Most & Itt

Magyarok és mogyorók

Ha a Nemzeti Választási Iroda azt javasolná a kormánynak, hogy változtasson a levélben történő szavazás jelenlegi gyakorlatán, akkor a javaslatot a kormány megfontolná. Nem valószínű, hogy változtatna a jelenlegi, kirekesztő és igazságtalan gyakorlaton, inkább csak fontolna.

Azt nem tudjuk, milyen az, amikor egy kormány fontol. Nem is igen érdekel senkit, mert nem fontolásra kaptak felhatalmazást. Annak idején arra szerződtünk velük, (már aki), hogy működtessék országot. Ne izgassák, hanem mindenki számára megfelelő színvonalon igazgassák.

Jelenleg, bármennyire is szeretné a kormány, még fontolásra sincs lehetősége. A Nemzeti Választási Iroda ugyanis, hiába tudja, hogy szar van a palacsintában, úgy gondolja, hogy neki nem hatásköre, hogy változtatásokat javasoljon.

Ne legyenek illúziói senkinek: Magyarországon ma államilag egy szöget sem lehet beverni Orbán Viktor beleegyezése nélkül.

Fát kivágni, teszem azt.

Kopasz verőembereket küldeni rendteremtés céljából.

Uniós támogatásokból kenőpénz formájában 50 százalékot lenyúlni. Újabban akár 90 százalékot is.

Marad tehát minden, úgy, ahogyan van. Úgy, ahogyan azt Orbán miniszterelnök akarja. Vagyis, azok a magyar emberek, akik Magyarország határain kívül születtek, tehát nem Orbán Viktor rendszere elől menekültek külföldre mosogatni, takarítani, étteremben felszolgálni, hanem a szülőföldjükön élnek, szavazhatnak levélben. Megcímezhetnek egy borítékot, bélyeget nyalhatnak rá, beletehetik a szavazatukat, majd elballaghatnak a postára. Esetleg megkérhetnek egy hozzájuk hasonlóan erdélyi, csíkszeredai, vajdasági, vagy felvidéki magyar embert, hogy adja fel helyettük a levelet.

Ebben az esetben nem lesz semmi hamisság, csalás még annyira sem. A fent említett tájakon ugyanis kizárólag becsületes magyar emberek élnek. Szemben azokkal, akiket a Lajtától nyugatra vetett a sors, és akikről azt feltételezi a regnáló hatalom, hogy ha módjukban állna, kicseleznék a törvényt. Azt sugallja a jelenleg érvényes szabályozás, hogy a nyugat-európai országokban élő, szavazni kívánó magyaroknak azért muszáj gyakran száz kilométernél is többet utazniuk valamelyik magyar külképviseletre, majd ott hosszú sorokban órákig várakozni, mert csak így zárható ki, hogy ne csaljanak, és ne éljenek vissza a szavazati joggal.

Az Erdélyben élőkkel ilyen nem fordulhat elő, sem a vajdaságiakkal vagy a felvidékiekkel. Ők nyilván soha életükben nem csaltak soha, eszükbe sem jutna ilyen. Ellentétben azokkal, akik azért mentek el az országból, mert Magyarországon nem tudtak megélni. Vagy meg tudtak volna, de nem akartak, mert nem kívántak Orbánékkal egy levegőt szívni.

Magyarország kormánya szerint ugyan minden magyar magyar, de vannak olyan magyarok, akik csupán mogyorók.

 

Most & Itt
2016.08.05 10:50

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.