Uj Péter: Az episztola röneszansza

A világért sem akarnák ki-, le- meg elmaradni, még a végén nem lesz tuti állásom a közmédiában az MSZP 2042-es győzelme után, úgyhogy gyorsan csatlakoznák a Hugh Grantnek humoros levelet írók népes táborához. Nem tudja még ez a szerencsétlen angol dandy, hogy mibe ártotta magát. De most megtanulja, hogy ne szórakozzon a magyarokkal, örök életére eldugítjuk a postaládáját, és holnapra már fejből fogja tudni a jegybanktörvény vitatott részeit, a sárgacsekkadó mértékét és a legfrissebb Közgép-beruházásokat.

„Tisztelt” Hugh úr!

Megdöbbenéssel értesültem jelen levelemmel az Ön „véleményéről”, miszerint Hazánk sajtószabadsága a médiaviszonyokra való különös tekintettel „kivetnivaló”. Sajnálattal csatlakozott Ön is ahhoz az összeurópai posztkommunista, 68-as gyűlöletkampányhoz, amelyet összeurópai posztkommunista 68-asok folytatnak a Magyar Nemzet „lejáratása” ellen, különös tekintettel a szélsőbaloldali „endékás” Angela Merkelre. (Az önök példátlanul aljas támadása, amiről Könyvheti Bestsellerben kívánunk „megemlékezni”, abszolút piaci alapon, a Magyar Emberek igényétől finanszíroztatva, újabban kiterjedt a román kormányra is, ami okoz némi ideológiai zavart, de a következő „Könyvhétig” megoldjuk.)

Szóval, Hughkám, maga itt még nem is sejti, mekkora „szarban” van Ön. Kérdezze meg talán a kis pedofil balos „barátját”, a Kohn Bandit! Aztán nehogy főműsoridőben menjenek a kurvázásaid az m1-en, te gané! Vagy emlékszik, ahogy a Fliegauf Bencét beszopattuk Berlinben néhány kormányzati prospektussal? Na, ehhez legyen tartva maga Magát! Így húzzon ujjat! Vagy akar a Nézőpont Intézet legújabb kutatása alapján egy kis buzi lenni a magyarok 73 százaléka szerint?

„Tisztelettel””:”

Másrészt viszont:

„Kedves Hugh!

Népünk maroknyi demokrata utóvédharcosa hálásan tekint önre, mint nemzetközi fasizmussal vívott háború magányos, ám annál handsome-abb hősére, és mintegy fellebbviteli fórumként kíván Önhöz fordulni az alábbiak szerint.

Tájékoztatni kívánjuk mindazonáltal, hogy a magyar kormány szélsőségessége, totalitáriusosssága nem ismer határokat, mértékében csak a Harmadik Birodalom tömeggyilkos rendszeréhez fogható, bizonyos tekintetben, például az antiszemitizmus területén, mint arra Gerő professzor is rámutatott, túl is tesz rajta, nem képes megálljt parancsolni magának, és féktelen tombolásában odáig merészkedik, hogy nem finanszírozza lopott állami pénzekből az ellenzéki sajtót, és a Puch Laci lezsírozott rádióját, a Puch Laci meg nem tudja kifizetni a Boros–Bochkort, ezáltal olyan médiatúlsúly keletkezik, amihez képest eltörpül Joseph Göbbels!

A fékek és ellensúlyok alkotmányos rendszerét oligarchikusan leszaró izomnáci rendszerrel szemben állók utolsó bástyája, a Klub Rádió is eltiprás alatt van éppen, és ha az is elbukik, akkor vége az európaiságnak, olyan szellemi-morális Buchenwald alakul ki, hogy nagyon.

Ebben a helyzetben, kérjük Önt, színészi tehetségénél és közismert charme-jánál fogva, álljon az intervenciós seregek élére, és azonnal kezdjék meg a bombázást!

Önnek világhírű filmszerepei folytán már szinte Gyurcsány Ferenchez mérhető kvázi-miniszterelnöki tapasztalata van, engedje meg tehát, hogy ebből kifolyólag Önt kérjük föl az ellenzéki jelölt szerepére itt, az üszkös romokon, mert erre a hülye Bajnaira hiába várunk, de tényleg.

Maradunk tisztelettel: sk.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.