Most & Itt

Felcsút: a legjobb kieső

Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket. Náluk jobban csak az összeesküvéseket utálom.

Nemrégiben Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Polt Péter legfőbb ügyésszel ebédelt.

De nem erről szeretnék beszélni. Még csak nem is arról, hogy Polt felesége a Matolcsy vezette jegybankban igazgató, és ebben a minőségében havonta 5 millió forintot keres. Ráadásul még más minősége is van neki, a Matolcsy-féle alapítványokban is szerepet játszik: az egyik alapítvány felügyelő-bizottságának az elnöke, míg másik kettőben tag.

Nem mondom, hogy emiatt most gyanakodnunk kellene, és mindenféle összefonódásokről beszélni. Nyilván ők is a fociról beszélgettek, mint mifelénk mostanában majdnem mindenki.

Én sem Poltról és Matolcsyról beszélek, hanem arról, hogy Mészáros Lőrinc, a Nemzet Gázszerelője a napokban a Four Seasons Hotelben Bitay Márton Örssel kávézott. Bitay Márton Örs jelenlegi foglalkozását tekintve államtitkár, a földügyek tartoznak hozzá. Ennek ellenére, elmondása szerint nem földügyekről beszélgettek a Nemzet Gázszerelőjével (aki a Nemzet Legnagyobb Földvásárlója is egyben), hanem fociról.

Hiszi a piszi, mondaná erre a magyar ember. Ezek szerint én piszi vagyok, mert én elhiszem. Pontosabban, egészen tegnapig elhittem, ám azóta az Átlátszó megszellőztette, hogy e közös kávézás után néhány órával a májusra meghirdetett földárverések közül három hirdetményét visszavonták. Közöttük egy olyan földterület árverését is, amelyet Mészáros Lőrinc családja bérel, és amelyet nyilván ők akartak megvásárolni. Azonban kiderült, hogy szar van a palacsintában: Mészáros Lőrinc és családtagjai ugyanis már annyi földet vásároltak, hogy kimerítették a jogi lehetőségeket, és több földet nem vehetnek. Lehetne persze törvényt módosítani, egyéni képviselői indítványként éjjel 1-kor benyújtani, másnap hajnali 6-kor pedig megszavaztatni az országgyűléssel, ám ez most valamiért nem jutott a máskor oly találékony urak eszébe.

Maradt tehát az árverések visszavonása, hogy a Nemzet Gázszerelője és családja továbbra is vidáman gazdálkodhasson az általuk bérelt földeken, és még ennél is vidámabban felmarkolhassa a földek után járó nagyon sokmilliós támogatást.

De nem erről akarok beszélni, hanem a fociról. Arról, hogy véget ért a bajnokság, és mindenki arra számított, hogy a miniszterelnök csapata, a felcsúti Puskás Akadémia nem fog kiesni az első osztályból. Ehhez az (is) kellett volna, hogy a bajnokság utolsó fordulójában az MTK megverje a Vasast, ám a Deutsch Tamás elnökölte klub nem tette meg ezt a szívességet Orbán csapatának. Kikaptak, s bár lemaradtak a dobogóról, de még így is kijutottak a nemzetközi porondra.

Azt mindenki tudja, hogy Orbánt nem abból a fából faragták, aki csak úgy ennyiben hagyja. Van ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetségnek egy elintézetlen ügye a Nyíregyháza Spartacus klubbal. A csapatot tavaly egy pénzügyi vitát követően a harmadosztályba száműzték, ám utóbb kiderült, hogy törvénytelenül. A száműzetést, idáig így tudtuk, nem lehet visszacsinálni, ám az elmaradt bevételek miatt sok száz milliós (milliárdos?) kártérítés jár a nyíregyháziaknak.

Most azt csiripelik a többnyire jólértesült pesti verebek, hogy a nyírségi csapatot kárenyhítés gyanánt visszaveszik az első osztályba. És, hogy ne legyen páratlan a létszám, kell majd mellé még egy csapat, hogy ne 13-an, hanem 14-en legyenek.

Itt értelemszerűen a „legjobb kieső", a Felcsút jön a képbe.

Majd meglátjuk, így lesz-e. Egy biztos: ha valamelyik sajtómunkás kolléga Orbán Viktor miniszterelnököt és Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét közös kávézáson kapja valamelyik elegáns hotel éttermében, akkor kezdhetünk még a mostaninál is jobban gyanakodni.

Most & Itt
2016.05.01 07:34

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.