Most & Itt

Bayernek a Fideszben a helye

Petíció íródott a Facebookon, tanult barátaim és ismerőseim azt követelik, hogy a Fidesz zárja ki Bayer Zsoltot a tagjai közül. Azért gondolják...

Petíció íródott a Facebookon, tanult barátaim és ismerőseim azt követelik, hogy a Fidesz zárja ki Bayer Zsoltot a tagjai közül. Azért gondolják ezt, mert az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosa megint rasszistázott. Orbán Viktor harcostársa a tőle elvárt, alávaló módon Erdős Virág versét használta fel minapi cikkében, visszájára fordítva, s ily módon megbecstelenítve a költőnő gondolatait.


Bayer szerint „a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik… A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából”.

Gagyog, s ragyog Orbán Viktor régi harcostársa, és már kész is az ítélet: meg kell szabadulni tőlük. „Ezt kell megoldani – de azonnal és bárhogyan!”

Ezen háborodtak fel most sokan, és most azt követelik, hogy a Fidesz zárja ki Bayert a pártból.

Szerintem meg nem kell Bayert kizárni a Fideszből. Jó helyen van ő Orbán pártjában, és jó helyen Széles Gábor lapjában.

Bayer ugyanis csupán a szokott formáját hozta. Gusztustalan és vállalhatatlan ez a forma, gyomorforgató és ótvar, de hát tudjuk ezt régóta. Nem ez az első ilyen cikke, és nem is az utolsó. Bayer olyan, mint az egyszeri Móricka: mindenről az jut az eszébe.

Hol egy cigány, hol egy zsidó – mikor, mi adódik.

Nem is lenne gond Bayerrel, ha egy kihalt lényeket bemutató panoptikumban bámulhatnánk, feliratokkal és magyarázó szöveggel ellátva. Hitetlenkednénk kicsit, és borzonganánk, mint a gyerekek az állatkertben a ketrec előtt: de jó, hogy nem tud ez az állat kijönni.

Egyébként sem Bayer Zsolt jelentős része itt a fő kérdés. Szerénytelen személyénél sokkal szomorúbb ugyanis, hogy a szerzővel (civilben az 5-ös számú Fidesz tagkönyv tulajdonosával), még mindig előszeretettel mutatkozik a miniszterelnök. Piknikre hívja, dzsemborikra, a párt születésnapján együtt vágják fel az ünnepi tortát – és nagyon úgy néz ki, hogy nem szégyellik egymást.


És azt is jó lenne tudni, hogy mi a véleménye Bayer mondatairól Farkas Flóriánnak. Vajon a roma származású parlamenti képviselő egyetért-e azzal, hogy a cigányok jelentős része állat, akikkel képtelenség együtt élni és nem tudnak tagoltan kommunikálni. S ha netán nem, akkor mondana-e valamit ezzel kapcsolatban. Nem odahaza, szűk családi körben, még csak nem is a frakcióban, hanem, teszem azt, jelentős részben a nyilvánosság előtt. Hogy éli meg Farkas Flórián, hogy az a pártszövetség, amelynek frakciójában ül, s amelytől fizetést húz, ilyen ideológiai alapvetések mentén fogalmazza meg önmagát.

Mert Bayer, tetszik, nem tetszik, nem egyszerűen egy szerencsétlen, identitászavaros firkász. Bayer a jobboldal írástudója. Amivel nem azt mondom, hogy képes tagoltan írni. A liberálisnak mondott oldalon számolatlanul vannak Bayernél jobb és tehetségesebb tollforgatók. A jobboldal tragédiája, hogy nekik Bayer jutott. Legyen az ő bajuk, az ő szégyenük.

Szóval, barátaim az úrban, a Facebookon, meg mindenütt másutt: csak annyit szerettem volna mondani, ne követeljétek, hogy a Fidesz zárja ki Bayert a tagjai közül. Bayer megérdemli, hogy a Fidesz tagja maradjon, és a Fidesz is súlyosan rászolgált, hogy ilyen tagjai legyenek.

Bayer és a Fidesz barátsága örök és megbonthatatlan.

Összenőttek, mert összetartoznak.

Most & Itt
2013.01.07 21:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.