Most & Itt

A püspök úr duzzog

Megbántódott Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke: „Velem vagy velünk, tehát a katolikus egyházzal erről a kérdésről senki nem egyeztetett".

Mielőtt bárki félreértené, nem a templomok működési rendjéről, hanem a vasárnapi boltzár eltörléséről van szó - erről nem egyeztettek Orbán úrék Veres úrékkal.

Ami engem illet, osztom a püspök úr elkeseredését, a helyében én is meg lennék sértve. Teljesen jogos ugyanis a püspök úr zúgolódása, ezen a világon már semmi sem szent. Kiveszett az emberekből a tisztelet, nem ismernek se istent, se embert, magasról tesznek a katolikus püspöki kar véleményére.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy ugyanígy nem egyeztettek Önökkel püspök úr, a Liget beépítéséről, a Várkert Bazár soron következő sokadik átadásáról, nem kérték ki a véleményüket a felcsúti kisvasútról, a stadionépítésről, akkor tudhatjuk: közel a világvége.

Mint ahogyan arról sem tudunk, hogy bárki is kérdezte volna őket arról: helyeslik-e, hogy Matolcsy György, a jegybank elnöke a közpénzből kapott alapítványi juttatásokat ráolvasás révén magánvagyonokká alakítsa?  

Önöknek püspök úr, biztosan erről is lett volna markáns véleményük. Szívesen meghallgattuk volna azt is, de hát a kutya sem kérdezte Önöket.

Nem kérdezték meg Önöket a hajléktalanokról, a szegényekről, a közmunkásokról, vagy, azokról a nehéz sorban élőkről, akiknek ugyan van munkájuk, de a fizetésükből nem tudnak megélni.

Biztosan van véleményük püspök úréknak a fideszes vezetők, Orbán, Rogán és mások vagyonosodásáról, a kormány-közeli holdudvar, Mészáros, Garancsi, Vajna urak, vagy a nemzet Vejének gyarapodásáról. Meghallgattuk volna azt is.

Vagy a paksi erőmű szovjet (bocs: orosz) baráti segítséggel történő bővítéséről.

Megkérdezte-e Önöket erről bárki? Ugye, hogy nem.

Ilyen kormányunk van püspök úr, a püspökökre nem, csak az emberekre hallgat. Őket mindig megkérdezi, számtalan nemzeti konzultáció tanúsítja mindezt. A kormány ugyanis nem csak a véleményünkre, de az adatainkra is kíváncsi. Úgyhogy, ne adja fel a reményt püspök úr: ha ügyesen izmozik, a nemzeti konzultációk mintájára egy püspöki konzultáció keretében az Önök véleményét is kikérhetik.

Amúgy, tényleg csak zárójelben és távolról sem a szőrszálhasogatás végett: mi köze van maguknak a boltok vasárnapi nyitva tartásához? Miért kellett volna egyeztetnie Önökkel bárkinek?

Most & Itt
2016.04.13 11:20

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.