Most & Itt

Fehérvári huszárok: sok kislányt meghágtak

Nótázik a miniszterelnök. Melocco Miklós etyeki Isten, áldd meg a magyart című szobrának átadásán jött rá a megvidámodás. Jókedvvel...

Nótázik a miniszterelnök. Melocco Miklós etyeki Isten, áldd meg a magyart című szobrának átadásán jött rá a megvidámodás.

Jókedvvel, bőséggel.


Van mire jókedvűnek lenni.

Szárba szökkent a tündérmese, soha nem volt még ilyen erős a magyar. A traktorosok mélyebben szántanak, mint valaha, a közszolgálati televízióban a Nobel-díjas Kertész Imre magyar származású író, szeptemberben 6,6 százalék volt az infláció, magasabb, mint bárhol Európában, az Azerbajdzsánban épülő magyar balta-összeszerelő kombinát előkészületei időarányosan jól állnak.

És ismét vonul a Békemenet, megint nem leszünk gyarmat.

Megjöttek a fehérvári huszárok. Így szólna autentikusan a nóta, ám a miniszterelnök jó kedve határtalan, nem molyol az apró részletekkel, az ő elővezetésében mindez így hangzik: elmentek a fehérvári huszárok.

Nem egyedül énekel a miniszterelnök, kis csoport adja alá az umcát. Nyakkendős urak veszik körül, van, aki poharat emelget közben, talán éppen házilag főzött, finánc nem látta pálinkát. Prímás is volt kéznél, nyilván ezerszer játszotta már az idézett nótát, az sem kizárt, hogy ismeri a szöveget.

Persze, hogy nem szól a hibáért, régi vendéglátós alapvetés: a vendégnek mindig igaza van.

Nála van a pénz, ő fizeti a zenét.

A korábbi fideszes nagygyűléseken vágóképeként gyakorta feltűnő Nemcsák Károly is ott mulat a miniszterelnökkel. Ismerjük őt régről, Vágási Feriként még a Szomszédokban a magán-nyugdíjpénztárak hasznosságáról győzködte nyomdász kollégáit. Hogy mennyire jó ez a lehetőség, biztonságos és kifizetődő. És, hogy ő is azonnal, ahogy csak teheti, rögvest.


Évekkel később csöppet sem zavarta, amikor a magas vendég és társai megvédték a magyar lakosságot a saját pénzüktől.

Szerep volt a Vágási Feri nyomdász, tudjuk mi azt jól.

És ez a mostani mulatós? Ez is csak egy szerep?

Persze, igaza van Vágási-Nemcsáknak: miért kellene ellentmondani a Gazdának?

Aki, amúgy nem rossz ember: akit szeret, busásan megjutalmazza.

Érdemes hát szeretetre méltónak mutatkozni.

Elmentek a fehérvári huszárok, énekli a miniszterelnök. Erre-arra jártak, sok kislányt meghágtak – kontráz rá Nemcsák Károly igazgató úr.

Nyilván utódnemzés céljából hágták meg őket. Mi másért?

Gogolák elvtársnő: hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!

Ezek a kislányok bizonyára egytől egyig hites feleségek voltak, még véletlenül sem élettársi kapcsolatban élő, felelőtlen otthonszülők.

Egyébként meg, semmi sincs kőbe vésve. Biztos, hogy megjöttek a fehérvári huszárok? Hátha csak rosszul emlékszünk.

Kezdünk elbizonytalanodni. Ha a Gazda szerint elmentek a fehérvári huszárok, ne álljunk le vele vitatkozni. Ne próbáljuk kijavítani, bajunk lehet belőle.

Nótára magyar, van okunk a vigasságra.

Most & Itt
2012.10.13 15:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.