belépés belépés | segítség segítség | alkalmazások alkalmazások | RSS RSS | előfizetés előfizetés | akciók akciók Nol.hu | NolBlog | NolTV | Hírmátrix | NolRandi

Népszabadság.hu | NolBlog | NolTV 2012. május
26. szombat

Kártya és dominó

Ónody-Molnár Dóra az egyébként kiváló Dominó című cikkében kabátlopási ügybe keverte az LMP-t.

Erőss Gábor| Népszabadság| 2010. február 9. |3 komment

nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra

Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!

KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!

iiii | 2010. február 9. | 14:29:39

Tisztelt Ónody-Molnár Dóra!

A bemondáson kívül mire alapozza azt, hogy a segélyért munka koncepció jobban szegény ellenes, egyáltalán, hogy szegény ellenes lenne. Az általam megismert ivádi önkormányzati rendelet (bár én csak mint tervezetet olvastam) ezt elég megfontoltan és abszolút nem a segélyesek iránt ellenségesen fogalmaz. Szerintem is abszolút megfontolandó, hogy a munkaképes segélyezettek addig is, amíg nem találnak más munkát, hozzájáruljanak lakóhelyük jobbá tételéhez. Ezt szegényellenesnek titulálni nekem újabb hibának tűnik.

Erőss Gábor hozzászólásával maximálisan egyetértek.

napoleon | 2010. február 9. | 12:28:19

Moderálási alapelvek- komment törölve -

Erőss Gábor | 2010. február 9. | 01:13:52

Örömteli, hogy ÓMD kitüntetett figyelemmel kíséri az LMP-lista ötödik helyezettjének tevékenységét. Biztos vagyok benne, hogy legalább ekkora teret fog szentelni – a szintén befutó helyen induló – Scheiring Gábor, Szombati Kristóf és a többiek munkásságának. Nyilván azt is tudja, hogy az LMP mint párt (nem pedig az LMP 1-1 tagja!) a napokban publikált egy roma-kiáltványt („Kiáltvány a békés jövőért” http://www.lehetmas.hu/romakialtvany), és hogy újra és újra megszólal a hajléktalanok ügyében (http://www.lehetmas.hu/hirek/1024, http://www.lehetmas.hu/hirek/1194), szolidaritást vállalva a legelesettebbekkel. Nem elvben, hanem konkrét javaslatokkal. Sajnos a Népszabadságnak ezekről eddig nem állt módjában tudósítani. De most már biztos vagyok benne, hogy ez csak idő kérdése.

HIRDETÉS

Helyesen látja, hogy a Kormány „Út a munkába” programja és az MDF szociális kártyáról szóló „népi kezdeményezése” egyazon változássorozat része, mely – végső soron – a Jobbik malmára hajtja a vizet. Ez igaz. Mindebbe azonban a szerző belekeverte az LMP-t is, mondván „korábban” támogatta a szociális kártyát. Ez nem igaz. Sem korábban nem támogatta, sem most. Ellenkezőleg: a jelentősebb politikai erők közül (tudtommal) egyedüliként foglalt ellene határozottan állást.

A Lehet Más a Politika nem csinál a –roma és nem roma – szegényekből bűnbakot, és nem támogatja megbélyegzésüket. De nemcsak morális és emberi jogi alapon utasítja el a szociális kártyát, hanem mert a szociális szakmával összhangban vallja: „a hivatkozott társadalmi problémák (alkohol- és szerencsejáték-függőség, uzsoracsapda) kezelésére a szociális kártya nem alkalmas”, ráadásul, ha bevezetik „a kártyának igen hamar ki fog alakulni a másodlagos – fekete – piaca (…), ezért az, aki komolyan aggódik a szenvedélybetegek helyzete és az uzsoracsapda terjedése miatt, jobban teszi, ha a kezelésükre alkalmas családsegítő és krízisszolgáltatások fejlesztését, illetve a rendőrség erélyes fellépését követeli városában, falujában.”

Szűcs Erikával, Bokros Lajossal és Vona Gáborral az LMP nincs egy platformon, mindegyikőjüktől balra áll.

HIRDETÉS

A szerző szociológus, LMP-tag

A cikkemben többek között arról írtam, hogy a szegények köré épülő falba minden párt elhelyezte a maga tégláját. Elismerem, az LMP nem a „szociális kártya” nevű téglára írta fel a nevét, hanem az ennél még szegényellenesebb „segélyért munkát” téglára. Olyannyira ráírta, hogy az LMP országos listájának ötödik helyéről a Parlamentbe készülő Ivády Gábor polgármesterként még önkormányzati rendeletbe is foglaltatta ezt a segélyezési elvet, annak ellenére, hogy pontosan tudta, törvényellenesen cselekszik.

Ónody-Molnár Dóra

Címkék: Fórum

nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra    3 komment

HIRDETÉS

HIRDETÉS
.
HIRDETÉS
. .
HIRDETÉS
. .
Galériák

Ez a címe

KÖVETKEZŐ » « ELŐZŐ
HIRDETÉS
. .