Uj Péter: 'Szerintem cigó'

Ha én Matolcsynak lennék, vagy még inkább egy Matolcsy-közeli Andy Vajna-bőrbe bújt Kerényi-Vidnyánszky, már ezerrel dolgoznák a Gábor Zsazsa-terven, azonnal kiaknázandó a Kárpát-medence világraszóló szórakoztatópotenciálját, hiszen látnivaló, hogy szinte magától, gejzírként tör fölfele a mindenféle komikum, Hollywood ehhez képest egy atomtámadás utáni ravatalozó, Disneyland meg észak-koreai munkatábor. (Különben is a brucewillis gyerek után néhány számmal kisebb arccal kéne demokráciailag az észt osztaniuk a kaliforniai kollégáknak.)

Az az ország, amelyik egy ilyen érdektelen, vérunalmas témából, mint amilyen a felsőoktatási reform, ennyi poént ki bír hozni, teli szájjal buzizó, surmó ultráktól, teli szájjal és kedvezményes Microsoft Office-szal zsidóbuzizó diákönkormányzati kreténekig, az az ország, kérem, többre hivatott, mint hogy a sírját népek vegyék körül egy százötven évvel megkésett Herder-jóslat-beteljesülés keretén belül. Az az ország Európa szórakoztatóipari központja lehetne, minden különösebb megerőltetés nélkül. Szedjük már össze magunkat, az istenért! Merjünk nagyok lenni!

Vegyük már föl a military shopból akciósan szalajtott, terepszínű gyakorlót, rohamsisakot és sárga síszemüveget a vasárnapi ebédhez, és gondoljunk bele, hogy csak az érpataki modellből kijön egy komplett témapark! A nemzetiszocialista szellem vasútja és a satöbbi. Közmunkások fölhúzzák fillérekből a Városligetben.

Vagy mittudomén, ha kicsit megerőltetjük az agyunkat, ott a kínálkozó milliárdos biznisz a háeriparban: ha a hökösök módszerét eladnánk a nagy tanácsaadó cégeknél, és kiskosztümös sokdiplomás hölgyek kattingatnának a Petronas Towers hetvenharmadik emeletén kissé tanácstalanul a 30 collos plazma előtt, hogy akkor most a „kis ratyi zsidógyerek” vagy a „ronda zsidó buzigyerek” kategóriába sorolják a jelentkező (további kategóriák: ratyizsidó kisgyerek, buzikis zsidógyerek, gyerekzsidó buzi kis ratyi).

Nagyon is igaza van a magyar kormánynak, amikor ezt a szellemi tőkét, ezt a nemzeti kincset nem hagyja külföldre távozni. Magyar szarból magyar várat köll építeni, mese nincs.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.