Most & Itt

Mindhalálig Fidesz

Ez egy ilyen ország. Bebizonyosodott megint, hogy nekünk magyaroknak az a jó, ha elveszik tőlünk, azt, amink van. Nem csak a javainkat, de a hitünket...

Ez egy ilyen ország. Bebizonyosodott megint, hogy nekünk magyaroknak az a jó, ha elveszik tőlünk, azt, amink van. Nem csak a javainkat, de a hitünket is. Elhisszük örömmel, ha szabadságszeretőnek hazudnak bennünket, pedig valójában csak gondoskodásra vágyunk. Egy szerető gazdira, aki mindig megmondja nekünk, hogy miről mit gondoljunk.

Hazáról és szeretetről, hazaszeretetről, mindenről.


Ami a vasárnapi választáson történt, benne volt a pakliban. Hogy az MSZP maga alá temette önmagát, és a DK, valamint az Együtt-PM megmutatta, hogy a szocialistákon túl is van élet, miközben a Jobbik úgy vált második erővé, hogy több mint öt százalékkal kevesebben szavaztak rájuk, mint áprilisban.

Foglalkozzanak ezzel az érintett pártok politikusai, elemzők, okos, és okosnak hitt emberek. Mindez fontos persze, de van, ami ennél is fontosabb. Valami, amiről kevesebb szó esik.

Jelesül az, hogy a Központi Bizottság által vezetett Fidesz már megint nyert. Nem kicsit, nagyon. Ahogy Orbán Viktor megfogalmazta: ők nyertek a legjobban.

Erről kellene gondolkodni közösen, hogy mitől is lett ilyen ez az ország. Mert ez a Fidesz nem erős, hanem csapnivaló csapat. Kutyaütőkből verbuvált válogatott, ahol a kapus bármikor képes árnyékra vetődni, a védelem átjáróház, a középpálya mintha nem is lenne. A csatárok bénák, be vannak oltva góllövés ellen.

Mégis nyernek minden meccsen.

Ellenfél ugyanis nincs. A Fidesznek nincs miért aggódnia, a magyar embereknek, láthattuk most is, úgy jó minden, ahogyan van. Tudják, hogy becsapják őket, de azok a másikak még jobban átvágnának mindenkit. Igaz, hogy ezek nagyban lopnak, de azok is loptak, mert mindenki lop. Mink is lopnánk ugye, csak hát nem férünk hozzá a közös kasszához, mert a hatalmon lévők ezt a gondot is leveszik a vállunkról.

Azt szokták mondani a politológusok, hogy Orbán és a Fidesz érti az országot. Pedig, nem az országot értik, mert nem is kell, hogy értsék: ők maguk az ország, aki nincs velük, az nincs.

Magyarország a múltját választotta megint. A hátrafelé nyilazó múltmásítókat, az árvalányhajas kenetteljeseket.

Nyereg alatt puhított hős – ez ma Magyarország. Ebből a cipőből kellene kilépni valahogy, de az országot csak úgy lehet megváltoztatni, ha magunkat is megváltoztatjuk. Hogy mi lesz a Jobbikkal és magához tér-e valaha az MSZP, ehhez képest részletkérdés.

Most & Itt
2014.05.26 09:05

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.