antielvtárs | 2010. január 31. | 13:44:46
IGEN!!! Fazekas elvtárs valóban a rémálom álmodója! Ami nem os lenne oly nagy baj(mert van nálunk elég sok pszihológus), de még terjeszti is rémálmait!Sőt! Új tudomány ágat hoz létre; ami szerint egy ember habitusa már előre megállapítható az apja keresztneve alapján. Ezt a részt többször is elolvastam, mert nem hittem a szememnek. Megnéztem ki jegyzi az írást és láttam nem a Győzike.
Nem baj. Mindig vannak túlfűtött emberek, akik valamire elhivatottságot éreznek, amit "ők tudnak a legjobban" és vannak akik látnoki képességekkel ruházzák fel saját magukat. vannak akik visszafelé hajtanak a sztrádán és szidják a sok "hülyét", hogy mind szembe jön a forgalommal. De, hogy egy egyetemi oktató beszálljon a piros bögrékért folyó "küzdelembe", azt kissé dehonesztálónak tartom saját magára nézve.
A másik lehetőség; Fazekas elvtárs a ma reggeli űrhajóval érkezett a Marsról.
Cenzor Lendváról | 2010. január 30. | 22:12:35
Moderálási alapelvek- komment törölve -
B1papa | 2010. január 30. | 14:13:09
Az erős, elnöki típusú köztársasági rendszer ugyanolyan jó lenne, mint a jelenlegi. Ezen az sem változtat, ha OV vezeti be. Azt kell észrevenni, hogy a mostani szabályokat csak 2/3-os többséggel lehet megváltoztatni, beleértve a 2/3 felemelését pl 3/4-re. (Bár ahhoz a AB-nek is lenne egy-két szava.) A probléma egyáltalán nem veszélyes, mert bármilyen drasztikusabb politikai lépés kiválthatja a hitelezőink haragját és közbelépését. Sokkal inkább lesz az, ha - valamikor - megadjuk a tőketeartozásokat és önállóan fogunk politizálni. Az igazi gond az, hogy a társadalom többsége még mindig apolitikus és képtelen a szolidalitáson alapuló összefogásra. Ha ez megvalósulna, nincs olyan választási rendszer, amelyet egy igazi össznépi felháborodás el ne söpörhetne. Ez most nincs meg, ezért lehetséges a politikai hullák mozgatása a Parlamentben :(
demo | 2010. január 30. | 12:11:38
Cenzor Lendváról | 2010. január 30. | 00:19:50
Kérném az alábbi szösszenetét, minél széles körben terjeszteni, lehetőleg országosa, a színházakban és egyetemeken !
Talán van esély, hogy mihamarabb eltűnjenek a pokolba!
Már vannak jelei áldásos tevékenységüknek pl. Szolnokon, ahol az ország egyik legjobb színházából, /lsd. annak idején Darvassal a Salierit!/ egy fidesz- katona , Balázs Péter segítségével sikerült a "népszínházak" szintjére süllyeszteni. De akár beszlhetünk Cseke Péterről, aki az első sorból réveteg rajongással bámulta a "királyt" a 2 milliós naggyülésen, szintén színhazigazgató lett.
Nesze neked kultúra, szerencsére ebben az országban sok ember él, aki nem a te kultúrális szintedet tekinti etalonnak!
Szóval van még remény, csak sokat irogassál, nyilatkozzál, szépen kérlek!
Borszívóügynök | 2010. január 30. | 11:06:20
bozsós | 2010. január 29. | 11:07:52
„Csak azt állítom, hogy "Ha Orbánnak kétharmada lesz ezt meg azt fog csinálni" - ezekből a politikusi nyilatkozatokból nem lehet levezetni.”
Valóban nem! Ám Orbán – mára már jólismert és köztudott személyiségjegyeiből – viszont le lehet és le is kellene!
Pszichiátria területén elismert szakemberek - nem nyilvánosság előtt kifejtett - véleménye szerint: a helyzet ijesztő!
kocsobur | 2010. január 30. | 06:09:12
Re#NolZoz | ("1. egyetértettünk abban hogy a Fidesz nyer")
Rendben.
2." Ha elfogadod, hogy ők sem fenékig tejfel-"
Hogyne. a.Viszont momentán a hozott anyagból a legjobb. b. És kormányozni egyszerüen muszáj, mégpedig sürgösen, mert az állam szétesett.
3." akkor a választásokon kell először vmit tenni, pl. ne 2/3 legyen etc."
Ebben csak részben értünk egyet. Választásokon valóban tenni kell valamit, éspedig konkrétan azt hogy biztositsuk, a Fidesz/KDNP-nek önállóan legyen meg a szükséges változások (csúnya szóval reformokhoz) elengedhetetlen kétharmados többsége.
Én ugyanis nagyon nem szeretném, ha a Fidesznek az operettnácikkal kéne akár egyetlen kérdésben is alkudoznia, a gyurcsanyista ellenzékkel meg ugye eleve kizárt.
"Ha a 2 elfogadod, akár beszélhetünk arról is vagyon hogyan lehetne befolyásolni a Fideszt mit tehetünk mi ezért?"
Rengeteget.
Elsősorban abba kéne hagyni a szerencsétlenek(lásd nyugdíjasok) hiszterizálását.A véleményformálók és a sajtó gondoskodhatnak hogy újabb 23 millió beözönlö román kampányok ne hassanak..
Ja és az ilyen cikkek-mint ez is aminek aprópóján vitáztunk-ne jelenhessenk meg a fősodorban.Ez ugyanis hiszteroliberális zavarkeltés.
Nantal | 2010. január 30. | 00:45:22
...hmm...!
...Én Tudom, 19:59:13
...messze EGYETÉRTEK...!!!
...amúgy hiányolom a cikkből az ország STRATÉGIAI lehetőségeinek az összehangolásait biztosító intézményi és jogi alapjait, a 4 évenkénti ciklus alkalmatlanságát ilyen "acsarkodó" képviselők esetén...!
...merthogy "acsarkodásra" a választáson, a választók, NEM HATALMAZZÁK FEL A KÉPVISELŐKET...!!!
Cenzor Lendváról | 2010. január 30. | 00:19:50
mserussi | 2010. január 29. | 20:20:06
ennek fele alatt volt képes a drágulást, a hazai pénzromlást, tartani. Ugyanakkor tény, hogy vannak főként perspektívájukban szorongató dolgok, jelenségek, fejlemények és a ballibbel sok a baj. Elsősorban a mutyizás. Ez azonban előbb (volt) nemzeti és általában hatalmi sport, mint hazai ballib jelenség. Emellett a ballibek sem alakítottak ki országot vivő gazdasági ágazatokat, hozzájuk alépítményt, míg a polgári kormány legkevesebb csinált egy nagyobbfajta wellness szállodaprogramot, ami persze egészében szerény népgazdasági ágazat. Szóval némi túlzással a ballib sáros roncsderbis autózást produkál, a polgári oldal viszont egy isten tudja hány éves túrakocsival virítana egy Forma 1-es pályán. Mindegyik versenyzésnek megvan a maga veszélye….
mserussi | 2010. január 29. | 20:17:34
A cikk elsősorban formai dolgokról szól. Más kérdés is van. A hatalomé. A megszerzésére törekvő alapjában véve egészen máshogy motivált, mint az, aki annak megtartására törekszik csupán. Azt tudjuk, hogy a magyar politikai helyzetben a megszerző szándéka, hogy praktikusan és mihamarabb ne lehessen itt semmiféle maradványa a régi (értsd. a "szocikhoz" kapcsolható) rendszernek.
Ez eddig elvileg és nagyjából rendben is lenne. A gond ott kezdődik, hogy nehéz megtalálni azt a vonalat, ameddig a hatalomszerző lehetősége esetén foglalni akar. Tovább az is gond, hogy a foglalási területen mi lenne 2010. közepétől (s egyáltalán bármikor) a ténykedés tartalma, mi az, aminek a réginek a helyén kellene inkább előbb, mint utóbb, állnia. Na erről, elnézve úgy húsz évet, egy többnyire Orbánnak nevesített embernek eléggé zavaros elképzelései vannak. Mert egy elfoglalt területen például lehet elsősorban elnyomni vagy elsősorban felemelni. De ha a határvonal és a tartalom tisztázatlan (volt az utóbbi – magyar útként - 1998 és 2002 között is), így kétség és félelem ébredhet majdani ténykedésével kapcsolatban(pláne ha nem is nagyon mondja el), és akkor a megszerzés erős motivációja még rá is tesz sokaknak erre a rossz érzésére.
Mindez kiegészül tömegek egyszerű tapasztalatával, nevezetesen, hogy az ország azért nincsen romokban, van még nagyon sokaknak bőven vesztenivalója. Például félhetnek a polgári kormány időszakának jobb esetben is 9 százalék körüli inflációjától, míg a ballib ennek fel
Én Tudom | 2010. január 29. | 19:59:13
Ez a cikk egy valódi elemzés egy valódi értelmiségitől. (Ellentétben Korsós úrral.) Gratulálok és köszönöm, hogy megírta!
Bikavér | 2010. január 29. | 19:44:49
Na még egy "elfogulatlan", "pártatlan", "elemzés". Az úr nyilván végigolvasta az MSZP röplapjait és azokat idézi vissza. Az általa védett demokratikus intézményrendszert éppen az MSZP-SZDSZ kezdte ki, hiszen ezen intézmények hitelének lerombolásával. Elég volt ellentétes véleményt képviselni a kormány valamely agyament döntésével szemben, ekkor jött a szoci-áldemokrata médiagépezet, ennek eredménye ezen intézményrendszer társadalmi hitelének csökkenése. Szóval csak semmi pánik, ha valamilyen csoda folytán lesz is kétharmad, akkor annyi történhet, hogy legfontasabb törvényeinket végre nem az MSZMP, hanem egy demokratikusan választott kormány hozza meg. Ettől nagyon félnek az elvársak.
rasztaszív | 2010. január 29. | 18:27:21
most is volt itt általuk képzett ember...
rasztaszív | 2010. január 29. | 18:16:40
math | 2010. január 29. | 17:24:48
sajnos nincs igazad.van akit meggyőz.ezért csinálják,teljesen tudatosan.lényegében vatikáni direktívák alapján
math | 2010. január 29. | 17:24:48
kocsobur: az, hogy azt sulykolod, hogy Orbán a legjobb, csak Orbán van, nem győz meg senkit. agymosást csinálsz, semmi mást. agymosott vagy.
NolZoz | 2010. január 29. | 17:14:58
Kocsobur:
Tisztában vagyok vele, hogy hozott anyagból dolgozunk, de ha Te is elismered, hogy a Fidesz sem fenékig tejfel miért nem akarod megérteni itt a többiek logikáját:
1. egyetértettünk abban hogy a Fidesz nyer (én azt is elfogadom, hogy tényleg felesleges fikázni ahogy írtad, de ez más kérdés, ezek sztem már reflexek itt)
2. Ha elfogadod, hogy ők sem fenékig tejfel->nyilván vmit tenni kell, hogy ne az legyen ami 8 évig volt
3. akkor a választásokon kell először vmit tenni, pl. ne 2/3 legyen etc.
Próbáld megérteni a másik logikáját, ne a saját véleményed alátámasztására mazsolázz! Ha a 2 elfogadod, akár beszélhetünk arról is vagyon hogyan lehetne befolyásolni a Fideszt mit tehetünk mi ezért? Sem a bal sem a jobb oldali szavazók nem tudnak hatni a pártelitre, én ezt látom 20 éve...Ha nem tudunk hatni rájuk azt csinálnak amit akarnak, csak a szavazatunk kell.
kocsobur | 2010. január 29. | 17:07:23
"z előző postban írtam, hogy már nem hiszek a jelenlegi elitben."
Márpedig, mint ahogy a szabó jelmondata is szól,"hozott anyagból dolgozunk".
