Zeneipari kilátások konferenciája

A magyarországi zenepiac kiaknázási lehetőségeit is megvizsgálják a Music Hungary konferencián, ahol immár harmadik alkalommal ül össze a magyar zeneipari szakma Egerben.

A holnap kezdődő kétnapos rendezvényen az idén tavasszal elindult Petőfi TV kapcsán a résztvevők arról is tanácskoznak, hogy milyen felületeken tud ma megjelenni a könnyűzene a szélesebb közönség felé. Tavaly átfogó kutatás készült a magyar zeneiparról, annak nemzetgazdasági jelentőségéről, nemzetközi összehasonlításokba helyezve. A mostanra elkészült friss jelentést a konferencia első panelében csütörtökön az iparág szereplői vitathatják meg.

A konferencia előadói között számos zenész - Lukács László, Czutor Zoltán, Németh Róbert, Deniz, Lovasi András, Frenreisz Károly, Mr. Busta -, és zenei szakember - Liber Endre, a Womex főszervezője, Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője, Bognár Attila, az A38 hajó vezetője vagy a Design Terminál képviseletében Böszörményi Nagy Gergely - szerepel.

A rendezvényt követően ugyanott, a Losonczy-völgyben péntektől háromnapos könnyűzenei fesztivál kezdődik. A Feszt! Egert másodszor rendezik meg, a fellépők között lesz például a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band, a Heaven Street Seven vagy a Vad Fruttik.

A Feszt!Eger részeként tartják pénteken és szombaton az Éter tehetségkutató fesztivált. A Music Hungary a Sziget Szervezőiroda és a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület együttműködésében valósul meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.