Most & Itt

Orbán jó, kár, hogy gazemberekkel van körülvéve

János bácsi jó volt. Panyókára vetette a zakóját, elbandukolt a sakkszövetségbe, ahol döntetlent játszott valamelyik véletlenül épp ott időző nemzetközi nagymesterrel.

Puritán ember volt a János bácsi, jót akart ő mindenkinek. Nem tehetett róla, hogy gazemberek veszik körül. Így alakult. Jöttek a gátlástalan gazemberek, akiknek nem az volt a lényeg, hogy a krumplileves legyen krumplileves.

Orbán is jó. Jót akar nekünk magyaroknak. Most már Európának is jót akar.

Kár, hogy gazemberek veszik körül. Ő vette körül magát velük, de nem tudhatta hogy mifélék.

Hiába, hogy annyira okos, ő sem tudhat mindent. Ha tudná, hogy mi történik körülötte, már biztosan tett volna valamit ellene.

Ott van ugye Rogán a letelepedési kötvényeivel. Néhány százmillió forint, nem nagy pénz, de mégis. Lázár a vadászataival, a családja földvásárlásaival.

Mészáros Lőrinc majdnem mindennel.

Garancsi István, Andy Vajna, Tiborcz István.

Utóbbi, hiába hogy Orbán veje, a saját lábán áll, a gazdálkodásába még a miniszterelnök sem láthat bele.

Matolcsy Györgyről nem is szólva. Ő a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki a parlament döntése értelmében mostantól az alapítványai gazdálkodását törvényileg is titokban tarthatja.

Már amennyiben Áder János rábólint, és aláírja a törvényt. Állítólag nem fogja (rögtön) aláírni. Riszálja még magát, kicsit úgy tesz, mintha. Visszaküldi a parlamentnek, hogy gondolják át újra. (Átgondolják, majd ugyanúgy elfogadják). Vagy az alkotmánybírósághoz küldi, ahol szintén az ő embereik vannak többségben.

Áder végül széttárja a kezét és aláírja. Utána elmegy horgászni.

Meglesz ez is, úgy ahogyan Matolcsy akarta. Mert a hírek szerint ő járta ki Orbánnál, hogy az emberek ne láthassanak bele, mire költi a jegybank a pénzüket.

Tessék megnyugodni, nincs itt semmi átlátnivaló!

Amikor Matolcsy elment Orbánhoz, az először nagyon csodálkozott. - Nekem ehhez semmi közöm Kusza Szem, - mondta a miniszterelnök. - Ne hívjál Kusza Szemnek, Főnök. Épp elég baj nekem, ha mindenki más úgy hív. - Jól van Kusza Szem, majd kitalálok valami mást. De vésd jól az agyadba: sem nekem, sem a kormánynak nincs közöm ehhez. A Fidesznek sincs. - Persze, válaszolta Matolcsy, hogy lenne neked közöd bármihez is.

Ezen jót nevettek, mert nagyon vicces volt.

Ezután kerestek valakit, aki alkalmas a feladatra.

Így jött a képbe Bánki Erik képviselő. Ő terjesztette be a törvényjavaslatot, hogy Matolcsynak 5 millió forint legyen a fizetése, és az MNB alapítványainak gazdálkodása átláthatatlan maradhasson.

Bánki először húzódozott, nem ért ő ezekhez az alapítványos izékhez, de hamar megnyugtatták.

Nem érteni kell hozzá, hanem beterjeszteni a parlamentnek.

Ja, mondta Bánki Erik, beterjeszteni, azt tudok.

Így lett a törvényjavaslat, amihez Orbánnak nincs köze.

Ő ugyanis tisztességes és jó. Arról tényleg nem tehet, hogy gátlástalan gazemberekkel van körülvéve.

Most már, ha akarna, sem tudna változtatni rajta. Ő csupán létre hozta a rendszert, amely mostanra tőle függetlenül létezik, és őt magát is működteti.

 

Most & Itt
2016.03.04 11:14

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.