És ez a hozott anyag amit látunk.
A sajátjai által egy év után megbuktatott bokros lajos.
Házmesteri eftárs& gyurcsany band.
Vona& Baló Györgyné.
Orbán/Fidesz.
Ebből kell választani erre a helyzetre amiben az ország van 8 év után, egy kormányzó embert/csapatot.
Ugye nem nehéz?:P
Pláné ha azt nézzük, kapásból nem is az a kérdés, hogy ki kormányozzon, hanem HOGY KI NEM.
És azok akik az elmúlt 8 évet elkúrták-na azok biztos nem.
NolZoz | 2010. január 29. | 16:56:02
kocsobur:
Ez nem a ballib hanem a demokrácia logikája! Ez a konszenzuskeresés, ennek hiánya vezetett ide! 10M élünk itt nem vagyunk egyformák, meg kell hallgatni a másikat is és nehogy már olyanok osszák az észt akiknek még soha sem volt rendes munkahelyük!
NolZoz | 2010. január 29. | 16:51:05
kocsobur:
erre nem reagáltam:
"Ha egy Orbánnak/a Fidesznek nincs életképes alternatívája. Ha csak velük mászhat ki az ország a csávából"
Az előző postban írtam, hogy már nem hiszek a jelenlegi elitben. Azt is írtam, hogy értékeket preferálok nem pártokat és embereket, jelenleg tele van minden opportunistákkal. Csak annyit tehetek, hogy erre felhívom a figyelmet. Írtam korábban, szerintem miért szavaztak egyesek anno az MSZPre. Sajna ott nem sikerült.
Szerinted a Fidesz képes megváltozni? Az a baj, hogy bármi racionális dolog amit tenne az ellentmondana az elmúlt 8 évben hangoztatottakkal és az MSZP nem fogja elmulasztani belenyomni az orrát ebbe kakiba. Azt elfogadnám, hogy pl működjünk együtt és formáljuk a Fideszt, de mit kezdjünk az árokkal? Az nem fog eltűnni áprilisban, ezt vedd számításba...
kocsobur | 2010. január 29. | 16:46:44
"A kérdésedre: nyilván meg kell várni a választást, de azt mondom a 2."
Nem lepődöm meg...
Ez a szokásos ballib "akkor inkább essen szét a ház" logikája...
Azért érdekes látni hogy az amúgy balliberális rettegők inkább arra játszanak, hogy a Jobbik zsarolhassa a Fideszt...
NolZoz | 2010. január 29. | 16:42:14
kocsobur:
A kérdésedre: nyilván meg kell várni a választást, de azt mondom a 2. Hogy miért? Mert azért alkut kell kötni és ahhoz színt kell vallani.
Te nem gondolkodsz el azon, hogy miért lenne vállalható a Fidesznek inkább a Jobbik mint a többi párt? Talán mert nekik semmi sem számít?
Amúgy nem tudom mi lenne a jó megoldás, ez az elit mindenestül bebizonyította, hogy tehetségtelen, alkalmatlan, kivéve Bokrost. De egy fecske nem csinál tavasz :(
math:
A többi alternatívának sajna kicsi az esélye, de azért van.
math | 2010. január 29. | 16:28:21
a 2-es pont hajszálnyit jobb. de nyilván nem a mellett kampányolunk.
te a hamis alternatívák hamis érvelését használod. vannak más alternatívák is.
math | 2010. január 29. | 16:26:58
Orbán azt mondja, hogy nem lesz több átállás, hanem innentől a fontos vállalkozók örökre Fidesz vállalkozók lesznek. és ehhez illik a bebetonozott, kétharmados diktatúra is.
kocsobur | 2010. január 29. | 16:26:22
És végül egy bonus kérdés.
A balliberális, sőt a rettegő balliberálisok is feltehetik maguknak a kérdést.
Mi jobb nekik(no meg az országnak, de ez számukra általában nem lényeges, nézzék hát csak szigorúan vett önző érdekeiket), szóval:
1. Ha a Fidesz KDNP-nek önállóan lesz meg a kétharmados többsége.
2. Vagy ha a szükséges átalakitáshoz olykor elengedhetetlen kétharmados többséghez a Fidesznek a Jobbikra lesz szüksége( mert a gyurcsány MSZP
az eleve kizárható, ugye.)
Mert a balliberálisok az 1. számú variációt remélik valamiféle huszáros hisztéria-és gyűlöletkampánnyal elkerülni.
Ebben az esetben viszont 2. pont lépne érvénybe.
math | 2010. január 29. | 16:25:37
leonardo: te nem érted, hogy mit mondott Orbán.
„…De hát egyetlen nagytőkés se tartott ki az MDF mellett a választási kampányban. Mind átállt... Ha ezek jól meg vannak erősítve… nem kellett volna átállniuk."
Orbán azt mondja, hogy legközelebb jól meg lesznek erősítve, és nem fognak átállni. és a ciklusban már el is kezdte, és nem álltak át. él a Fidesz birodalom. és a következő ciklusban még jobban fog erősödni.
te nem érted.
Orbán arról beszél, hogy kézből fogja etetni a vállalkozókat. az egész ország a kezében lesz. ezt mondja. ez a terve.
antielvtárs | 2010. január 29. | 16:18:58
Ez jó nagy MARHASÁG! A szerző megélhetési riogató. A kormányváltással eltűnik előle a húsosfazék. Igazán elszomorító, de nem fakadunk sírva! De egy egyetemi oktató ne foglalkozzon se jóslással, se riogatással!
NolZoz | 2010. január 29. | 16:16:20
leonardo:
A nagytőkés oda áll ahol pénz van, aminek tudjuk nincs szaga...
lenoardo999 | 2010. január 29. | 16:03:30
NolZoz | 2010. január 29. | 15:39:26
kocsobur, teniszke:
Ugye egyetértünk abban, hogy a honi sajtó elfogult? Akkor szted az egyszerű szavazónak hol hallatszik a hangját? Se az értelmes jobbos se az értelmes balos gondolat nem megy át csak a maintsream. A két párt szavazói pedig ez alapján mondanak ítéletet a másikról, nem gondolod, hogy itt követjük el a hibát? Azt látom, hogy a fórumozók a jobbos illetve a balos sajtó alapján mondanak véleményt egymásról vmiért nem tudják elképzelni, hogy a másik egy gondolkodó ember saját véleménnyel. Attól, hogy néha a saját vélemény összecseng a hivatalossal, nos ez a következménye annak ha féligazságokat mondanak. De az nem működik ha a féligazság alapján vkit jobbosnak balosnak titulálok de az Ő igazsága másik felére már nem is vagyok kíváncsi!
NolZoz | 2010. január 29. | 15:17:40
Kocsobur:
"És hazudtak reggel, éjjel meg este."
Ha ez vkinek nem volt nyilvánvaló, az nem is tájékozódott, a ballib sajtó már kb 2005ben megírta hogy megszorítás kell. A választási kampány meg tudjuk OVtól egy mások dolog...A demokráciában mindenkinek meg van a maga felelőssége, az államporgárnak az hogy tájékozódjon, tudod a jog nem ismerete nem mentesít...
NolZoz | 2010. január 29. | 15:15:20
kocsobur:
messze nem volt mindenáron, az elmúlt 8 év sokkal durvább volt nem gondolod?
teniszke | 2010. január 29. | 15:05:21
Butaság ez, Fazekas barátom és elvakultság. Nem azért, mintha én odalennék a Fideszért, a Jobbikról nem is beszélve. Csak rossz irányba indult el a szerző...
Semmivel sem jobb a koalíció, mint a többiek. Ki a jó fene mondta egy megsemmisítő papedli után, hogy " a parlamentben még miénk a többség és így azt teszünk, amit akarunk"? Ki a jó fene mondta, hogy "ha nem tetszik, amit teszünk, el lehet menni"? Ki a jó fene mondta, hogy "ha nem tetszik az adó, menj kisebb lakásba"? Ki a jó fene vitatja, hogy a Fidesz nevű politikai erő is durván erőszakos lesz, de ez nem mentség a koalíció pökhendi, a társadalom tagjait letojó mentalitására. Nem is felejtik el nekik, pláne így, hogy nem tanultak belőle (l. a listájukat). Szerintem a szerző sem...
Szóval, a riogatás kevés, barátom. Hiteles alternatíva kellett volna, de akkor elfelejtettetek így riogatni. Nem hisz már a lejáratódottaknak, a hazugoknak, a pökhendieknek a társadalom nagy része még annak tudatában sem, hogy mi is vár rájuk. Erről kellett volna értekezést írni, ha valóban jót akar a szerző és nem szervilisen okoskodni...
kocsobur | 2010. január 29. | 14:47:04
NolZoz | 2010. január 29. ("Nem tudom elolvasni.")
Őszintén sajnálom.
De felsoroltam azokat az MSZP-s lózungokat, amivel 2002-ig arra törekedtek hogy valahogy MINFDENÁRON megbuktassanak egy korántsem hibátlan ámde jó kormányt.
Sikerült nekik.
Aztán meg elkúrták.
És hazudtak reggel, éjjel meg este.
Hol voltak AKKOR a balliberális véleményformálók, akik szóltak volna hogy
ennek írtózatos lesz az ára?
kocsobur | 2010. január 29. | 14:44:24
Re#demo("Most stabil az ország, még akkor is, ha nagy a munkanélküliség!")
Stabil, mi?:P
Most hogy úgy él, hogy semmire nincs pénz, a költségvetés félévre elég, utána ott áll majd a BKV, MÁV, egészségügy, önkormányzatok hogy most akkor vagy adtok vagy bezárhatunk.
Emlékszik még valaki az őszi kórházak éhségsztrájkjára? ( Még gyurcsány minisztere is követelt)Mivel tömték be őket?
Az idei költségvetés terhére adtak nekik...
Viszont "ezek"felvették az IMF hitelt.És közben így él az ország.
Amit Orbánék elkezdhetnek visszafizetni.
Stabil, mi?:P Lélegeztetőgépen stabilnak látszik.Meg papíron.
40 milliárd elvonás a MÁV-tól.Papíron.
Hogy hogyan lesz ebből 40 milliárd minusz? Ja, majd valahogy.
NolZoz | 2010. január 29. | 14:40:13
Nem tudom elolvasni
kocsobur | 2010. január 29. | 14:38:45
A fene a gépet, hát nem betegesen érzékeny az MSZP-s szlogenekre?:P
kocsobur | 2010. január 29. | 14:37:54
A fene érti ezt a hülye gépet, érzékeny az MSZP-s szlogenekre?:)
Na mégegyszer NolZoz
Mutass nekem balliberális véleményformálókat 2000-2002-ből, akik időben szóltak volna hogy talán nem azzal kéne próbálni megbuktatni mindenáron egy korántsem hibátlan, ámde mégiscsak jó kormányt hogy
Magyarország többet érdemel, meg Jóléti rendszerváltás meg hogy Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak és Lendvai Ildikó 19 ezer forintos nyugdíjas csekkjeivel, meg ingyentévézéssel, adómentes minimálbérrel és 50%-os közalkalmazotti béremeléssel.
Aztán ha már valahogy mégis sikerült megbuktatni 2002-ben azt a kormányt,akkor a választási csalásokat és a D-209 ügyét talán mégsem kellett volna 100 napos pénzszórásokkal ellensúlyozni...
kocsobur | 2010. január 29. | 14:35:11
Mutass nekem balliberális "véleményformálókat" 2000-2002-ből, akik időben szóltak volna hogy talán nem azzal kéne próbálni megbuktatni mindenáron egy korántsem hibátlan, ámde jó kormányt hogy
Magyarország többet érdemel, meg Jóléti rendszerváltás meg hogy Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak..
Lendvai Ildikó 19 ezer forintos nyugdíjas-csekkjeivel, meg ingyentévézéssel, adómentes minimálbérrel és 50%-os közalkalmazotti béremeléssel.
