Most & Itt

Magyar ember milyen?

Először évekkel ezelőtt hallottam a magyar emberről. Szijjártó Péter mondta, de lehet, hogy maga Orbán Viktor: a magyar emberek visszautasítják a Brüsszelből jövő nemtelen támadásokat. Máskor meg azt mondták: hogy a magyar embereknek joguk van eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni, és kikkel nem. A magyar emberek nem kérnek attól, hogy Amerikából oktassák őket demokráciából.

Érdekelni kezdett, hogy milyen lehet a magyar ember. Mert hiába hittem, hogy ismerem, hiszen én magam is magyar ember vagyok, ráadásul olyan magyar ember, aki magyar emberek között él. De ezek szerint másmilyen magyar emberek is vannak.

Nem hagyott nyugodni a kíváncsiság: milyen az a magyar ember, akiről a kormány beszél. És igen! Ha nem is könnyen, de találtam ilyen magyar embert. Hosszan beszélgettem vele, s most leírom a tapasztalataimat.

Magyar ember nem menekül. Nem tölti idejét utcán, pályaudvarokon, befogadóállomásnak becézett börtönökben, vonatra, regisztrációra, meleg ételre, hideg vízre várva. Magyar ember jó helyre születik, olyan országban látja meg a napvilágot, ahonnan (egyelőre) nem kell menekülnie.

Magyar ember jövedelemmel rendelkezik, rendezett körülmények között él, nem ismeri a nélkülözést, a kilátástalanságot. Magyar ember nincs életveszélyben, nem kell menekülnie reménytelenségből a bizonytalanságba.

Magyar ember nem zsúfolódik be sokadmagával levegőtlen furgonokba, labilis lélekvesztőkbe, nem fullad meg. Nem fizet embercsempészeknek, hogy elvigyék oda, ahová nem viszik. Magyar ember marad ott, ahol van.

Magyar embernek nincs baja az idegenekkel, csak azzal nem ért egyet, hogy itt vannak. Magyar embernek a zsidók ellen sincs kifogása, neki is van egy zsidó barátja, aki nagyon rendes, akár magyar ember is lehetne, kár, hogy az illető zsidó. Magyar ember szereti a zsidó ételeket, a zsidó vicceket, valamint a zsidó komikusokat, mert azoknak olyan vicces az észjárásuk. Egyedül azt nem szereti bennük, hogy zsidók. Jobb lenne, ha ők is magyar emberek lennének, és nem zsidók.

Minden ellenkező híresztelés ellenére magyar ember nem utálja a cigányokat. A cigányzenét és a cigánypecsenyét például kifejezetten szereti, a Farkas Jancsi pedig, hiába volt cigány, a világ legjobb futballistája volt. Kár, hogy már nem él, és nem ma focizik, megmutatná ezeknek a maiaknak. Magyar ember szerint a cigányok nem tehetnek arról, hogy lopnak és bűnöznek, ez genetikailag benne van a fajtájukban.

Magyar ember válaszol a nemzeti konzultáció kérdéseire. Nem rajzol f...t (férfi nemi szervet), p...t (női nemi szervet) a miniszterelnöknek írott levélre, nem ír neki ordenáré dolgokat. Magyar ember tartózkodik a politikailag inkorrekt kifejezésektől és megnyilvánulásoktól.

Magyar ember szerint igaz, hogy ezek a mostaniak szétlopják az országot, de hát a másikak is loptak.

Magyar ember egyetért a kormánnyal, és imádkozik Orbán Viktorért. Magyar ember tudja, hogy a kormányon lévők lopnak, az országban nagy a korrupció, a vezetők és csókosaik gazdagodnak. Magyar ember sajnálja Orbánt, amiért ennyi gazemberrel van körülvéve.

Magyar ember nem gondol bele abba, hogy Orbán maga vette körül magát ezekkel a gazemberekkel.

(Folyt. köv.)

Most & Itt
2016.06.03 09:39

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.