Most & Itt

A nő, aki nem értett a focihoz

Dávid Ibolya, ha száz évig él, akkor sem mossa le magáról, hogy volt idő, amikor még nem értett a focihoz. Igazságügy-miniszterként derült...

Dávid Ibolya, ha száz évig él, akkor sem mossa le magáról, hogy volt idő, amikor még nem értett a focihoz. Igazságügy-miniszterként derült ki ez a hiányossága, amikor Várszegi Gábor, a többi között a Fotex és az MTK tulajdonosa sokak megdöbbenésére beszállt a már akkor is anyagi gondokkal küszködő FTC-be. Nagy felháborodás lett belőle. Az, hogy a Hungária körúti öreg drukkerek a szívükhöz kaptak, csak keveseket érdekelt. De az Üllői úton sem repdestek az örömtől, hogy az „idegenszívű” Várszegit a nemzeti kincs közelében tudják.
Nem Várszegi pénzével, hanem a származásával volt baj.
- A Fradi magyar klub, nemzeti kincs. Tegye le a pénzét, aztán húzzon innen! – így lehetett akkoriban megfogalmazni az átlagos Fradi-drukker lelkiállapotát.
Később azután néminemű zsidózás is előadódott, de akkoriban, jó tíz évvel ezelőtt, az ilyen magatartás még nem volt annyira elfogadott, mint mostanában. Egy riporter meg is kérdezte az igazságügy-miniszter asszonyt, mi a véleménye arról, hogy az FTC tulajdonosát lezsidózták.
- Nem értek a focihoz - rebegte Dávid Ibolya eddigi politikai pályafutásának legbutább mondatát.
Ez a ma már decens kinézetű, megfontolt, és nyugalmat sugárzó nő a 2002-es választási kampányban is emlékezeteset alakított. Televíziós vitát rendeztek a négy nagy párt vezetőinek részvételével. Ne szépítsük a dolgot: a műsorban Dávid Ibolya úgy viselkedett, mint egy eszelős házmesterné, aki most jött rá, hogy az a szemét második emeleti lakó a sáros cipőjével már megint összebarmolta a frissen felmosott magasföldszintet.
Aztán a választások után kikerült a hatalomból, s ez kifejezetten jót tett neki. (A politikusoknak általában jót tesz, ha kikerülnek a hatalomból.) Egyre markánsabban fordult szembe a Fidesszel. Pedig Orbán mindent megpróbált: szép szóval az ágyába csalni, és erővel maga alá gyűrni. De Dávid Ibolyát ekkor már nem lehetett megszerezni.
Meghirdette a normális Magyarországot, és kőbe véste, hogy egyik nagy párt vezetőjét sem segíti a hatalomba.
Még a Fidesz csoda- és fenegyereke, Kósa Lajos sértése sem tudta kihozni a sodrából. Az Orbán haragja elől debreceni polgármesterségbe menekülő Kósa a Playboy-nak adott interjúban azt mondta, hogy Dávid Ibolya nem azért tartja okosan a fejét, mert okos. Hanem, mert volt egy súlyos autóbalesete, abból maradt vissza a kissé ferde fejtartás. Nem reagált, ezt a csatát is megnyerte.
Mostanában már nem nagyon próbálkoznak, hogy elnyerjék a kegyeit. Nem is tudnák: Dávid Ibolyát már régen nem érdekli a Fidesz. Pártját, a harmadik erővé igyekszik felfejleszteni – néhány éven belül eldől, sikeres lesz-e ez a férfierőt is próbára tévő projekt.
Tanult az elmúlt évek történéseiből: ha most kérdeznék, ma már értene a focihoz.


A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2008.02.10 23:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.