Aztán ha már valahogy mégis sikerült megbuktatni 2002-ben azt a kormányt,akkor a választási csalásokat és a D-209 ügyét talán mégsem kellett volna 100 napos pénzszórásokkal ellensúlyozni...
Talán mégsem kellett volna levegőben utántölthető Gripeneket rendelni extra 200 milliárdért, még akkor sem a majdani II.Csendes -óceáni Magyar Hadiflotta hálás lehet értük.
Olyan balliberálisokat mutass, akik akkor szóltak hogy nem kéne Sulinetre kiszórni a milliárdokat, nem kéne völgyhídat öngyilkosoknak 35 milliárdért és nem kéne az M6-on homokva vájni az alagutakat.
kocsobur | 2010. január 29. | 14:33:29
NolZoz
Mutass nekem balliberális "véleményformálókat" 2000-2002-ből, akik időben szóltak volna hogy talán nem azzal kéne próbálni megbuktatni mindenáron egy korántsem hibátlan, ámde jó kormányt hogy
" Magyarország többet érdemel", meg " Jóléti rendszerváltás" meg hogy "Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak"
meg " lendvai Ildikó 19 ezer forintos nyugdíjas-csekkjeivel", meg "ingyentévézéssel", "adómentes minimálbérrel" és "50%-os közalkalmazotti béremeléssel".
Talán mégsem kellett volna levegőben utántölthető Gripeneket rendelni extra 200 milliárdért, még akkor sem a majdani II.Csendes -óceáni Magyar Hadiflotta hálás lehet értük.
Olyan balliberálisokat mutass, akik akkor szóltak hogy nem kéne Sulinetre kiszórni a milliárdokat, nem kéne völgyhídat öngyilkosoknak 35 milliárdért és nem kéne az M6-on homokba vájni az alagutakat.
demo | 2010. január 29. | 14:31:32
kocsobur | 2010. január 29. | 14:21:46
Csak egyetlen konkrtumot mondjál könyörgöm, ami alapján az Orbán kivezeti az országot a válságból!
Most stabil az ország, még akkor is, ha nagy a munkanélküliség! Ezen az Orbán sem tud változtatni! Nálunk 10,5 %, a szlovákoknál 12,8, a spanyoloknál 20 %.
A magyar munkanélküliség most Európához viszonyítva átlagos! A nyugdíjasok most sokkal jobb helyzetben vannak, a reál nyugdíjuk 2002 óta egyértelműen emelkedett. Pont ezt nem kellene Orbánnak emlegetni. Nem varázsló Orbán nem tud többett és jobbat csinálni, csak megpróbálja elhitetni!
És semmi nem drága neki, hogy elérje a 2/3-ot, utána már nem tudsz reklamálni. Bármit megtehet.
NolZoz | 2010. január 29. | 14:28:32
kocsobur:
"A ballibnek volt 8 éve hogy megmutassa. Megmutatta. Elkúrta hogy ihaj."
Árnyalom tovább a képet. Tudod már a 90es évek elején kiderült, hogy egy rakés szar a politikai elit. Abban biztosan egyetértünk, hogy az MSZP sohasem volt egy karakteres párt általában mindennek görcsösen meg akart felelni tehát manipulálható. Ellentétben a jobb oldallal amelyik pedig manipulálni akart, ragaszkodott az elképeléseihez. Tehát ha van sok szar párt te változtatni akarsz melyiket választod? Amelyik manipulálható vagy amelyik nem?
kocsobur | 2010. január 29. | 14:24:16
Dúl a 2006-ost idéző balliberális kampány.
Már "látszanak az eredmények", a "fény az alagút végén", "győztesen jövünk ki a válságból" stb.
Az más kérdés hogy ez a propaganda láthatóan nudlit ér.
Viszont emlékeztetnék egy nemrég napvilágot látott adatot, ami
méltatlanul kevés visszhangot kapott.
MTI| 2009. november 16.
Húszezermilliárdos az államadósság
Magyarország bruttó államadóssága 20 ezer 421 milliárd, azaz 20 421 000 000 000 forint, a GDP 79,4 százaléka - derül ki az MNB friss adataiból. A hitelek visszafizetési igénye a harmadik negyedévvel zárult egy évben 1549 milliárd forint volt, ami a GDP kiemelkedő, 6 százaléka.
Csak jelzem, az un. maastrichti kritériumok egyike, vagyis az euró bevezetésének egyik alapfeltétele az hogy a bruttó államadósság nem haladhatja meg a 60%-ot...
Ki lehet számolni,bármelyik balliberális politikus vagy "közgazdász" megmondhatja, HA TUDJA:
az új Orbán kormánynak hány év alatt fog a jelenlegi 80%-ról levinni azt
60 % alá, hogy egyáltalán beléphessünk az euró előszobájába(onnantól még két év a bevezetés)?
Vagyis hogyan és mikor lesz Magyarországon euró?
kocsobur | 2010. január 29. | 14:21:46
Re#demo ("Most megnyugodhatsz, Orbán megmutathatja mit tud!")
Az túlzás hogy nyugodt lennék. Mert én a propagandával ellentétben, tudom hogy VALÓJÁBAN milyen katasztrófális helyzetben van az ország.
De legalább Orbánékkal van egy esély hogy ne dőljön be, az államadósság, a
munkanélküliség, a 3,2 millió nyugdíjas(ebből 800 ezer rokkant)és a hosszú távú elkötelezettségek súlya alatt.
Ha Orbánnak és a Fidesznek sem sikerül ..akkor gyakorlatilag ki lehet tenni a "felszámolás" táblát.Azt pedig épeszü ember nem szeretné.
U.I. Ja és Mádi. Nagyon helyes hogy azonnal kirúgták.
Csak emlékeztetőül, az ingatlanadó miatt 2008-ban Katona Tamás pénzügyminiszteri államtitkárnak távoznia kellett, mert egy fórumon – engedély nélkül – beszélt a lehetséges variációkról.
Igaz, őt utübb "visszacsempészték".
demo | 2010. január 29. | 14:13:30
kocsobur | 2010. január 29. | 14:04:03
Most megnyugodhatsz, Orbán megmutathatja mit tud!
8 év folyamatos örjöngés után, itt az ideje, hogy kiderüljön: végig hazudta, elvtelenül szabotálta és kettészakította ezt az országot.
Ebben a légkörben lehetetlen az értelmes munka, ezt helyrehozni csak egy új, higgadt, normális új szakértőkből és művészekből álló hiteles Fidesszel szemben álló politikai erő lesz képes!
Ha lesz még erre lehetőség, mert a 2/3 után úgy bebetonozhatja magát, hogy labdába nem rúg senki más, míg nem tolják ki tolószéken!
Szóval van mit félteni!
math | 2010. január 29. | 14:12:57
"Mikor fogja fel már a balliberális értelmiség is, hogy éppen Orbán és a Fidesz az egyetlen amelyik képes őket (is) megvédeni az országot romba döntő gazdasági csődtől,a dél-amerikai típusú összeomlástól, az etnikai polgárháborútól ?"
NEM KÉPES.
eddig csődközeli helyzetben csak az MSZP kormányzott.
Horn képes volt rá )BokrossalÖ
Gyurcsány képes volt rá
Bajnai képes volt rá
Orbán még sose csinált ilyet.
ráadásul Orbán vagy Bajnait útján megy, vagy csőd. ha Bajnai útján megy, akkor viszont hazudik.
meg akkor minek Orbán ahhoz, hogy Bajnai útján menjen?
minek a Fidesz, ha nem csinál mást?
és minek a Fidesz, ha mást csinál, amikor a más az katasztrófa?
Magyarország egy viharban repülő repülőgép. Bajnai vezeti a repülőgépet. stabilizálni tudta. egyetlen mód van a stabil vezetésre.
ki az a marha, aki ilyenkor leváltja a kapitányt egy másikra, aki még soha nem vezetett viharban?! aki nem mondja meg, mit tervez, vagy össze-vissza beszél?!
és pláne, ki a marha ad neki kétharmados többséget?! mi a fasznak?!
math | 2010. január 29. | 14:08:19
a Fidesz azt se tudja, hogy a konvergencia-programhoz, az IMF hitelhez tartja-e magát. a Fidesz nem tudja, mekkora költségvetési hiányt tervez. a Fidesz semmiféle úton nincs.
fogalmuk nincs, mit csináljanak. halvány lila dunsztjuk nincs.
Orbán titokban pánikban van, mert fogalma nincs, mit csinál a gazdasággal, ha nyernek.
adót csökkent? miből? honnan veszi el a pénzt? a 13 havi nyugdíjat már nem veheti el )egyébként is ellenezték). 7%-os hiányt rebesget, de akkor ugrik az IMF hitel. ld ugye nemzetközi beágyazottság. a faszt.
akkor miből lesz kolbászből a kerítés, nagyokos?!
mit tud a Fidesz? milyen terve van? hol a programja? nincs semmije. még Orbán se tudja. gőze nincs róla.
kocsobur | 2010. január 29. | 14:04:03
Re#NolZoz ("kocsobur:
Nagyon jó a kérdés, de tudod az hogy nincs jelenleg más, még nem jelenti azt hogy amit felsoroltál meg is tudja csinálni! Ezt próbáld megérteni!")
Örülök hogy tetszett a kérdés.
És hogy belátod, nincs életképes alternatíva( max. az operettnácik felhozása, de attól is mentsen meg a Jóisten.)
Te meg ha idáig eljutottál a felismerésben, akkor szerintem már gyerekjáték a következőeket is felismerni:
Ha egy Orbánnak/a Fidesznek nincs életképes alternatívája. Ha csak velük mászhat ki az ország a csávából. Márpedig.
Akkor most mi a fészkes fenének uszítsak és vagy bárki Orbán és a Fidesz ellen??????
Mikor fogja fel már a balliberális értelmiség is, hogy éppen Orbán és a Fidesz az egyetlen amelyik képes őket (is) megvédeni az országot romba döntő gazdasági csődtől,a dél-amerikai típusú összeomlástól, az etnikai polgárháborútól ?
Mi a francokat akarnak? Vonákat, Morvai Krisztinákat??
A ballibnek volt 8 éve hogy megmutassa. Megmutatta. Elkúrta hogy ihaj.
math | 2010. január 29. | 14:03:29
"Mutass egy olyan pártot/vezetőt, Orbánon/Fideszen kivül, amelyiknek megvan a szükséges hazai és nemzetközi beágyazottsága, tapasztalata, tekintélye és főleg a szükséges tömegtámogatottsága ahhoz hogy kivigye az országot ebből a katyvaszból amibe "ezek" belevitték."
1) az ország relative nincs rossz helyzetben
2) az országot rtossz helyzetbe Medgyessy és Orbán vitte. GYF hozta ki
3) a világgazdasági válságot nem GYF csinálta
4) A Fidesz NEM ALTERNATÍVA. a Fidesz sehol nincs olyan helyzetben, mint amit mondtál. sem szakmai, sem nemzetközi visoznylatban. a Fidesznek egyvalamije van: bambán hívő emberek tömegei.
ezekre a bambán hívő emberekre semmit nem lehet építeni diktatúrán kívül. és ha nem lesz diktatura, akkor pofáraesés lesz. ezek a bamba hívő emberek fognak pofára esni, és a Fidesz népszerűsége pár év múlva nulla lesz.
a Fidesz nem tudja helyretenni a dolgokat, mert:
1) nincs nagy mozgástér
2) az elmúlt években minden reformot keresztbevágott. ha most valamelyikbe is belekezd, akkor az akkora hazugság, hogy nem viszik el népszerűségvesztés nélkül
3) népszerűségvesztés esetén a Fidesz ugyanúgy szétesik, mint az MSZP
4) Orbán a Fideszt annyira centralizálta, hogy gyakorlatilag nincs a Fideszen belül értelmes brainstorming mechanizmus. a Fidesz nem tud problémát megoldani
egyetlen okból népszerű a Fidesz, a kormányban való csalódás miatt. a Fidesznek nulla saját érdeme van ebben. a Fidesz döglött. meg van dögölve. a Fidesz Orbán. nem több. annyit
demo | 2010. január 29. | 14:00:43
kocsobur | 2010. január 29. | 13:44:50
És még valami!
