belépés belépés | segítség segítség | alkalmazások alkalmazások | RSS RSS | előfizetés előfizetés | akciók akciók Nol.hu | NolBlog | NolTV | Hírmátrix | NolRandi

Népszabadság.hu | NolBlog | NolTV 2012. május
26. szombat

Felesleges gyerekkínzás

Népszabadság| 2010. február 2. |6 komment

nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra

Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!

KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!

komszomol | 2010. február 3. | 11:17:16

Hú de sötét emberek vannak. Senki nem mondja, hogy a tudást és a teljesítményt nem kell mérni. A szemétség, hogy 45 perc pillanatnyi teljesítményén - ami iszonyúan esetleges - múlhat a szerencsétlen gyerek jövője. Ráadásul nem a tudást mérik, hanem olyan "készségeket", ami jószerével a "felvételi feladatmegoldó készség" kifejezéssel írható körül, és könnyen lehet, hogy egy csomó világhírű tudós és művész elbukott volna ezeken.

Törvénybe iktatnám, hogy felhasználás előtt ezeket a feladatsorokat mondjuk 100 nagyon sikeres embernek (művész, politikus, gazdasági szakember) meg kell oldani, és ha legalább átlag 80%-ra meg nem tudják oldani, akkor azt a feladatsort be kell tiltani.

Továbbá: humán vonalon csak humán, reál vonalon csak reál tárgyakra vonatkozólag számítson a vizsga. Lesz.rom, hogy az orvosom hogy tudja a történelmet.

xanadu | 2010. február 3. | 06:19:54

Igen!

Francba az időrabló, fárasztó tanulással!

Az egyetemi diploma legyen állampolgári jog!

xanadu | 2010. február 3. | 06:17:44

A tanulás nem felesleges gyemekkínzás.

A gyerek életébe több helyen is felméréseket kellene beilleszteni KÖTELEZŐEN, mert akkor állapítható meg a gyerek fejlődése és a pedagógusok munkája.
Tehát iskolaérettségi, iskola választási, középiskolai és érettségi felmérés kell az ország MINDEN gyerekére.

btanarur | 2010. február 2. | 19:40:53

Upsz, ezzel én is a NOL címlapra kerülhettem volna?

btanarur | 2010. február 2. | 19:39:29

Nézzük, hogy is van ez?

Megkérdőjelezhető az egész óvodai felvételi rend jogossága. 2-5 éves gyerekeket stresszelünk teljesen fölöslegesen. Éveken át nem hallanak mást szüleiktől, mint hogy ezen a három éven múlik a jövőjük.

Megkérdőjelezhető az egész általános iskolai előmeneteli rend jogossága. 2-3 évenkénti felmérésekkel stresszeljük a gyermekeket teljesen fölöslegesen.

Megkérdőjelezhető az egész felsőoktatási felvételi rendszer jogossága. 18 éves fiatalokat stresszelünk teljesen fölöslegesen. Éveken át nem hallanak mást tanáraiktól (szüleiktől), mint hogy ezen múlik a jövőjük. Hallottam olyan diákról, aki a vizsga előtt több nappal már nem tudott aludni. Szerintem néhány magas színvonalú egyetem ugyan előírhatna speciális vizsgát, vagy behívhatná a jelöltet beszélgetésre, de azt nem tudom elfogadni, hogy a mindennapi életbe való kilépés sikerét lényegében a matematikai készség határozza meg.

Megkérdőjelezhető az élethossziglan tartó számonkérés jogossága. Egy életen keresztül stresszeljük a halandókat teljesen fölöslegesen. Soha nem hallanak mást tanáraiktól (szüleiktől, politikusaiktól), mint hogy ezen a 45-85 éven múlik a jövőjük. Azt nem tudom elfogadni, hogy az élettartamot lényegében az elsajátított tudás határozza meg.

pakesz | 2010. február 2. | 18:29:09

Moderálási alapelvek- komment törölve -

HIRDETÉS

Soha nem volt még olyan nehéz a nyolcadikosok számára a központi írásbeli matematikafelvételi, mint az idén. Korábban a felvételi példasorok egy része alapismereteket tartalmazó feladat volt. Az előkészítő tanfolyamokon minden tanár felhívta a figyelmet arra, hogy a logikai példák mellett mindenki ezeket gyakorolja be, hiszen ilyen típusú feladat biztos lesz. Ám a példasort összeállítók az idén szinte csak nehéz, logikai készséget felmérő példákat tettek be a felvételibe. A magyar írásbeli ugyanakkor sokkal könnyebb lett. Miután a magyart a többség jól megírta, a középiskolák feltehetően annak alapján fognak válogatni, hogy a tanulóknak milyen a matematikai logikai készsége. Nem a tudásuk, mert a feladatok döntő többsége nem azt mérte fel. Így egy idegen nyelv szakra jelentkező diákot azért fognak visszautasítani a jobb iskolákból, mert a matematikai logikai készsége nem kiváló.

A tévében egy matematikatanár azt nyilatkozta, hogy ő ugyan a feladatokat nem tudná megoldani 45 perc alatt, de a diákok biztos ügyesebbek.

Megkérdőjelezhető az egész középiskolai felvételi rendszer jogossága. 14 éves gyerekeket stresszelünk teljesen fölöslegesen. Fél éven át nem hallanak mást tanáraiktól (szüleiktől), mint hogy ezen a 45 percen múlik a jövőjük. Hallottam olyan diákról, aki a vizsga előtt több nappal már nem tudott aludni. Szerintem néhány magas színvonalú iskola ugyan előírhatna speciális vizsgát, vagy behívhatná a jelöltet beszélgetésre (ahogy ez 2004 előtt történt), de azt nem tudom elfogadni, hogy a középiskolai felvételinél a diákok szelektálását lényegében a matematikai készség határozza meg.

HIRDETÉS

Egy szülő

nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra    6 komment

HIRDETÉS

HIRDETÉS
.
HIRDETÉS
. .
HIRDETÉS
. .
Galériák

Ez a címe

KÖVETKEZŐ » « ELŐZŐ
HIRDETÉS
. .