Most & Itt

Tetszettek volna jegybankelnökök lenni!

Kedves hülyéim, hozzátok beszélek. Azt kérdezitek tőlem, de főleg egymástól, hogy miért ötmillió forint a havi fizetésem. Nekem, aki én vagyok.

Ha cinikus akarnék lenni, akkor most azt válaszolnám: közötök?

Én se kérdezem, hogy ti miért annyit kerestek, amennyit.

Úgyhogy, inkább elmagyarázom nektek. Azért ennyi, mert megérdemlem. Én vagyok ugyanis a Világegyetem Legjobb Jegybankelnöke. Ha innen nézzük, ehhez mérten a fizetésem kifejezetten alacsony. A szlovák kolléga például többet keres, mint én, a cseh pedig ugyanannyit.

Tudjátok, hogy kik ezek az emberek? A nyomomba sem jöhetnek. És most egy idézet, tőlem. Szó szerint, mert klasszikusokat csak pontosan illik. „A magyar állam vezetői sikeresen hajtottak végre gazdaságtörténelmi tetteket, ezért a magyar állam vezetőit meg kell fizetni."

A szlovák és a cseh kolléga nem a magyar állam vezetői, nem hajtottak végre sikeresen gazdaságtörténeti tetteket.

Ti sem vagytok a magyar állam vezetői.

Azok vagytok? Ugye, hogy nem?

Tetszettek volna jegybankelnöknek lenni! Akkor most mindenki ennyit keresne, mint én. Igen, barátaim: ez a jövő útja. Aki csak teheti, legyen a Magyar Nemzeti Bank elnöke!

Nem holnap lesz ez, eltelik addig még sok év.
Jelenleg ugyanis, lássuk be, az országnak nincs szüksége sok jegybankelnökre. Orvos kellene több, de azok már elmentek, ápoló, tanár, mérnök. Kertész, kovács, esztergályos, pincér, felületkezelő.

Nem lehet mindenki a Magyar Nemzeti Bank elnöke, mert abból egy is elég, és az az egy, az én vagyok.

Én kérek elnézést.

Jól is néznénk ki, hogyha az ország teli lenne jegybankelnökkel. Az ember eldob egy követ, és egy jegybankelnököt talál fejen.

Ezt akarjátok? Kövekkel dobálózni? Mik vagytok ti? Kődobálók?

Majd, egyszer, valamikor, ti is lehettek a jegybank elnökei. És akkor nektek is ötmillió lesz a fizetésetek. De az az ötmillió akkor már annyit sem ér majd, mint amennyit most kerestek.

Nekem persze addigra sokkal több lesz. Mert akkor is én leszek a legjobb, és ez már így marad, míg világ a világ.

Most pedig, kérlek benneteket, menjetek békességgel! Fáradtnak érzem magam. És ne közelítsetek felém ilyen fenyegetően. Hagyjátok az anyázást, a hadonászást, tegyétek el azokat a botokat! Higgyétek el, semmi jó nem sül ki belőle. Ha fenyegettek, akkor én megijedek. Amikor pedig vagyok ijedve, akkor félek.

Legyetek velem barátságosak, kedves hülyéim, látjátok, én is az vagyok veletek.

Matolcsy, kérlekalássan. Szólítsatok csak Gyurinak. Gyurrrikának, mint a papagájt.

Csak neki nincs ötmillió forintos fizetése. Ebből is látszik, milyen ostoba ez a madár: ahelyett hogy ötmilliót markolna minden hónapban, ingyen osztja az észt.

Látom, megnyugodtatok. Köszönöm nektek a végtelen türelmet, a határtalan jóságot. Álljatok fel, és mondjátok együtt, kórusban: tetszettünk volna jegybankelnökök lenni!

Most & Itt
2016.04.19 08:54

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.