Az azút, amin jelenleg az ország halad, jó irány!
Ez bizony tudom, nagyon kellemetlen neked és a pártodnak is, de attól még lehet így!
Lehet szídni a Bajnait, de ő felmutatott egy irányt, amiben nagyon sokan, hozzáértő emberek helyesnek tartottak!
A Fidesz semmit nem mutatott fel, csak folyamatosan ellenkezik, elvtelenül támad, és kinevel egy olyan embertípust, mint amilyen te vagy!
Ez a mérhetetlen gyűlöletkeltés a legnagyobb fegyvere, és bűne, és az az érdeke, hogy még véletlenül se gondolkodjanak az emberek hioggadtan és józanul, addig tudja a kezében tartani a gyeplőt. Ismerős recept, csak nagyon veszélyes, mert tönkreteszi az országot! Főleg 2/3-ban!
kocsobur | 2010. január 29. | 13:57:13
Az MSZP most is, a múltban is kihasznált minden , nevezzük "alkalomnak", lehetőségnek...A 2002-es most felszámolt 100 naposokat, a 2004-es önpuccsot,
a 2006-os hazudozást( lásd öszödI BEISMERÉST), a határokon túli magyarok elleni háborút, az azóta tartó agóniát és a mostani "legitim" meghosszabítást, bármi áron.
És mi lett ezekre az eredménye? A baloldal lengyel mintára hosszú időre szétverte magát...az ország meg romokban.
Hát ide vezettek az MSZP "győzelmei".
És eközben az un. baloldal minden erkölcsi jogát elvesztette, hogy BÁRMIT is kifogásolhasson a következő évtizedben.Semmi olyat nem tud majd számonkérni, amit elötte ö maga szemrebbenés nélkül ne hajtott volna végre.
Ha azt mondod, számonkérés, azt mondják kelleriáda.
Ha azt mondod, közszolgálati médiumok, azt mondják nézd meg őket most.
Ha azt mondod közpénz, azt mondják...kormányzati negyed.
Ha azt mondod (valaha) Vona Gábor, Morvai Krisztina, Hegedüs Lóránt, azt mondják majd "szakértői kormány Ficsorral , Szekeressel , Kiss Péterrel..
És ez baj. Hajaj de mekkora.
Az un. baloldal minden erkölcsi jogát elvesztette, hogy BÁRMIT is kifogásolhasson a következő évtizedben.Semmi olyat nem tud majd számonkérni, amit elötte ö maga szemrebbenés nélkül ne hajtott volna végre.
Ha azt mondod vizsgálóbizottság, azt mondják majd , játszuk le Tóth Károly és Wiener elvtárs módjára.
Ha azt mondod, APEH,KSH,PSZÁF lerohanása..azt mondják Szikora János/MSZP,Mellár Tamás és Vnukovich Gabriella és lex Szász..
Ha azt mondod
kocsobur | 2010. január 29. | 13:57:09
Ha azt mondod, APEH,KSH,PSZÁF lerohanása..azt mondják Szikora János/MSZP,Mellár Tamás és Vnukovich Gabriella és lex Szász..
Ha azt mondod Jobbik mint ellenzék, azt mondják nézd meg az SZDSZ-t 20o8 óta.
A jobboldalnak semmi mást nem kell tennie, ha akarja, mint ugyanazt felmutatva megtennie amit az mszp/szdsz az elmúlt hét-nyolc évben..
Megérte ez a végeremény a balliberálisok eddigi "győzelmeit"?
Megérte a gyurcsanizmust segíteni és védeni?("igazságbeszéd", oh)?
math | 2010. január 29. | 13:56:17
"A baloldal lengyel mintára hosszú időre szétverte magát"
ha a lengyel mintát vesszük, akkor ezek szerint fényes liberális győzelem várható Orbán-Kazsinszky baromkodásai után.:)
nem hinném, hogy lengyelországban sok ember mondaná azt, hogy Kazsinszkykkal minden jó léett, és előtte minden rossz volt.
lesz még itt pofára esés.
"Semmi olyat nem tud majd számonkérni, amit elötte ö maga szemrebbenés nélkül ne hajtott volna végre."
ez a Fideszre is igaz. és a Fidesz az, amelyik mégis azt mondja, hogy "mi soha nem hazudtunk", meg, hogy "velünk aztán minden szép és jó lesz".
"Ha azt mondod (valaha) Vona Gábor, Morvai Krisztina, Hegedüs Lóránt, azt mondják majd "szakértői kormány Ficsorral , Szekeressel , Kiss Péterrel.."
ezek hogy vethetúő össze, te hülyegyerek?!
"Ha azt mondod vizsgálóbizottság, azt mondják majd , játszuk le Tóth Károly és Wiener elvtárs módjára."
eljátszotta ezt a Fidesz is már ezerszer.
"Ha azt mondod, APEH,KSH,PSZÁF lerohanása..azt mondják Szikora János/MSZP,Mellár Tamás és Vnukovich Gabriella és lex Szász.."
simicskázás.
sajnos a Fidesz semmi olyat nem kérhet számon, amit ők már meg ne tettek volna egy ciklussal még korábban.
ígérgetést, hazugságot, be nem teljesített ígéreteket.korrupció, csalás, mutyizás.
mindent csinált már a Fidesz kormány kétszeresen is.
tehát mirefel a kétharmad, te hülyegyerek?!
ha azt mondanád, hogy egyiknek se kétharmadot, akkor megegyeznénk!
NolZoz | 2010. január 29. | 13:55:18
kocsobur:
Nagyon jó a kérdés, de tudod az hogy nincs jelenleg más, még nem jelenti azt hogy amit felsoroltál meg is tudja csinálni! Ezt próbáld megérteni! Ezért kell értékeket sorolni nem lessüllyedni az ő szintjükre és szimplán fikázni a másikat! Mert ugyan mit mondassz ha azzal szembesülsz, hogy megválasztottuk őket te tk uúgy lopnak mint az MSZP? Tudod a többi X vállalkozást nem vigasztalja hogy Veres cége helyett most Ezüsthajó lesz, mert ők akkor se és most sincsenek sehol...
demo | 2010. január 29. | 13:53:53
Butaság amit írsz!
Ha valamit szeretett volna a jelenlegi kormányzópárt megvalósítani, és ebben minden eszközzel megakadályozták és támadták, akkor a támadónak nincs erkölcsi alapja ugyanezt végrehajtani!
Márpedig minden normális hazai és külföldi szakértő azt állítja, hogy ezek az intézkedések szükségesek voltak, és szükségesek lennének!
A magyar választót még mindíg meg lehet vezetni, de egy biztos! A Fidesz ezzel a minden tagadással eljátszotta a külföld és a hazai gazdasághoz valamit is konyító /és nem pártkatonák/ bizalmát!
Nincs erkölcsi alapja reformokat végrehajtani, viszont az ország elemi érdeke, hogy az ígéreteinek felét se tartsa be, mert akkor tényleg nagy gáz lesz! Ez a legnagyobb hazugság és csapdahelyzet!
kocsobur | 2010. január 29. | 13:50:38
Re#NolZoz("Abban biztos egyetértünk, hogy a Haza érdekében az ördöggel is cimborálni kell!")
Én csak arra kérlek. Ha tudsz.
Mutass egy olyan pártot/vezetőt, Orbánon/Fideszen kivül, amelyiknek megvan a szükséges hazai és nemzetközi beágyazottsága, tapasztalata, tekintélye és főleg a szükséges tömegtámogatottsága ahhoz hogy kivigye az országot ebből a katyvaszból amibe "ezek" belevitték.
Balliberális szóval: mondj egy ALTERNATÍVÁT.
Amelyikkel kimászik az ország és elkerüli a gazdasági csődöt,a dél-amerikai típusú összeomlást, az etnikai polgárháborút.
Nem ötöt.
EGYET.
NolZoz | 2010. január 29. | 13:50:11
kocsobur:
Ne ragadj már le az MSZP-nél! Itt politikusokról van szó, akik emberek minden oldalon, akik hasonlóan szocializálódtak és uazokat a hibákat követik el. Tudod épp OV volt aki elhitette sok emberrel, hogy nem az érték a fontos hanem az hogy azt ki képviseli!
Szerintem meg az érték a fontos és mint egyszerű szavazó leszarom ki képviseli!
kocsobur | 2010. január 29. | 13:46:58
Ha azt mondod Jobbik mint ellenzék, azt mondják nézd meg az SZDSZ-t 20o8 óta.
A jobboldalnak semmi mást nem kell tennie, ha akarja, mint ugyanazt felmutatva megtennie amit az mszp/szdsz az elmúlt hét-nyolc évben..
Megérte ez a végeremény a balliberálisok eddigi "győzelmeit"?
Megérte a gyurcsanizmust segíteni és védeni?("igazságbeszéd", oh)?
NolZoz | 2010. január 29. | 13:46:27
kocsobur:
Abban biztos egyetértünk, hogy a Haza érdekében az ördöggel is cimborálni kell!
Szted ha a magát a Haza egyetlen igaz képviselőjének tekintő 8 évig semmiben sem volt hajlandó együttműködni - na nem az ördöggel hanem szimplán a honfitársaival! - azt te minek neveznéd?
Szerinted tényleg a Haza érdekét nézi vagy ez nettó hatalomvágy?
demo | 2010. január 29. | 13:46:01
kocsobur | 2010. január 29. | 13:16:23
Itt van neked a Fideszes igazmondás és demokrácia !
Eddig a Fidesz programjában is szerepelt az ingatlanadó, amíg a Bajnai be nem akarta vezetni! Most véletlenül igazat szólt az a szerencsétlen Mádi, már ki is paterolták a listáról!
Az első kórházat a Fidesz alatt Mikola adta el, később már maga volt a patás ördög az MSZP amikor tőkét akart bevonni az egészségügybe, hasonló módszerekkel!
Ezzel a mindent tagadással olyan helyzetbe hozza magát a Fidesz, hogy nem marad eszköz a kezében az ország rendbehozatalára!
Csak a populista ígéretek!
Az MSZP most is, a múltban is kihasznált minden , nevezzük "alkalomnak", lehetőségnek...A 2002-es most felszámolt 100 naposokat, a 2004-es önpuccsot,
a 2006-os hazudozást( lásd öszödI BEISMERÉST), a határokon túli magyarok elleni háborút, az azóta tartó agóniát és a mostani "legitim" meghosszabítást, bármi áron.
És mi lett ezekre az eredménye? A baloldal lengyel mintára hosszú időre szétverte magát...az ország meg romokban.
Hát ide vezettek az MSZP "győzelmei".
És eközben az un. baloldal minden erkölcsi jogát elvesztette, hogy BÁRMIT is kifogásolhasson a következő évtizedben.Semmi olyat nem tud majd számonkérni, amit elötte ö maga szemrebbenés nélkül ne hajtott volna végre.
Ha azt mondod, számonkérés, azt mondják kelleriáda.
Ha azt mondod, közszolgálati médiumok, azt mondják nézd meg őket most.
Ha azt mondod közpénz, azt mondják...kormányzati negyed.
Ha azt mondod (valaha) Vona Gábor, Morvai Krisztina, Hegedüs Lóránt, azt mondják majd "szakértői kormány Ficsorral , Szekeressel , Kiss Péterrel..
És ez baj. Hajaj de mekkora.
Az un. baloldal minden erkölcsi jogát elvesztette, hogy BÁRMIT is kifogásolhasson a következő évtizedben.Semmi olyat nem tud majd számonkérni, amit elötte ö maga szemrebbenés nélkül ne hajtott volna végre.
