Most & Itt

A háttérhatalom hálójában

Bármennyire is szomorú, a múltat csak ideig-óráig lehet eltagadni. Hiába fáj, töredelmesen be kell vallanunk, hogy nemzetünk legjobbjait is behálózta a háttérhatalom. Ráadásul a legalávalóbb módszerekkel vitte véghez ezt a gonoszságot: pénzzel, ösztöndíjakkal vásárolta meg őket.

A haza legjava persze kész visszafizetni a nekik nyújtott támogatást, ám fájdalom, a háttérhatalom, nevezzük nevén, Soros György, mindezidáig nem kérte tőlük. A patás ördög elvetemültségében odáig vetemedett, hogy nem is reagál az őt ért támadásokra, enélkül pedig hiteltelenné válhat a sorosozás.

Aki tájékozódni kíván arról, hogy miként vásárolta meg az első számú közellenség a haza felemelkedésén munkálkodó legjobbjainkat, miként támogatta őket aljas módon a tudás megszerzésében, annak egy rövid kvíz-játékkal járulunk hozzá ismeretei bővüléséhez.

1. Melyik magyar politikus volt 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa? Ki volt az, aki 1989 szeptemberétől az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta?
Orbán Viktor (1), Kim Ir Szen (2), L. I. Brezsnyev (X).

2. Melyik magyar politikus tanult Soros-ösztöndíjjal az Oxfordi Egyetemen 1986–87-ben?
Kun Béla (1), Szájer József (2), Gerő Ernő (X).

3. Ki az a volt külügyi államtitkár, aki 1988–89-ben ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban?
Szűrös Mátyás (1), Németh Zsolt (2), Rákosi Mátyás (X).

4. Orbán melyik korábbi főtanácsadója nyert hároméves kutatási ösztöndíjat ­1985-ben a Soros Alapítványtól, hogy a magyar zsidóság XX. századi történelmét tanulmányozza?
Schmidt Mária (1), Schmitt Pál (2), V. I. Lenin (X).

5. Ki az a jelenlegi parlamenti házelnök, aki 1987–1988 között Soros-ösztöndíjjal kutathatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat?
Angela Davis (1), Kövér László (2), Mao Ce Tung (X).

6. Melyik magyar politikus volt hallgatója annak a részben Magyarországon, részben Angliában működő 6 hónapos menedzseriskolának, amelyet kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szerveztek?
Nicolae Ceaușescu (1), Farkas Mihály (2), Deutsch Tamás (X).

7. Melyik magyar kormányszóvivő tanult 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen's College-ban?
Kovács Zoltán (1), Andrej Andrejevics Gromiko (2), Todor Zsivkov (X).

8. Ki az a jelenlegi magyar külügyminiszter, aki 16 éves korában Soros Györgynek köszönhetően középiskolásként fél évig az Egyesült Államokban tanult?

Szijjártó Péter (1), Szijjártó Péter (2), Szijjártó Péter (X).

Küldje el a megfelelő választ!

Csak jó megfejtést fogadunk el!

A helyes megfejtőket kisorsoljuk!

Most & Itt
2016.05.29 09:57

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.