Volt egy álmunk

Volt egy álmunk címmel német-magyar irodalmi sanzonestet láthatnak az érdeklődők szeptember 15-én, hétfőn este a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. Az este hét órakor kezdődő műsor közreműködője hat jeles író: Esterházy Péter, Bán Zsófia, Dragomán György, Ingo Schulze, Dalos György, Terézia Mora. A Művészetek Palotája Európai hidak fesztiválja idei vendég országának különösen sokat köszönhet a magyar irodalom, melynek útja a világirodalomba mintha rajta keresztül vezetne. Ezt az estet a berlini falbontás huszonöt éves évfordulójának emlékére rendezik.

A Magyarországon is jól ismert magyar származású német írónő, Terézia Mora és az ugyancsak német Ingo Schulze, aki újabb esszéiben tükröt tart a késői kapitalizmus és a globalizáció társadalma elé, Németországban is népszerű magyar írókkal, Esterházy Péterrel, Bán Zsófiával és Dragomán Györggyel beszélget majd az irodalmi kapcsolatok "motorjának" számító Dalos György moderálásával.

A sanzonokat, kuplékat, világslágereket játszó HANEM zenekar nemcsak újrahangszereli, de újra is értelmezi a dalokat, amelyekhez kortárs költők írnak új szövegeket. Ezúttal - kifejezetten erre az alkalomra - a német dalkincsből válogattak, Schumanntól a Rammstein együttesig. A Pelsőczy Réka rendezte estet Czakó Zsolt és Balogh Balázs háttérvetítése színesíti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.