Ha azt mondod vizsgálóbizottság, azt mondják majd , játszuk le Tóth Károly és Wiener elvtárs módjára.
Ha azt mondod
NolZoz | 2010. január 29. | 13:41:58
kocsobur:
"Csakhogy 8 évig elfogadtátok(elfogadtátok).
Elfogadtátok szemrebbenés nélkül 2002-2006 között az MTV "csonka kuratóriumát"
Légyszi ne általánosíts! Ki mondta, hogy elfogadták? Nyugodtan lapozz fel ballib sajtót és olvass ezekről kritikát, találsz bőven! De tudod, hogy működik a dmokrácia, 4 évig uazok ülnek a helyükön...és ahogy nem tudta a jobboldal mindenféle szemét próbálkozással elmozdítani őket szted az egyszerű szavazó mit tehet? Tudod mit kimondja és kimondja azt is hogy nem látja mitől csinálná OV jobban! Tudod vannak akiket ez a helyzet zavar nem pedig a miniszterelnök személye vagy a kormánypárt színe!
Sajnálom ha téged nem az zavar, hogy lopnak, hanem az hogy az MSZP lop!
kocsobur | 2010. január 29. | 13:38:22
Re#math ("Keller feljelentéseit Pol Pot Péter elmeszelte")
Persze, persze..:)
A legendákkal szemben a tényk hogy a kelleriádák feljelentési 70%-ban már a rendőrségen elbuktak.
20%-uk az ügyészségen ért csúfos véget.
10%-uk meg a bíróságon végezte hasonlóképpen( Berkecz, Bártfai esetei).
Ráadásul , még ott voltak a pótmagánvádak is.
Pl. Deutsch ellen is.
Azokat is elbukták. Pedig fia Polt nem volt a környéken..:P
demo | 2010. január 29. | 13:29:59
Állati érdekes!
Hogy lehet hogy egy ballib, antidemokratikus egyoldalu médiában köpni nyelni se tud Kálmán Olga /amit azért kétlek?!/ a kényes válaszok miatt!
Akkor ez hogy is van?
Mikor fog "köpni - nyelni se " tudni bárki a jobboldali médiában?
Mert én még ilyet nem láttam!
Szóval ki is itt az egyoldalú tájékoztató?
És mióta van az MSZP szorításában az MTV?
Eszednél vagy? Vagy kínos emlékezni a teljes Fideszes média lerohanásra?
Majd meglátjuk a Fidesz győzelem után a huszáros lerohanást!
Akkor majd papolhatsz demokráciáról!
math | 2010. január 29. | 13:25:16
"a kelleri hajtóvadászatokat."
Keller feljelentéseit Pol Pot Péter elmeszelte. Az már a diktatura kezdete volt, amikor a főügyész Fideszes volt, és megvédte a Fideszt az összes bírósági ügytől.
el lehet olvasni Debreczeni könyvében. le van hivatkozva minden.
demo | 2010. január 29. | 13:22:39
kocsobur | 2010. január 29. | 13:09:22
Egyetlen Európai állam sem volt tisztában a válság mélységével, hatásaival még október - novemberben.
Kívétel nélkül minden Eu-s kormány módosította menet közben a helyzetnek megfelelően a ktgvetés számait. Nevetséges számonkérni, a válság elején a mélységét és időszakát , mikor még senki nem tudta, mekkora a probléma!
Olyan mérhetetlenül elfogult és igazságtalan vagy, hogy józan ember nem tudja elfogadni az érveidet! Csak fröcsögni tudsz, és szerintem ez lesz a vesztetek. Nem lesz itt 2/3-ad!
math | 2010. január 29. | 13:22:15
"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban(SIC!) meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk,(SIC!) azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt."
Ugyebár ez tökéletesen leírja azt, ami most a Fideszben megy. Csak most náluk akkora titok és kuss van, hogy nincs is program, meg semmi. Totál zsákbamacska.
És amilyen hülyék, a dolog nem is múködik, mert már kilyukadt a zsákbamacska a nyugdíjrendszernél is, meg az ingatlanadónál is.
Amit az MSZP elkúrt, azt most a Fidesz háromszorosan kurja el.
Lesz még nektek akkora pofára esés, hogy csak néztek majd. EGy év múlva jön Orbán őszöde!
ÉS ezért veszélyes az, hogy Orbán esetleg diktatúrával fogja megoldani az ő őszödét.
Re#NolZoz(" Tudod lehet, hogy így volt de ezt nem lehet elfogadni, és csak azért lehetett így mert sokan azt gondolták ez még belefér.")
Csakhogy 8 évig elfogadtátok(elfogadtátok).
Elfogadtátok szemrebbenés nélkül 2002-2006 között az MTV "csonka kuratóriumát"(Fidesz nélkül) , ugyanazzal a módszerrel amiért vertétek magatokat a földhöt 98-02 között.
Elfogadtátok a törvénytelen kirúgatásokat, a kelleri hajtóvadászatokat.
És csak az ország iránti szeretetem gátol meg abban hogy azt kívánjam
a balliberálisoknak, bárcsak érjék meg amint egy következő , választásokon megválasztott Fidesz kormány és miniszterelnöke egy idő után hasonlóan demokratikus módon, konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal játsza át a hatalmat pl. Vona Gábornak( Hegedüs Lórántnak, Győzikének,Kiszl Tündének, mindegy)).
(A titkosszolgálatokat irányitó minisztériumot pedig Ficsor módjára pl.Morvai Krisztinának)
Csakhogy láthatnám AKKOR mit művelnének..:P
Ahogy az ex-titokminiszter, Gálszécsy András kifejtette a köpni-nyelni sem tudó Kálmán Olgának, ezzel a mostani intézkedéseivel az un. baloldal már akkor sem szólhat egy szót sem, ha a következő "Ficsor" a Magyar Gárda főkapitánya lenne...
És milyen igaza volt.
kocsobur | 2010. január 29. | 13:09:22
Itt van ni, a Nemzeti Csúcs:
http://www.fn.hu/belfold/20081018/kovesse_nemzeti_csucsot/
Összehívták, rendkivüli adásidő a tévében, mindenki jöjjön, fogjunk össze, beszéljük meg stb.
Hátha valaki fel tudja fedezni a videón vagy a tudósitásokban azt a részt, amelyben a gyurcsány-vers-draskovits-bajnai kvartett legalább arról tájékoztatják a meghívottakat arról hogy az ország gyakorlatilag államcsődben van, és ők már hónapok óta tárgyalnak egy teljes Kádár-Fekete korszakot meghaladó IMF kölcsönről..
Még ekkor is szembehazudtak mindenkit.Reggel, éjjel meg este.
Persze,ez maga a "demokrácia" .
Csak az a csúnya patás Orbán, csak az ne volna..:P
NolZoz | 2010. január 29. | 13:07:20
math:
Azért a diktatúrával riogatni - még ha van alapja - erős. ez kb. uaz a kategória mint mindenkit lefasisztázni a jobboldalon. De jogosan hívod fel a veszélyre a figyelmet. Ha görbetükrözöl akkor pedig ok.
bozsós:
" Lehet, hogy a népszabi nem fog kapni állami hirdetést, a királyi tv-ben csak nézőként fog szerepelni a Mesterházy, minden olyan vállalkozó, aki akar állami megrendelést - elő kell fizetnie a Magyar Turulra, csak fidesznyik kap zsíros állami állást - de ez belefér a magyar demokráciába és eddig is így volt."
Nagy baj ha szerinted ez belefér. Tudod lehet, hogy így volt de ezt nem lehet elfogadni, és csak azért lehetett így mert sokan azt gondolták ez még belefér...Csak épp a demokráciát hágod meg, uis verseny nélkül nem működik...
csőrike | 2010. január 29. | 13:04:01
Math téged sorra fizetnek, vagy beírásonként? Számlás'-e vagy', esetleg rendes státuszban nyomatod? Egy biztos: keményen megdolgozol a zséért:)))
Jonnie | 2010. január 29. | 12:56:40
kocsobur | 2010. január 29. | 12:47:02
Egyébként 2008 őszén nagy csinaddrattával összetrombitálta a Nemzeti Csúcsot.
És még ekkor sem tájékoztatta a meghívottakat arról hogy az ország gyakorlatilag államcsődben van, és már hónapok óta tárgyalnak egy teljes Kádár-Fekete korsdzakot meghaladó IMF kölcsönről..
Még ekkor is szembehazudott mindenkit.
Ráadásul Oszkó Petike a Financial Timesnak: "nem kell már az IMF-hitel"
Ez már az átb*szás átb*szása.
kocsobur | 2010. január 29. | 12:51:57
Re#demo ("Nem gondolod, hogy ez már baromi unalmas, mindenkinek a töke televan az idézeteiddel.")
1.Örülök ha egy magadfajta közli hogy mennyire elege van az idézeteimből..:P
2.Annak meg külön, hogy ezek szerint te vagy errefelé a tökfelelős, aki pontosan tudja hogyan is áll MINDENKI töke..:P
demo | 2010. január 29. | 12:48:59
kocsobur | 2010. január 29. | 12:43:46
Nem gondolod, hogy ez már baromi unalmas, mindenkinek a töke televan az idézeteiddel. Igen ezt tudjuk. És azt is, hogy ezt minden párt elmondhatta volna magáról, mindegyikre érvényes. Momentán éppen a Fidesz qurja el az ígérgetseivel, és a mindent tagadásásval.
Valami konkrétabbat és frissebbet kellene mondani!
Idézetek a másik oldalon is voltak! Nem is akármilyenek. De mi most és itt vagyunk!
És baromi unalmas vagy!
Egyébként a magadfajtától a szöveg hamisítás is kitellik!
kocsobur | 2010. január 29. | 12:47:02
"Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan felépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobbra a tempót. Ez a helyzet. Közben meg kell állapodni még a szabaddemokratákkal, meg még miniszteri problémák, meg ismeritek. Nézzétek, a dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt tesza-toszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."
Jelzem, itt is hazudott a böszme.Ugyanis még mindig volt tovább.
Még három évig+1 év a klónnal hazudta még szembe az országot.
Egyébként 2008 őszén nagy csinaddrattával összetrombitálta a Nemzeti Csúcsot.
És még ekkor sem tájékoztatta a meghívottakat arról hogy az ország gyakorlatilag államcsődben van, és már hónapok óta tárgyalnak egy teljes Kádár-Fekete korsdzakot meghaladó IMF kölcsönről..
Még ekkor is szembehazudott mindenkit.
demo | 2010. január 29. | 12:44:43
luis3 | 2010. január 29. | 12:22:48
A túlzott magabiztosságra már sokan ráfáztak!
Itt még van egy stabil 30 %-os réteg, aki nem választott.
És biztos ami biztos alapon, erősen tart a túlnyeréstől, és lehet hogy a legkissebbik rosszra adja a voksát. Nem a bizonytalan Fidesz 2/3-ra!
Még akkor sem, ha esetleg kormányváltást akar. Végül is a konkrét Fidesz intézkedésekről még semmit nem lehet tudni!
A lózungok meg kevesek a bizonytalankodóknak!
kocsobur | 2010. január 29. | 12:43:46
"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban(SIC!) meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk,(SIC!) azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmapolitikai egységet, mint soha az elmúlt években. Vagy talán sose.
Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a picsába ezzel! Gyerünk előre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit c
math | 2010. január 29. | 12:34:54
a nagy elkúrás most jön, ha kétharmadot kap Orbán. az lesz aztán a nagy elkúrás.
luis3 | 2010. január 29. | 12:22:48
Látom math itt és más cikkeknél is küzdesz mint disznó a jégen, ami tiszteleterméltó. De totálisan értelmetlen.
Ez a most regnáló banda védhetetlen! el is fogják őket zavarni nemsokára.
