Most & Itt

Magyar mese az idegen érdekről

A Fidesz szerint idegen érdekeket szolgál, aki a Magyar Nemzeti Bankot és a forintot támadja.

Gyerekek, tudja valaki, mi az, hogy idegen érdek?

Látom, minden kéz a magasban! Nagyszerű, örülök, hogy ilyen sokan tudjátok! Úgy van: idegen érdek az, amelyik nem magyar. Okosak vagytok.

És most mondjátok meg, mi az, hogy magyar érdek?

Nem jelentkezik senki?

Na jó, gyerekek, elmagyarázom.

Magyar érdek, hogy Orbán Viktor és családtagjai, barátai, csókosai gazdagodjanak. Hogy gyakorlatilag egyetlen olyan témáról se lehessen népszavazást tartani, amiről a kormány nem akar, és minden olyanról lehessen, ami a kormánynak vélt, vagy valós hasznot hoz.

Magyar érdek, hogy lehessen nemzeti konzultáció, gyűlöletkeltő plakát- és médiakampány, milliárdokért.

Stadionépítés ugyancsak milliárdért.

Magyar érdek a felcsúti kisvasút. Idegen érdek, ha támadják a felcsúti kisvasutat. Magyar érdek, hogyha támadják a felcsúti kisvasutat, akkor meghosszabbítják Bicskéig, és ha még akkor is támadják, akkor Lovasberényig.

Magyar érdek a TV2 kormányszócsővé silányítása, nagy hagyományú folyóiratok, hetilapok tönkretétele, egyes, Kövér házelnöknek nem tetsző újságírók kitiltása a parlamentből.

Magyar érdek, ha Tarlós polgármester jelentősen lecsökkenti a Budapesti Fesztiválzenekar támogatását, és idegen érdek, ha valaki ezért és a stílusáért tahónak tartja Tarlós polgármestert.

Magyar érdek, hogy Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiba betalicskázott milliárdokat magánpénznek hazudja, viszont nem magyar, hanem idegen érdek, ha a Kúria megvétózza ezt a döntést. Magyar érdek, ha Matolcsy György közpénzen könyvet irat magáról, majd e könyvek jó részét, ugyancsak közpénzen, felvásárolja. Idegen érdek, ha ez valakinek nem tetszik, és gyomorforgatónak, valamint gusztustalannak tartja. Idegen érdek az is, ha valaki emiatt hűtlen kezelésért feljelenti Matolcsyt, ezzel szemben magyar érdek, ha a Polt Péter vezette ügyészség megtagadja a nyomozást.

Magyar érdek, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a jegybanki alapítványok botrányainak kirobbanása után a jegybankelnökkel ebédeljen, ám az már idegen érdek, hogy sajnos még mindig vannak olyan újságírók, akik ezt megírják.

Magyar érdek, ha Mészáros Lőrinc, az ország legvagyonosabb gázszerelője, aki az egyik legnagyobb földvásárló is egyben, a földügyekért felelős államtitkárral kávézik egy elegáns hotelben. Nem magyar, hanem idegen érdek, ha ezt egyes újságírók megírják.

Magyar érdek Erdősi néni, és Kubatov Gábor őt segítő kopaszai, a választási iroda vezetőinek cinikus nyilatkozatai.

Magyar érdek a hisztériakeltés, a gyűlölet szítása, a múltba nézés, a korrupció, a lopás, egyszóval minden, ami Orbán és a Fidesz érdeke.

Remélem, figyeltetek gyerekek, mert nem mondom el még egyszer. Legközelebb arról mesélek nektek, hogy ki mindenki húzzon el a jó édes anyukájába.

Most & Itt
2016.05.09 07:40

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.