Most & Itt

Magyarok: utálni bolondulásig

A Medián legújabb felmérése szerint a magyar emberek egyharmada erősen vagy mérsékelten antiszemita.

A többiek nem a zsidókat, hanem a romákat utálják. A feketéket, arabokat, ázsiaiakat. A románokat, a németeket, az oroszokat.

 

A kerékpárosokat, az autósokat, a gyalogosokat.

A telet, a nyarat, a tavaszt, az őszt.

A melegeket, a hidegeket.

Az öregeket, mert felélik a fiatalok jövőjét. A fiatalokat, mert tiszteletlenek az öregekkel. A középkorúakat, mert nemrég még fiatalok voltak, és hamarosan öregek lesznek.

A kismamákat, a nagymamákat.

A postást, a hentest, a rendőrt, a kéményseprőt.

A Fradit az MTK-t, az Újpestet, a Kispestet.

A szegényeket, a gazdagokat.

Mindez nem azt jelenti, hogy a magyar ember rasszista, vagy gonosz lenne. Van neki szíve, nem is kicsi. Sokan elférnek benne.

Ha olyanja van, a keblére öleli az egész világot. Akkor van olyanja, ha pálinkát iszik. Vagy hosszúlépést, kis-, vagy nagyfröccsöt.

Olyankor a magyar ember, nem kirekesztő, hanem igazságos. Eszébe jut, hogy van neki egy zsidó barátja is, aki rendes. De lehet, hogy nem is egy, hanem kettő. Igaz, az egyik csak félig zsidó, de akkor is.

A szomszédjában meg él egy cigánycsalád, ahol a férfi dolgozik.

És ismer olyan négert – na jó, nem ő személyesen, hanem az egyik komája -, aki nagyon szépen megtanult magyarul. A múltkor is elszavalt egy Petőfi verset, nekem elhiheted.

És van egy biciklis haverja, akivel jókat szokott beszélgetni. Meg két gyalogos. Egy autóst is ismer, a feleségének a kollégája az illető, az is nagyon korrekt.

A melegek közül sem mindegyiket kellene kiirtani, közöttük is van olyan, amelyik annyira normális, hogy képzeld öregem, pont olyan, mint te vagy én.

Az öregek között is vannak rendesek, meg a fiatalok között is.

És nem minden fradista náci, nem minden emtékás büdös zsidó, és nem minden újpesti lila majom. A kispestiek sem mind koszos cigányok. Nem ők tehetnek róla, hogy annak idején a Rákosi katonacsapatot csinált belőlük.

A magyar ember egyedül az évszakokat utálja, azokkal sehogyan sem tud kibékülni. Hiába, hogy van közöttük olyan is, amelyik szimpatikus, de azért jó lenne, ha valaki elmagyarázná, miért jó az, hogy egyszer hideg van, máskor meg meleg.

 

 

Most & Itt
2016.04.24 19:46

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.