Most & Itt

Gyere Magyarországra, vedd el a munkánkat!

Szegény, szerencsétlen migráncsok most teljesen össze lehetnek zavarodva. Egy éve mást se hallanak, mint azt, hogy ha Magyarországra jönnek, ne vegyék el a magyarok munkáját. Tiszteljék a kultúránkat, és tartsák be a törvényeinket.

Teli volt plakátozva minden, ezt láthatták szerte az országban. Pontosabban: láthatták volna, ha idejönnek. De nem jöttek, mert eszük ágában sem volt idejönni. Mentek, amint lehetett, Ausztriába, Németországba.

Mondjuk, ha megállnak minálunk, akkor is össze lettek volna zavarodva. Mert ezekben a migráncsokban sok rossz van, de a legrosszabb, hogy nem tudnak magyarul. Hiába plakátozta tele a kormány az országot, ezek nem értettek belőle egy szót sem.

Mostanra meg már jó is, hogy nem értették.

Mostanra ugyanis kiderült, hogy mégiscsak szükség lenne rájuk. A kultúránkat persze tisztelniük kell, és a törvényeinket is muszáj betartaniuk, de a munkánkat azt elvehetik.

Vigyék, nekünk nem kell. Van nekünk annyi, mint a pelyva.

Kifejezetten kérjük őket, hogy jöjjenek, mert különben gáz lesz. A magyar gazdaság ugyanis krónikus munkaerő-hiánnyal küzd, és sürgős segítségre szorul. Csak a migráncsok segíthetnek, nélkülük a nemzetgazdaság félkarú óriás.

Egyes számítások szerint, amelyeket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter személyesen is alátámaszt, hozzávetőlegesen 200 ezer vendégmunkásra lenne szükség. Különben beruházások maradnak el, mert a tőke, bármennyire is szeretne, nem tud idejönni. Nem talál megfelelő mennyiségű és minőségi munkaerőt, ez pedig veszélyezteti a magyar gazdaság fejlődését.

Mondjuk így: ez is. Mert még sok más veszélyezteti, teszem azt a kiszámíthatatlanság, a korrupció. Lopásnak is szokták mondani.

De ebbe most nem mennék bele, maradjunk a migráncsoknál. Akik, ha lennének, teljesen meg volnának zavarodva. Kapkodnák a fejüket, és jobb híján egymást kérdezgetnék, hogy hát akkor most mi van itt? Kellünk ezeknek a magyaroknak, vagy nem? Azt akarják, hogy húzzuk el a belünket, és menjünk innen minél messzebbre, vagy inkább azt, hogy telepedjünk le, dolgozzunk? Termeljünk GDP-t Varga miniszter és társai legnagyobb örömére?

Ezt kérdeznék egymástól a migráncsok, ha lennének. De nincsenek persze, mert nem is voltak Magyarországon. Legföljebb átvonulóban. Vagy még úgysem.

Ezért kell majd október 2-án népszavazás címén sok milliárd forintot kidobni az ablakon. Hogy távol tartsuk azokat, akik nem is akarnak hozzánk jönni. Nem a népszavazás miatt nem fognak idejönni. Nem azért nem jönnek, mert mi nem akarjuk, hanem, mert úgy gondolják, máshol jobb nekik. Cinikusak ezek a migráncsok, tesznek a magyar népakaratra.

Mondjuk meg az őszintét: alávaló népek ezek, nincsenek tekintettel ránk. Már a munkánkat sem akarják elvenni.

Szólni kéne a Junijónak! Ne ám, hogy ám! Elhappolnátok a magyarok elől a jó kis munkaerőt?

Abcúg Junijó!

Most & Itt
2016.07.12 07:28

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.