdösi néni, akkor van helyette más, aki megakadályozza. És Tibike és Loci is gyakran ráérnek, pénzért, vagy csak úgy, önzetlenül, bármikor kaphatók egy kis szívességre.

Tessék megkérdezni a magyar embereket: akarnak-e Budapesten olimpiát? Nem akarnak. Legalábbis, addig biztosan nem, amíg olyan a helyzet, hogy a kórházakba nem gyógyulni jár az ember, hanem meghalni. Erről is lehet népszavazást kezdeményezni, csak előbb szkanderben le kell győzni Tibikét, Locit, valamint a többi, hozzájuk hasonló fiatalembert.

Magyarországon demokrácia van és jogállam. Aki ezt vitatja, azt addig ütjük, amíg meg nem érti.

 

Most & Itt
2016.02.24 11:16

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.