Az álalad idézett OV kijelentések és az fölfestett "katasztrófális" jövő között pedig nem lehetséges összekötőkapocs, mert senki nem tudhatja.
Tetszettek volna nem elkúrni!
demo | 2010. január 29. | 12:21:01
kocsobur | 2010. január 29. | 11:47:31
Hát nem tudom, de itt egyetlen hisztérikus és örjöngő megnyilvánulás van, az pedig a "kocsobur" név alatt fut!
Szerintem itt mindenkinek meg van a maga élete, munkája, és megélhetése, és ha aggódik, akkor az országért és a demokráciáért aggódik.
Nem vagyok abban biztos, hogy a kormányváltás után nem magának lesz esetleg rosszabb a helyzete! Még az is előfordulhat, benne van a pakliban!
Szóval nyugi ! Nem kell hiszterizálni!
math | 2010. január 29. | 12:02:54
"Nem írtam azt, hogy örülnék, ha a Népszabadság megszűnne. "
meg fog. vagy át fog állni.
és elfeledkezel, hogy a vállalkozók hírdetései milyen fontosak, és hogy Orbán mennyire fontosnak tartja ezeknek kézből etetését.
pedig idéztem. tőle magától.
idézeteket kértél, és amikor megadtam, lesöröd őket. sunyin vitázol.
mit szólnál, ha én azt mondanám, hogy "mutasd meg, hogy Orbán tud focizni, ha igazolod, neked van igazad", és miután igazolod, atz mondanám: "Még sincs igazad".
azokat a bizonyítékokat szolgáltattam neked, amiket kértél.
nem vagy egy korrekt ember.
math | 2010. január 29. | 11:58:48
"De azt már csúsztatásnak érzem, hogy azért mert volt valakinek két általam szerencsétlennek vélt két gondolata, attól ő már a patás ördög lenne."
kértél idézeteket. hoztam vagy ötöt. adtam forrást még több tucatra. ebből te magad kettőt blődségnek minősítettél. a többi meg eléggé alátámaszt engem.
egyébként az a két idézet meghatározta egy pár év politikáját.
megint kérdezem, mi a halál kell neked ahhoz, hogy meggyőződjél?!
Orbán nyílván nem fogja megírni a Mein Kampfot. elszólásokat lehet tőle idézni. elégedj meg ennyi bizonyítékkal, több nem várható. igazából már az is megdöbbentő, hogy Orbán van olyan hülye, hogy van ennyi elszólása.
" Ennyi! Az általad idézett dolgokból meg kivenni azt, hogy totális diktatúra készül - egyszerűen komolytalanság."
Én a féltotális féldiktaturától is irtózok. Te szereted?!
" Lehet, hogy a népszabi nem fog kapni állami hirdetést, a királyi tv-ben csak nézőként fog szerepelni a Mesterházy, minden olyan vállalkozó, aki akar állami megrendelést - elő kell fizetnie a Magyar Turulra, csak fidesznyik kap zsíros állami állást - de ez belefér a magyar demokráciába és eddig is így volt."
nem volt így. ez Fehéroroszország, Oroszország szintje.
"a Napkeltében a régi időben mennyi ellenzéki szerepelt)."
amikor még nem bojkottálták, szerepelt.
eddig ez nem borult meg teljesen egy oldalra. most borul. már most borul. az MTV például már borul.
te nem akarod felfogni, hogy az egyedi elfogultságok, és az egé
bozsós | 2010. január 29. | 11:57:28
math | 2010. január 29. | 11:50:01
"konkrétan a nol.hu két év műlva lehet, hogy nem lesz, vagy jobboldali lesz." Nem írtam azt, hogy örülnék, ha a Népszabadság megszűnne. Annyit írtam általános elvi szinten, hogy ne létezzen olyan média, aminek léte kormánytámogatástól függ. Ha demo-nak van igaza és ez most sincs így, akkor a Népszabadságnak nincs is félnivalója.
bozsós | 2010. január 29. | 11:53:55
demo | 2010. január 29. | 11:47:18
"Én nem gondolnám, hogy az MSZP különösebben pénzelné pl. a Népszabadságot, mivel elég sok kritika és ellenvélemény jelenik meg az oldalain."
Általában nem a párt közvetlenül adja a pénzt, hanem a kormány adja úgy, hogy mondjuk mikor dönteni kell, hogy két országos napilapban megjelentet egy hirdetést - az melyik kettő lesz. Ha úgy gondolja, hogy nem találkozik sok állami hirdetéssel a Népszabadság hasábjain, akkor igaza van. Én magam nem tudok a kérdésben állást foglalni, lévén csak interneten olvasok újságot.
math | 2010. január 29. | 11:50:01
konkrétan a nol.hu két év műlva lehet, hogy nem lesz, vagy jobboldali lesz. most miért jöttél ide, ha neked nem ez tetszik, hanem az? tényleg azt akarod?!
nem jöhetnek majd ide a Jobberek anyázni sem, mert minek nem lesz olyan cikk, amit anyázzanak.
math | 2010. január 29. | 11:48:22
"Amelyik lap állami appanázs nélkül nem tud működni, az szűnjön is meg. Aki ugyanis támogatásra szorul - az nem tekinthető függetlennek és nem is az."
akkor nem lesznek politikai lapok és tévék, nem lesz közszolgálati tévé.
meg akkor ugye mindnek is támogatni a művészetet, a tudományt, a sportot...
de nem ez a fő kérdés. a fő kérdés az, hogy Orbán nem azt fogja csinálni, hogy az állam nem fog hírdetni (mellesleg valahol néha kell az államnak hírdetni), és nem az lesz, hogy a vállalkozók nem fognak hírdetni újságba, mert nekik meg pláne kell.
az lesz, hogy csak egyik fajta újságban fognak hírdetni, és a Népszabadság, Népszava, ATV, Élet és Irodalom tönkre fog menni.
MNO meg Magyar Hirlap meg ilyenek lesznek csak.
ilyen országot akarsz?
kocsobur | 2010. január 29. | 11:47:31
Re#gradit("Jó a kocsobur által ajánlott link, hogy ki is ez a Fazekas Csaba okostojás...")
Ugye?:P
Szinte boritékolni lehet, hogy melyik hiszteroliberális őrjöng a D-nap közeledte láttán..:P
(Már csak 75 nap a becsapódásig.)
Én amúgy szeretem látni a hisztijeiket, egyfelől mert így hamarabb üti meg őket a guta..
másfelöl ugye "tetszettek volna nem elkúrni".
Mert most az hogy "ajvé, jön az Zorbán a patás ördög "..hát az savánka...
demo | 2010. január 29. | 11:47:18
bozsós | 2010. január 29. | 11:38:31
Itt megint nagyon téved!
Mert ha az a vállakozói kör működteti a médiákat, aki szorosan az aktuális kormányhoz kötődik, a Fidesz és médiáinál pedig ez egyértelmű, akkor ez felveti majd a korrupció lehetőségét. Nyilvánvaló, hogy valahol meg kell jutalmazni ezeket a médiákat fenntartó vállalkozókat.
Ha valahol egyértelmű, akkor ez a Fidesz érában így volt! De Káel Csaba is dörömbolt már a Pécsi kapukon, /emlékeznek? Ezüsthajó !/ és lám már bebocsájtásra talált!
Én nem gondolnám, hogy az MSZP különösebben pénzelné pl. a Népszabadságot, mivel elég sok kritika és ellenvélemény jelenik meg az oldalain.
Én hasonlót még soha nem tapasztaltam a jobboldali médiában, ellenben rengeteg szélsőséges és tisztességes ember számára elfogadhatatlan cikk jelent meg, pl. az Orbán legközelebbi köreiből!
bozsós | 2010. január 29. | 11:47:18
math | 2010. január 29. | 11:38:11
"egyvalaki biztos nem teljesíti, Orbán Viktor. idézettel támasztottam alá, te magad ismerted el, hogy blődségek." - a blődség nem objektív fogalom, valóban szerintem blődségek. De azt már csúsztatásnak érzem, hogy azért mert volt valakinek két általam szerencsétlennek vélt két gondolata, attól ő már a patás ördög lenne. Ennyi! Az általad idézett dolgokból meg kivenni azt, hogy totális diktatúra készül - egyszerűen komolytalanság. Lehet, hogy a népszabi nem fog kapni állami hirdetést, a királyi tv-ben csak nézőként fog szerepelni a Mesterházy, minden olyan vállalkozó, aki akar állami megrendelést - elő kell fizetnie a Magyar Turulra, csak fidesznyik kap zsíros állami állást - de ez belefér a magyar demokráciába és eddig is így volt. (lásd volt pénzügyminiszterünk EBRD-s állásajánlatát, meg a Napkeltében a régi időben mennyi ellenzéki szerepelt).
csak | 2010. január 29. | 11:44:07
Re#bozsós | 2010. január 29. | 11:33:25
Kiegészítve a hozzászólásod:
"A szóvivő közölte, kár volt annyit vesződni az ingatlanadó kalkulátorral, hiszen azt eleve egy stabil 0-ra kell beállítani. "Egy leendő Fidesz-kormánynak ugyanis egyik legelső döntése lesz a magyar embereket igazságtalanul sarcoló ingatlanadó eltörlése. Ha pedig az MSZP-kormány mégis beszedi az ingatlanadót, a Fidesz-kormány azonnal és kamatosan visszaadja a pénzt a magyar családoknak" - fogalmaz a helyettes szóvivő."
(Népszabadság 2010. január 8. )
" A Fidesz és a Jobbik azért bevezetné az ingatlanadót
Az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető - mondta Mádi László, a Fidesz lakáspolitikusa egy ingatlanos szakmai rendezvényen."
(Népszabadság 2010. január
29. péntek)
Jonnie | 2010. január 29. | 11:42:17
math | 2010. január 29. | 11:39:16
"Ne mi nyerjük a legtöbbet". Orbán Viktor
"Elkúrtuk.". Gyurcsány Ferenc
math | 2010. január 29. | 11:39:16
Jonnie:
"Ne mi nyerjük a legtöbbet". Orbán Viktor
demo | 2010. január 29. | 11:38:36
bozsós | 2010. január 29. | 11:20:13
Most komolyan egy kalap alá veszi színvonalban és elfogultságban a Népszabadságot és a Magyar Nemzetet?
bozsós | 2010. január 29. | 11:38:31
math | 2010. január 29. | 11:30:12
"A Népszabadságot, ATV-t, Élet és Irodalmat Orbán az állami hírdetések megvonásával, különböző cégek befolyásolásával meg tudja ülni" Amelyik lap állami appanázs nélkül nem tud működni, az szűnjön is meg. Aki ugyanis támogatásra szorul - az nem tekinthető függetlennek és nem is az. A demokráciában az a szép, hogy itt mindenki maga választ. A vállalkozók is (hogy mibe hirdetnek), meg az olvasó is (mit olvas).
math | 2010. január 29. | 11:38:11
"Keves math! Tied a pálya, jelentezz! Szerintem egy országnak mindig olyan vezetői vannak, amilyet megérdemel magának. Ezért Magyarországon a teáltalad megállapított magas követelményszintet senki sem fogja tudni teljesíteni. De próbálkozni azért lehet."
egyvalaki biztos nem teljesíti, Orbán Viktor. idézettel támasztottam alá, te magad ismerted el, hogy blődségek.
Orbán veszélyesen blőd. ennyi.
"Csak egy apró megjegyzés: Egy világszerte futó sikeres üzleti szimulációs játékot adtunk el egy magyar cégnek, ahol az csúfosan megbukott, ugyanis a résztvevők szétcsalták a játékot. Az angol tréner értetlenkedett, hogy miért csalnak a magyarok - hát nem tanulni szeretnének? Mi meg a tréneren értetlenkedtünk."
értem, hogy mit akarsz mondani, de ez egy másik téma.
Jonnie | 2010. január 29. | 11:35:22
math | 2010. január 29. | 10:23:52
mert szellemileg a hülye jobberek sosem győzhetnek.
