Most & Itt

Kertünk alatt lopakodik a szebb jövő

Azt mondta a Jobbik elnöke, hogy 2018-ban, kormányra kerülésük esetén megoldják az oktatás és az egészségügy problémáit. Idáig mindegyik párt ezt mondta, és tényleg: amit megígértek, az meg lett ígérve.

 

Csak a problémák nem lettek megoldva. Sőt, egyre nagyobb lett a baj. Így érkeztünk el 2016-hoz. Elég csak szétnézni a csatamezőn: az oktatás romokban, az egészségügy a padlón, mitől lenne 2018-ra másképp.

Mert Vona és a Jobbik megígérte? Azért jó lenne, ha ezek a derék urak konkrétabban is kifejtenék, hogy miként akarják orvosolni az oktatás és az egészségügy gondjait.

Valahol mégiscsak ránk tartozik. Aki a mi szavazatunkat akarja, az mondja meg, hogy mire kéri. Biankó csekket még egyszer nem írunk alá. Volt már ennyire ostobák, 2010-ben. Akkor elég volt a Fidesz győzelméhez, hogy azt mondták: amit azok a másikak csináltak, rossz volt.

Emútnyócév.

Kitöltöttük a csekket, Orbánék meg utána írták a sok nullát, és mielőtt még megszámolhattuk volna, már el is tették a lóvét.

2014-ben még ennyit sem mondtak, mert ennyit sem kellett mondaniuk. Folytatjuk. Ez volt a program, amihez a magyarok felállva tapsoltak.

Eddig minden kormány azt mondta, hogy majd ő megoldja. Ide a rozsdás bökőt, ha nem! Isten őket úgy segélje: jobb lesz nekünk magyaroknak.

Szebbek leszünk, okosabbak, tehetségesebbek. Gazdagabbak.

Pedig már most is tehetősek vagyunk: nincs még egy nép a világon, amelyiktől annyit el lehetne lopni, amennyit tőlünk elloptak.

Ott van a föld: aki nem lop egyszerre, nem kap rétet estére.

Miért lenne most másképp? Eddig még nem volt olyan párt, amelyik azt ígérte volna, hogy nem oldja meg a problémákat. Sőt, még nagyobbakat csinál! Tetézi az oktatás, az egészségügy gondjait. Soha senki nem kampányolt azzal, hogy ő majd tönkretesz mindent, ami a keze ügyébe kerül. Hosszabbak lesznek a várólisták, leharcoltabbak a tanárok.

Vona most azt mondja, hogy majd ő megoldja.

Nem fogja megoldani. Jó esetben azért nem, mert nem lesz abban a helyzetben, hogy bármit is megoldjon.

Rossz esetben lesz rá lehetősége, de az nekünk, magyaroknak nem lesz jó.

Most & Itt
2016.02.08 16:54

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.