Most & Itt

Legyünk mindnyájan Matolcsy unokatestvérei!

Matolcsy György jegybankelnök nagy családból származik, elmondása szerint csak az unokatestvérei több mint százan vannak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a rokoni kapcsolatnak számos más fokozata is van, jó esély van arra, hogyha eldobunk egy követ, Matolcsy valamelyik rokonát találjuk fejen.

Nincs szebb és jövedelmezőbb, mint egy összetartó, egymást segítő, nagy család.

Ha mindnyájan Matolcsy rokonai lehetnénk, már rég nem lenne semmi gondunk. Bankunk lenne például, mint Szemerey Tamásnak. Aki, mint köztudott, egyike a száz Matolcsy-unokatestvérnek. Növekedési és Hitel Banknak hívnák e pénzintézetet, amelyen keresztül a Magyar Nemzeti Bank alapítványai százmilliókat költenének társadalmilag hasznos célokra. Olyanokra, mint teszem azt, a tanzániai sajtószabadság tanulmányozása, vagy, ami talán még ennél is hasznosabb, Matolcsy György Sakk és póker című könyvének kiadása.

De jutna ebből a pénzből, 400 milliós hitel formájában, annak a kecskeméti illetőségű Duális Képzési Központnak is, melynek vezetője szintén egy unokatestvér, Szemerey Szabolcs.

Matolcsy György mindezt nem tartja hibának. Lopásnak még kevésbé, mert szerinte ez viszi előre, mozgatja, hajtja a gazdaságot.

Nem is vitatkoznánk ezzel, csupán nyugtázzuk a tényt: ahol száz Matolcsy-rokonnak jut az ízes falatokból, ott bizonyára több millió magyar sem halna éhen.

Nem siránkozni kellene tehát azoknak, akiknek kevesebb jut, mint a Matolcsy-rokonoknak. Vagy éppen semmi sem. Fiataloknak, időseknek, orvosoknak, ápolóknak. Tanároknak, tűzoltóknak. Kismamáknak, nagymamáknak - majd tízmillió magyarnak.

Nem óbégatni kellene, hanem elérni, hogy mi, úgyis, mint a Nemzeti Jóból Kirekesztettek, Matolcsy rokonai lehessünk. Mert akkor nekünk is jutna mindenre.

Gyurikám, szólnánk oda a rokonnak, kellene néhány tízmillió, a gyerek könyvet írt, muszáj promotálni. Gyurcsi, így a másik telefon, dobjál meg minket pár száz millával, rágja a fülemet az asszony, vennék neki egy kisebb vállalkozást, elfekvő brókerházat, akármit!

És Matolcsy adna, mert nincs kőből a szíve. Persze, van is honnan adni, a Magyar Nemzeti Bank ugyanis nyereséges, még a bőre alatt is pénz van.

Hogy ezt a pénzt honnan és hogyan szerezte, azt jobb társaságokban nem illik megkérdezni. (Nem véletlen, hogy az ügyészség sem kérdezi).

Klasszikus után szabadon: csak az első néhány ezermilliárdomnak ne nézzétek az eredetét.

De azért egy kissé mégis eláruljuk, hogy honnan van ez a pénz. Elsősorban a forint árfolyamának tudatos gyengítéséből. Erre játszott a Magyar Nemzeti Bank, ebből lett a nagy nyereség. Amit, ha már meglett, illendő lett volna a devizahitelesek megsegítésére fordítani. Mert ez a pénz nem Matolcsy, de még csak nem is a jegybank pénze, hanem a sokat hivatkozott magyar embereké.

Gond azért egy szál se.

Ha ugyanis az evidencia, márpedig az, hogy mindnyájan Ádámtól és Évától származunk, akkor miért ne lehetnénk mi, majd tízmilliónyi magyar, Matolcsy György unokatestvérei?

Száz Matolcsy-unokatestvért, ezeret, és a haza fényre lesz derülve!

P.s.: Gyuresz! Ezért az utolsó mondatért kéretik nekem 200 millió forintot átutalni.

Most & Itt
2016.05.18 16:46

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.