Most & Itt

A kereszténydemokraták békésen zsidóznak

Dr. Bácsy Zsolt egy olvasói levélben nemtetszését fejezte ki az egyik napilap cikke nyomán. A levélíró rendes magyar ember, ami engem illet, nagy...

Dr. Bácsy Zsolt egy olvasói levélben nemtetszését fejezte ki az egyik napilap cikke nyomán. A levélíró rendes magyar ember, ami engem illet, nagy összegben fogadnék, hogy igen mély erkölcsi érzékkel lett megáldva, és azon sem lennék meglepődve, ha kiderülne róla, hogy a szíve csordultig teli van szeretettel. Annyira teli lehet szeretettel az a szív, hogy más érzésnek, teszem azt, gyűlöletnek, már egy fia hely, annyi sem marad benne.
Dr. Bácsy Zsolt ugyanis kereszténydemokrata, a XII. kerületi önkormányzatban képviseli pártja konzervatív és keresztény értékeit. Innen gondolom, hogy távol áll tőle a gyűlölködés.
Dr. Bácsy azt nehezményezte, miszerint a híradásban nem hangsúlyozták eléggé, hogy a Turul szobornál megjelent tömeg mennyire békésen demonstrált.
Ha úgy vesszük, Dr. Bácsy Zsoltnak igaza van. Kisebb incidensektől, például lökdösődésektől eltekintve valóban nem történt rendbontás a Turul szobor megmentése miatt szervezett tüntetésen. Senkit nem dobáltak meg dobáltak tojással, fél téglával, nem gyújtottak fel autókat, s még egy büfét sem foglaltak le, hogy ingyen oszthassák a Túró Rudit. Legjobb emlékezetem szerint a Dunába sem lőttek bele senkit, bár, ahogy az egykori vicc is mondja: lett volna rá igény.
Ha valaki nem hiszi, nézze meg ezt a néhány perces videót.
Valóban béke és nyugalom uralkodott. Volt ugyan egy kisebb csoport, akik mindenféle náci jelszavakat kiabáltak, míg mások, köztük jól öltözött hölgyek és urak, kórusban és tagoltan zsidóztak, ám mindez még nem ok arra, hogy egy, a keresztény-konzervatív eszmeiség morális magasságából ránk néző kereszténydemokrata bizottsági elnök meghallja.
Nem lehet mindenkinek jó a hallása – elég, ha a vallása rendben van.
Már régen túl vagyunk azon, hogy neves publicisták és politikusok felkérik az ellenzék valamelyik vezetőjét – netán magát a Vezénylő Tábornokot - hogy határolódjon el ezektől a hangoktól, s mondjon nemet erre a szalonképtelen színvonalra.
Már rég rá kellett volna jönni, hogy ők még soha nem határolódtak el semmitől.És, ameddig rajtuk múlik, ezután sem fognak.
Amikor hónapokkal ezelőtt a Vezénylő Tábornoknak egy még kellően meg nem nevelt sajtómunkás nekiszegezte az ominózust, jelesül, hogy lenne oly kedves elhatárolódni a Magyar Gárdától, zavartan mosolygott és annyit mondott: mi már el vagyunk határolódva.
Amikor egy másik sajtómunkás azt kérdezte a Vezénylő Tábornoktól, Ön Orbán úr antiszemita, a kérdezett zavartan dobolt a nála lévő ceruzával és visszakérdezett: Ön szerint az vagyok?
Ami nem azt jelenti, hogy a Vezénylő Tábornok antiszemita lenne. Csak azt, hogy nem szívesen határolódik el az antiszemitáktól.
Sem akkor, sem azóta, sem soha: semmikor.
Nem olyan anyagból vannak gyúrva az urak, hogy nyíltan kimondják: nincs szükségünk a mocskos horda szavazataira.
Majd, legalábbis Móricka így képzeli, ha majd kormányra kerülnek, adnak két pofont a Magyar Gárdának és hazazavarják őket.
Már rég meg kellett volna tenni. Persze, nem pofozni, hanem minden törvényes eszközzel fellépni ellenük.
Mert amikor már késő lesz, akkor már nem a vezénylő Tábornok és baráti köre mondja majd meg, hogy ki kapja a pofonokat. Hanem azok a Dr. Bácsy szerint békésen zsidózó turulosok, akik egyáltalán nem biztos, hogy beérik majd két pofonnal. Mi van akkor, ha vérszemet kapnak majd a derék testvérek, és még ennél is nagyobb vitézségekre vetemednek?
Örülök, hogy dr. Bácsy Zsolt képviselő úr szerint a turulos tüntetésen minden rendben volt. Remélem, jól telik a nyara, van még egy jó hónap belőle: használja ki, pihenjen, töltődjön, gyűjtse az energiát!
Ősszel újabb békés, méltóságteljes hónapok várnak ránk.

A Klubháló- www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata



Most & Itt
2008.07.30 12:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.