Most & Itt

Egyszer bolt, hol nem bolt…

Meg sem érdemeljük, annyira jó kormányunk van nekünk, magyaroknak. Nincs még egy ilyen kormány, amelyik ennyire meghallja az emberek szavát, mint a miénk.

Ha az emberek azt akarják, hogy vasárnap ne lehessen vásárolni, mert az ördögtől való, csúnya dolog, akkor a kormány, bármennyire is eszement ötletnek tartja a tiltást, elrendeli, hogy az üzletek legyenek zárva vasárnaponként.

Ez a kormány ugyanis az emberek kormánya, mindig azt teszi, amit mi akarunk. Kár, hogy mi, emberek annyira ostobák vagyunk, hogy fogalmunk sincs arról, mit akarunk.

Egy éve ugye még azt akartuk, hogy ne vásárolhassunk a hét utolsó napján, de még az elmúlt hét péntekjén is valami ilyesmit szerettünk volna. Maga a miniszterelnök mondta a közrádióban, hogy a vasárnapi pihenőnap (ilyen viccesen mondta a boltbezárást) sikeres, ezért további bezárásokon is gondolkodnak.

Ha mi, emberek nem ezt akartuk volna, hogy a boltok után mondjuk a színházak is zárva legyenek vasárnap, vagy, teszem azt, az éttermek és a mozik, akkor biztosan nem mondta volna Orbán sem.

Neki ugyanis, ami a szívünkön, az a száján. Ő az az ember, aki mindig mindenkinek azt mondja, amit az illető hallani akar.

Az elmúlt hétvégén azonban történhetett valami. Nem vele, hanem velünk, emberekkel. Még nem tudni miért, de egyszerre csak úgy gondoltuk, hogy nagyon nem tetszik nekünk a vasárnapi boltzár.

Szerencsére meghallotta ezt a mi kormányunk, és több se kellett neki: úgy nekiveselkedett, hogy hétfő délben Rogán Antal magyar hangján már be is jelentette: eltörlik a boltok vasárnapi zárva tartását.

Azt is mondtuk mi emberek a kormánynak, hogy a dolog eléggé sürgős, ezért aztán gyorsan is cselekedtek. Kedden már szavazhat is a parlament a változtatásról, s ha a Magyar Közlönyt is sikerül időben kinyomtatni, már ezen a hétvégén kinyithatnak a boltok.

Ilyen egyszerű a világ: csak akarnunk kell valamit, nekünk magyaroknak, és a kormány már ugrik is, hogy a kedvünkben járjon.

De lehet, hogy akarni sem kell: elég, ha a kormány akarja azt, amit akár mi is akarhatnánk.

Holnap egyébként már úgy fogjuk tudni, hogy valójában nem is a kormány akarta a vasárnapi boltbezárást. Még kevésbé a KDNP. Sőt, amióta világ a világ, kifejezetten ellene voltak. Gyurcsány akarta, neki meg a Soros parancsolta, akinek a kottájából játszik.

Nem leszünk gyarmat.

Szó sincs tehát arról, amire a legtöbben gondolunk: hogy a kormány berezelt a népszavazástól és maga alá strómanozott.

Ezt a Századvég és a Nézőpont felmérései bármikor alátámasztják.

P. s.: Már csak az kell, hogy valaki szóljon Erdősi néninek és a kopaszoknak: nyugodjanak le, mert okafogyottá váltak.

 

Most & Itt
2016.04.11 21:20

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.