A Jobbikra költötte a rabolt pénzt?

Módosította korábbi vallomását Cs. Miklós, akit két hete fogott el a rendőrség. Három év alatt három bankot és két benzinkutat rabolt ki, 16 millió forintot zsákmányolva.

A rendőrségen azt mondta, kártyaadósságai törlesztése miatt rabolt. Családja azonban az ATV Egyenes beszéd című műsorában, majd lapunknak is nyilatkozva kétségbe vonta a férfi szavait.

Az egyik hozzátartozója már Cs. lebukása után közölte: a férfi soha nem kártyázott. Ellenben szenvedélyes rajongója lett a Jobbiknak. A család azt feltételezte, hogy a rabolt pénzt is a pártnak adta, sőt, hogy lényegében a párt megbízásából, elvárása szerint rabolt.

Cs. Miklós hivatalos vallomása úgy szólt, hogy kártyaadósságaira költötte, illetve elkártyázta a rabolt pénzt. Majd meggondolta magát, s mint azt védője, Magyar György ügyvéd is megerősítette, legfrissebb vallomásában már azt mondta: a Jobbikra költötte a pénzt. Termet bérelt a szélsőjobboldali párt nagygyűléséhez, állta tízezer szórólap nyomdaköltségét. Cs. azt azonban nem állította, hogy a Jobbik valamelyik politikusa elvárta volna tőle a bőkezű támogatást, és azt sem, hogy tudtak volna arról, hogy a pénzt rablásból teremtette elő.

A BRFK-nál megerősítették: Cs. módosította vallomását, és nem cáfolták, hogy az új vallomásban „hasonló állítások olvashatók”, mint amilyenekről értesültünk. Részleteket a nyomozás érdekében nem árultak el. Közölték, vizsgálják, hogy hová került a pénz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.