Most & Itt

0,9 százalék: Misi bácsi, köszönjük!

Misi bácsi, ezt a sok jót mind velünk méltóztatnak tenni? Velünk, magyar nyugdíjasokkal?

Könnybe lábad a szemünk a meghatottságtól. Megérdemeljük mi ezt a sok jót, amit már eddig is kaptunk? Meg azt, ami még ezután jön, mert meg van ígérve.

Nulla egész! Kilenctized!

Nem kiló, liter, négyzetméter, hektár, hanem százalék. Nyugdíjemelés jövőre!

Wow!

Biztos, hogy jól meg méltóztattak ezt gondolni? Ezt a rakás pénzt tényleg mind nekünk adják?

Pedig, költhetnék másra is, mint ránk. A TV2-re például, hogy Vajna úrnak jó legyen. Vagy például a 888.hu-ra. Ez a Habony-közeli, G. Fodor Gábor által jegyzett internetes portál a szakmai és emberi tisztesség olyan magaslatairól néz le ránk, ahonnan már nem is látni bennünket.

Legutóbb is mit írtak? Hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét. 2016-ban ez egy valóban szép gondolat. Amúgy meg, hallottuk már ezt a szöveget. Húsz évvel ezelőtt. Orbán Viktor és a Fidesz mondta két csuhásozás közben. Amikor épp benn voltak a parlamenti ülésteremben, és nem vonultak ki onnan az akkori kormány trianoni emléknapja miatt.

Misi bácsi, köszönjük! Nulla egész! Kilenctized! Százalék.

Még kimondani is gyönyörűség. Hogyan köszönjük ezt meg, Misi bácsi? Biztos, hogy nem a saját szájuktól vonják meg a falatot?

Költhetnék más, magasztosabb célokra is. Gyűlöletkampányra, menekültek elleni uszításra, gyomorforgató óriásplakátokra. Nemzeti konzultációkra milliárdokért, kvótás népszavazásra.

Matolcsy György havi ötmilliós fizetését is elő kell teremteni a Magyar Nemzeti Bankban. Polt Péter feleségének havi ötmilliós fizetését ugyanott, szintén.

Habony Árpád ibizai utazása sem két fillér, a Gucci táskája, a drága autói is sokba kerülnek.

És annak is ára van, hogy a miniszterelnök úr a Várba készül költözni. Milliárdokba fáj az is. Ráadásul egy csomó fát is ki kell vágni, az is pénzbe kerül a Misi bácsiéknak.

Vagy itt van az olimpiai pályázat. Nem az olimpia, mert az nincs itt, és nem is lesz, de már a pályázat is százmilliókba kerül.

Misi bácsi, köszönjük! Hogy miközben ezer helyre kell a pénz, mégis ránk, öregekre méltóztattak gondolni.

Nulla egész! Kilenctized! Százalék! Kapkodjuk a fejünket, szédülünk.

Reméljük, azért marad még másoknak is. A kétkarú rabló kaszinóira.

A többiekről nem is szólva. Aggódunk is, őszintén szólva: ha nekünk ennyit emelnek a nyugdíjunkon, marad-e a Nemzet Gázszerelőjének? A Nemzet Saját Lábán Álló Vejének? A Nemzet Klubtulajdonosának?

Tudjuk mi, hogy mennyi éhes szájat kell jóllakatni a Misi bácsiéknak. Hány hatalmas zsebet kell teletömni minden földi jóval!

Mindjárt sírunk.

A felcsúti kisvasutat már említeni sem merjük, mert még meg méltóztatnak hosszabbítani Bicskéig. Ha meg még tovább emlegetjük, akkor Lovasberényig.

Nulla egész! Kilenctized! Százalék!

Hány stadiont lehetne ennyi pénzből felépíteni. Hány középhátvédet és támadót tudna venni belőle a Puskás Akadémia!

Misi bácsi, maguk annyira jóságosak! Mi ezt meg sem érdemeljük.

Tessenek inkább közénk lövetni!

Most & Itt
2016.04.26 08:21

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.