Mert ahhoz aztán tényleg ész kellett a részedről, hogy megmagyarázd magadnak, hogy igazából téged nem vertek át. :DDDDDD
"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."
math | 2010. január 29. | 11:34:35
a Népszabadságban mindig is meg volt hallgatva némi vélemény a másik oldalról. az ATV-n sokszor szerepelt Varga és Szijjártó.
ez a különbség a jobber és a ballib média között.
de a hülye szavazók miatt, ez a gátlástalanság az, ami most a jobbik médiatúlsúlyát építette. pontosan a ballib oldal nagyobb demokratikussága, és a jobb oldal gátlástalan nyomulása.
ez is jelzi, hogy melyik oldal az antidemokratikusabb, a veszélyesebb.
egyedül a ballib oldalról tudjuk, hogy a kétharmaddal nem életk vissza vészesen.
bozsós | 2010. január 29. | 11:33:25
"az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető - mondta Mádi László, a Fidesz lakáspolitikusa egy ingatlanos szakmai rendezvényen."
A Fidesz ebben következetes - mindig azt mondták, hogy nem általában az ingatlanadóval van bajuk, hanem a konkrét megvalósítással."
Hát nem nonszensz, hogy az adóhivatal 5 évre visszamenőleg más értéket állapíthat meg önhatalmúlag, mint amit én a bevallásomba beírtam - és fizethetem 5 évre az adóbírságot meg a késedelmi kamatot? Az ingatlanadót, ahol bevezették - bevezetés több éves folyamat volt - ki kell dolgozni szakmai konszenzussal az értékelés módszertanát, csinálni kell hatástanulmányokat - hogy működik-e, fel kell mérni az adótárgyakat stb. Mindez nem történt meg.
Pl. adókalkulátorban a megyei jogú város 3 szeres szorzójú, mint a falu. Ha Miskolc-Tapolca önálló lett volna - harmadakkora értékű a ház, mintha Miskolc része lenne. Értelmes ez?
math | 2010. január 29. | 11:32:23
ja, az MTV-t Orbán meg fogja menteni, már bejelentette, hogy csak tartsanak ki. ez is Orbán idézet. mi kell neked még?! az MTV Orbán tévé lesz.
az RTL klub meg nem lesz ellenzéki.
math | 2010. január 29. | 11:30:12
"Egy demokráciában a médiákat alapvetően a fogyasztói tartják fenn. Lehet persze nekik államilag dotált hirdetéseket adni, meg vállalkozói tőkéből ideig óráig fenntartani - de olvasók nélkül ez nagyon drága lenne és értelmetlen - mivel a cél a közvélemény megdolgozása"
te nem sokat tudsz.
1) az RTL Klubbot, a TV2-t meg a Blikket az olvasók tartják fent, és apolitikusak. ezek meg is maradnak
2) de miből tájékozódik az ember a politikáját illetően? az MTV, HirTv, ATV, MNO, Népszabadság, Magyar Hirlap, Népszava. ezeket NEM az olvasók tarták fent, hanem legjobb esetben az olvasók és a vállalkozók és az állami hírdetések.
3) A Népszabadságot, ATV-t, Élet és Irodalmat Orbán az állami hírdetések megvonásával, különböző cégek befolyásolásával meg tudja ülni.az előfizetők pénze ezeknek nem elég. a Népszava veszteséges, addig él, amíg a befektetője akarja. a Népszabadság veszteséges. tulajdonsoa már Fidesz-közeli.
a vállalkozók kézből etetéséről meg lentebb idéztem már egy idézetet magától az ovi Führertől.
mi kell neked még?
tényleg kíváncsi lennék, milyen előjel kell ahhoz, hogy te kapcsoljál?
Viktornak kopogtatni kell az ajtón, hogy "bazdmeg bozsó, diktatura lesz, nem fogod fel?!"
bozsós | 2010. január 29. | 11:26:15
math | 2010. január 29. | 11:14:51
"miniszterelnöknek igenis olyan ember kell, aki nem mond sorra ilyen hülyeségeket hangsúlyos pontként, és többször megismételve."
Keves math! Tied a pálya, jelentezz! Szerintem egy országnak mindig olyan vezetői vannak, amilyet megérdemel magának. Ezért Magyarországon a teáltalad megállapított magas követelményszintet senki sem fogja tudni teljesíteni. De próbálkozni azért lehet.
Csak egy apró megjegyzés: Egy világszerte futó sikeres üzleti szimulációs játékot adtunk el egy magyar cégnek, ahol az csúfosan megbukott, ugyanis a résztvevők szétcsalták a játékot. Az angol tréner értetlenkedett, hogy miért csalnak a magyarok - hát nem tanulni szeretnének? Mi meg a tréneren értetlenkedtünk.
demo | 2010. január 29. | 11:26:05
Valóban, egy két politikai megnyilvánulásból nem lehet sok mindent leszűrni, de nekünk 20 évünk volt Orbánt kiismerni!
Ebben a 20 évben sok minden történt, hatalmas kanyarok a hatalom érdekében, hirtelen vallásosá vált, tehát egyszerre világosodott meg kb. 30 "egyetemi csoporttárs", lett liberálisból, jobboldali, majd hirtelen baloldali, némi szélsőséges beütéssel. És a személyiségnek sem tesz jót, ha valaki 20 évig, minden előzetes "szamárlétra" nélkül, folyamatosan első emberként, ellenjelölt nélkül ül a hatalomban. / Szerencsére csak az övéiben!/
Szerintem ez nem egészséges! És valóban borítékolható, hogy nem fog az akaratában önmérsékletet tanusítani.
Elég ha csak a sajtó az ő kormányzata alatt való teljes letámadására, vagy a vidéki színházak antidemkratikus, néha már őrült személycseréire gondolunk, vagy a feleslegesnek ítélt szöszmötölésre a vizsgálóbizottságokkal, mivel egyetlen egyet nem állítottak fel a kormányzásuk alatt.
Szóval a veszély fennál, és arra még gondolni sem érdemes, hogy a jobbik zsarolásának hány esettben lesz kénytelen engedni, hogy végigvigyen néhány 2/3-os törvényt, ha egyedül nem tudja megoldani!
Szóval van mit veszítenünk, ideje észbe kapni!
math | 2010. január 29. | 11:22:50
Orbán idézeteiből szerint, százszor veszélyes a demokráciára nézve, mint bármelyik normálisak számító párt. semelyik másik normális miniszterelnök-jelölttől nem tudsz hasonló idézeteket hozni.
Orbán a normálisnak számító pártpolitikusok közül kiemelkedően antidemokratikus. történelmi távlatokban is.
akik nála nyilvánvalóbban antidemokratikusak, azok már szélsőségekhez tartoznak.
ha neked ez nem elég, akkor nem tudom, hogy mikor fújnál vészriadót. te csak Vona Gábornál pánikolnál? vagy akkor se?
nem tudok elképzelni ennél egyértelműbb helyzetet, amikor normálisnak gondolt párt vezére veszélyes a diktaturára. ennél egy hajszállal több veszélyes idézet,és Orbán nyíltan szélsőségesnek számítana. még így csak azért nem szélsőséges, mert az MDF gyenge, és a Fidesz nagy párt.
Orbánt ugyanezekkel az idézetekkel, egy tíz százalékos párt élén már rég szélsőségesnek tartanák számon.
Orbának olyan beszédei is voltak, hogy neki kell menni a hatalomnak, Orbán mindent megtett, minden beszédében, csak a tényleges pccshozvolt gyáva. de elment a puccs határáig.
ha pedig kétharmaddal nem kell puccsot csinálnia, nyilvánvaló, hogy mit tesz.
aki csak azért nem veri össze a gyengébbet, mert ott a biztonsági őr, és gyáva, az nyilván össze fogja verni, ha a biztonsági őr elmegy.
csak | 2010. január 29. | 11:21:31
Sohasenem hazudtunk/dunk.
bozsós | 2010. január 29. | 11:20:13
math | 2010. január 29. | 11:11:04
"Orbánban tényleg az a félelmetes, hogy 8 év ellenzéki időszak alatt építette ki a médiabirodalmát a HIRTV-től a Magyar Nemzetig." Egy demokráciában a médiákat alapvetően a fogyasztói tartják fenn. Lehet persze nekik államilag dotált hirdetéseket adni, meg vállalkozói tőkéből ideig óráig fenntartani - de olvasók nélkül ez nagyon drága lenne és értelmetlen - mivel a cél a közvélemény megdolgozása. Én 14 éves korom óta olvasom a Népszabadságot és a 90-es években pont azért tetszett, mert a tudósításokban betartotta a "halgattassék meg a másik fél is" elvet. Mára a Népszabadságot lemondtam és az interneten olvasok MNO-t, meg a Népszabit. Ugyanis a népszabi is pártos lett. Például egy Ónody-Molnár cikkben mikor van meghallgatva a másik fél. Vagy OV tavalyi tusnádi beszédéről is a népszabiba annyi jelent meg, hogy ki mindenki mennyire elítéli. Maga a beszéd nem.
csak | 2010. január 29. | 11:19:33
"A szóvivő közölte, kár volt annyit vesződni az ingatlanadó kalkulátorral, hiszen azt eleve egy stabil 0-ra kell beállítani. "Egy leendő Fidesz-kormánynak ugyanis egyik legelső döntése lesz a magyar embereket igazságtalanul sarcoló ingatlanadó eltörlése. Ha pedig az MSZP-kormány mégis beszedi az ingatlanadót, a Fidesz-kormány azonnal és kamatosan visszaadja a pénzt a magyar családoknak" - fogalmaz a helyettes szóvivő."
(Népszabadság 2010. január 8. )
" A Fidesz és a Jobbik azért bevezetné az ingatlanadót
Az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető - mondta Mádi László, a Fidesz lakáspolitikusa egy ingatlanos szakmai rendezvényen."
(Népszabadság 2010. január
29. péntek)
csak | 2010. január 29. | 11:18:46
" * "Minden fiatalnak be kell vonulnia katonai szolgálatra. …minden magyar fiatalembernek kell kapnia alaki kiképzést, és bizonyos mértékű lelki felkészítést is. Ehhez ragaszkodni kell."
(Orbán Viktor beszéde a Magyar Honvédség vezetői állománya számára tartott éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen, 2001. március 1.)"
" * "Nagy öröm, hogy a sorkatonaság általunk már 2000-ben kezdeményezett eltörlését sikerült alkotmányos módon rendezni."
(Magyar Nemzet, 2004. november 20.)"
Forrás:http://hu.wikiquote.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
math | 2010. január 29. | 11:14:51
""Immár másodszor vallod be, hogy Orbán egy beszámíthatatlan hülye" Amit mondott valóban hülyeség, de szerintem ez a legjobbakkal is megesik. Én is mondok hülyeségeket, de attól még nem tartom magamat beszámíthatatlannak, vagy általában hülyének. Ha a gyerekem a szorzótáblánál egy egy szorzást téveszt, nem fogom elvinni az orvoshoz, hogy tegye diliházba. Amit írsz, csúsztatás.
Csak azt állítom, hogy "Ha Orbánnak kétharmada lesz ezt meg azt fog csinálni" - ezekből a politikusi nyilatkozatokból nem lehet levezetni."
1) egy politikai vezető nem követhet el olyan hülyeséget, amelyet a Kossuth téren "kétmilllió" szavazó előtt mond el, sok-sok beszédben megismétel. Orbán Viktor nem egyszeri tévdésbe eset, hanem évekig tartü dellíriumba
2) és ha ilyenekbe esik, akkor az pont, hogy előre vetíti egy következő ilyen dellírium lehetőségét, és ha egy ilyen dellíriumban kétharmados eszköze van, akkor...
miniszterelnöknek igenis olyan ember kell, aki nem mond sorra ilyen hülyeségeket hangsúlyos pontként, és többször megismételve.
évekig követték a hívei a blődségeit. ez egy veszélyes ember.
bozsós | 2010. január 29. | 11:12:53
math | 2010. január 29. | 11:07:24
"a demokrácia szabályainál fogva, nincs nemzetrontó elit, hanem más gazdasági programmal rendelkező párt van." - amiről nekem - a demokrácia szabályai szerint - lehet az a véleményem, hogy tönkreteszi az országot, és törekedhetek rá alkotmányos eszközökkel, hogy megbukjon. A FIDESZ ezt tette - szíve joga hozzá. Megjegyzem - szerintem az MSZP is jobban tette volna, ha hamarabb veszi az adást, de a vezetőinek fontosabb volt az egyéni boldogulásuk, mint a pártjuk hosszú távú sorsa.
math | 2010. január 29. | 11:11:04
"Mindazonáltal ezt ellenzéki pártként elkövetni nagy fegyvertény lehetett."
ahogy azt Debreczeni könyve bemutatja, Orbánban tényleg az a félelmetes, hogy 8 év ellenzéki időszak alatt építette ki a médiabirodalmát a HIRTV-től a Magyar Nemzetig.
a félelmetes az, hogy a ballib oldal jóval kevésbé mohón cisnálta ezt, ezért nekik csak egy kis ATV van, meg egy gyengécske Népszabadság, amely ráadásul sokszor egészen korrekt, és lassan átáll a jobboldalra.
a félelmetes az, hogy ha ellenzékben ezt megcsinálta, mit fog kormányon tenni?!
nyilván minden ellenzéki médiát megöl.
Vagy ez már egy egy év múlva megjelentetni tervezett tanulmány része? Addig javaslom, hogy a "megfolytották"-ot próbálja meg kedves saman "megfojtották"-nak írni. Úgy nagyobb sikere lesz.
math | 2010. január 29. | 10:57:47
"Immár másodszor vallod be, hogy Orbán egy beszámíthatatlan hülye" Amit mondott valóban hülyeség, de szerintem ez a legjobbakkal is megesik. Én is mondok hülyeségeket, de attól még nem tartom magamat beszámíthatatlannak, vagy általában hülyének. Ha a gyerekem a szorzótáblánál egy egy szorzást téveszt, nem fogom elvinni az orvoshoz, hogy tegye diliházba. Amit írsz, csúsztatás.
Csak azt állítom, hogy "Ha Orbánnak kétharmada lesz ezt meg azt fog csinálni" - ezekből a politikusi nyilatkozatokból nem lehet levezetni.
math | 2010. január 29. | 11:07:24
"Az elmúlt 8 éves populizmusa az elég riasztó volt, de mentségére legyen mondva, hogy egy nemzetrontó hatalmi elit ellen vetette be"
a demokrácia szabályainál fogva, nincs nemzetrontó elit, hanem más gazdasági programmal rendelkező párt van.
semmi ilyesmi nem indokolhat olyat, hogy "a kormány nem legitim", "a haza nem lehet ellenségben" meg ilyeneket.
az NEM DEMOKRATIKUS, hogy "a kormány illegitim, mert nem értek egyet vele."
én is jöhetnék azzal, hogy Orbán miniszterkedése nemzetrontó volt. de a hlyzet csak annyi, hogy elkurta.
math | 2010. január 29. | 11:04:26
""Orbán Viktor eleddig a liberálistál a konzervatívon át a populistáig minden volt." Ez teljesen igaz, de időben jócskán széthúzva (20 év), ezért egy picit hitelesebb, mint GYF."
nem igaz.
1) GYF rövid idő alatt változtatta társadalmi-gazdasági programját egy szociálliberálistól egy szocialistább program fele. mindezzel az MSZP-n belül maradt, hiszen az MSZP-ben eleve mindkét platform meg volt. GYF nem festette át az MSZPt ilyen-olyan színűre, sőt, végül pont azért bukott, mert az MSZP úgy maradt. GYF az erőviszonyok változásának kényszere alatt alkalmazkodott
2) Orbán Viktor viszont önként, és dalolva, a fél Fideszt ledarálva, a másikat átkényszernevelve, nem a frakció nyomása miatt tette amit tett,és nem csupn árnyalatokban változott, hanem a politikai paletta egyik végéből a másikba, majd a politikai paletta két szélsőséges oldalával egyszerre kokettázott
nem érdekes a húsz év, mert ilyen őröltségre semmiféle idő nem ad magyarázatot.
egyébként ha szerinted Orbánnak nyugodtan lehet kétharmados hatalmat adni, mert Gyurcsánynak is adtak, és lám, nem élt vissza vele, pedig ugyanolyan felelőtlen, hatalmaskodó, köppönyegforgató, akkor az érved tisztességesebb lenne, csak.
1) Gyurcsány sose kapott kétharmadot
2) te szerintem kajabáltál volna félelmedben, ha adtak volna
Az elmúlt 8 éves populizmusa az elég riasztó volt, de mentségére legyen mondva, hogy egy nemzetrontó hatalmi elit ellen vetette be. Most viszont reménykeltő, hogy nem mond sem
csak | 2010. január 29. | 11:03:29
* "Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."
(Magyar Nemzet, 1998. április 9.)
Ez azért elég ütős,magának a vezérnek a szájából!
Forrás:http://hu.wikiquote.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
(tetszik ez az oldal)
bozsós | 2010. január 29. | 11:01:25
saman | 2010. január 29. | 10:54:58
"A FIDESZ parlamentarizmus kiiktatására való törekvése ott a legnyilvánvalóbb, hogy mára megfolytották a tudományos és civil discurzust." Mindazonáltal ezt ellenzéki pártként elkövetni nagy fegyvertény lehetett. Vagy ez már egy egy év múlva megjelentetni tervezett tanulmány része? Addig javaslom, hogy a "megfolytották"-ot próbálja meg kedves saman "megfojtották"-nak írni. Úgy nagyobb sikere lesz.
math | 2010. január 29. | 10:57:47
"Egyetértek - ha ilyen magasztos volt a cél, ahhoz képest minden emberi gyarlóság csak eszköz lehet."
Csak éppen ez is alkotmányellenes. Magyarország szekuláris állam, az állam és az egyház el van választása (kellene), és vallásszabadság van. A vallásszabadság az ateizmust is védi. Tehát az "isteni igazság", mint cél nem lehet a demokrácia feletti cél a szekuláris Magyarországon.
Ha viszont valakinek az isteni igazság cél, amihez a demokrácia csak eszköz, az rájöhet, hogy az egyházállam még jobb eszköz.
" Őszintén szólva így hajlamos vagyok ezt is a politikusi blődség kategóriájába sorolni."
Immár másodszor vallod be, hogy Orbán egy beszámíthatatlan hülye, de te nem félsz attól hogy diktatúrát csinál, mert megbízhatónak tartod.
Az elején kértél idézetet, úgy látom, nincs olyan idézet, ami meggyőzne. Nem vagy nyitott a meggyőzésre.
"A többi megjegyzésed mind az Orbán azt tenné, ha - típusú."
Mivel Orbánnak még soha nem volt kéharmada ilyenekkel lehet csak előállni. Te ilyen érveket kértél. Most nem meg telhetetlen vagy.
" Én úgy látom, hogy egyedül Orbán Viktornak nem érdeke a diktatúra, mivel demokratikus játékszabályok szerint is ő lesz a főnök. Ha később meg gyengülni fog a népszerűsége, mi lesz?"
A második mondatban cáfolod az elsőt.
A tübbi nem Orbánról szól, sunyi terelés.
bozsós | 2010. január 29. | 10:57:20
math | 2010. január 29. | 10:38:52
"Orbán Viktor eleddig a liberálistál a konzervatívon át a populistáig minden volt." Ez teljesen igaz, de időben jócskán széthúzva (20 év), ezért egy picit hitelesebb, mint GYF. Az elmúlt 8 éves populizmusa az elég riasztó volt, de mentségére legyen mondva, hogy egy nemzetrontó hatalmi elit ellen vetette be. Most viszont reménykeltő, hogy nem mond semmit, így a választások után szabad keze lesz, hogy azt tegye amit kell. (Remélhetőleg erőfeszítéseket fog tenni a jóléti állam lebontására, az egyéni felelősség helyreállítására, az állam gazdálkodási fegyelmének erősítése irányában.) Erre a nemzetközi szervezetek is rá fogják szorítani és nem fogják megkötni a kezét a választási ígéretek.
saman | 2010. január 29. | 10:54:58
"Ez így nem áll. AzMSZP–SZDSZ-kormányok alatt legfeljebb az ellenzékkel szembeni – parlamentáris alapokon álló, vagyis a demokratikus politizálásba beleférő –pozíciószerzésről, a Fidesznél viszont a parlamentarizmus kiiktatásának kísérletéről beszélhetünk, s ez nagy különbség."
A FIDESZ parlamentarizmus kiiktatására való törekvése ott a leg nyilvánvalóbb, hogy mára megfolytották a tudományos és civil discurzust. Kifejezetten hadat üzentek a pártokráciától független állampolgári önszerveződéseknek és kiirtották ezeket. Ebben az MSZP -SZDSZ együttműködött a FIDESSZel amikor ők voltak kormányon és ezt a kirekesztő és versenykorlátozó "társadalompolitikát" folytatta a fejlesztéspolitikában. EZ alkotmányossági aggályokat felvet, mert az alkotmány 1/2 és 3. tiltja a hatalom erősakos megszerzésére és gyakorlására irányuló törekvéseket. Ez a zsákmányszerző pártokrácia ami most van a saját homokozójának tekinti az évi 1000 milliárdnyi EU fejlesztési forrást. Kirekesztette ebből a politikafüggetlen életvilágot. Minden bizottságban pártlisáták alapján döntenek. Meg is van az "eredménye" a munkahelyteremtés területén.
bozsós | 2010. január 29. | 10:46:08
math
"ja, ez igen jó fényt vet Orbánra. legjobb védelmed, hogy hülye" - Ha azt hiszed, hogy aki nem szoci, az mind kritikátlan Orban-fan, nagyon egysíkú a gondolkodásod. Hibás az a világlátás, hogy vannak feketék - a Jobberek, meg vannak a patyolatfehér, übereuropéér Balosok.
4) Egyetértek - ha ilyen magasztos volt a cél, ahhoz képest minden emberi gyarlóság csak eszköz lehet. Őszintén szólva így hajlamos vagyok ezt is a politikusi blődség kategóriájába sorolni.
A többi megjegyzésed mind az Orbán azt tenné, ha - típusú. Én úgy látom, hogy egyedül Orbán Viktornak nem érdeke a diktatúra, mivel demokratikus játékszabályok szerint is ő lesz a főnök. Ha később meg gyengülni fog a népszerűsége, mi lesz? Csak nem azonosítatlan rendőrök fogják szétverni a ballib tüntetését, esetleg többeknek maradandó sérülést okozva? Vagy kozmetikázni fogják a statisztikákat? Lopni fognak? Abszolút népszerűtlenség esetén is nem fognak lemondani, hanem kihasználják az utolsó perceket is a hatalomban? Ó irgalom atyja ne hagyj el, akkor legfeljebb ugyanolyan rossz lesz, mint eddig volt.
math | 2010. január 29. | 10:43:19
". 1) - blődség;"
majd a diktaturában is mondhatod, hogy blődség, csak ha netán csattan rajtad a bilincs, nem tudom, hogy milyen viccesen fogod tudni ezt mondani.:)
math | 2010. január 29. | 10:42:05
Orbán Viktor politikájában 1989 óta két elem az, ami stabil:
1) a hatalom gátlástalan akarása
2) ennek érdekében igen radikális eszközökkel tud élni. durvákat odamondani, mindenféle nézetet elfogadni, sokféle akciót végigvinni.
http://hu.wikiquote.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
végig lehet nézni, csak egy konstans: a nagy pofa.
|