Véget ért a Kultkikötő

Befejeződött a Balatonföldvári Szabadtéri Színház kilencedik évada. Balatonföldváron, Balatonlellén és Balatonfenyvesen 2014. június 14. és szeptember 28. között összesen 150 program – színházi előadások, koncertek, kiállítások, családi programok, filmvetítések, közönségtalálkozók, borkóstoló – várta az érdeklődőket. A Balatonföldvári Szabadtéri Színház az Orlai Produkciós Irodával közösen két saját bemutatót tartott; a Bagoly és Cica, valamint A csemegepultos naplója zajos sikert aratott.

Idén először a balatonföldvári nagyszínpadon határon túli előadások is helyet kaptak. A Szabadkai Népszínház a Szomorú vasárnap című zenés játékot mutatta be, az Újvidéki Színházból Krizsán Szilvia érkezett egy fergeteges monodrámával, a kassai TeatRovás Társulat a Hoppárézimivel lépett fel. Szintén újdonságul szolgáltak az előadások utáni közönségtalálkozók. A szervezők örömére a hazai – budapesti és vidéki – színházak vendégelőadásai szinte kivétel nélkül telt házzal mentek, különösen nagy sikert arattak a Játékszín és a kecskeméti Katona József Színház produkciói.

Az ifjúsági és felnőtt Összpróba táborban Novák Eszter, Kárpáti Péter, Baranyai Balázs, Végh Zsolt, Nagy Viktor, Rozs Tamás, K. Kovács Ákos és Gubás Gabriella irányította az alkotómunkát. A táborozók színházi, filmes, zenei és mozgásszínházi ismereteiket bővíthették, és az egy hetes folyamat eredményeként két fantasztikus hangulatú bemutatót tartottak.

A zenei programok sorában már visszatérő vendég a Quimby, de idén nagy sikerrel debütált a Budapest Bár és a Group n' Swing is. Ruttkai Bori gyerekeknek tartott koncertet, a United együttes pedig a strandolók délutáni programját színesítette. Újra vendégszerepelt a Kultkikötő színpadán Dés László, Udvaros Dorottya, Básti Juli és Kulka János a nagysikerű Férfi és Nő koncerttel.

Az ART&ME Galéria és Élménytér szervezésében két fiatal képzőművész, Schnedarek Réka és Osgyányi Sára festményeit, majd a „No hattyú – Értelmezd újra a Balatont!" képzőművészeti pályázat díjazottjainak alkotásait tekinthették meg az érdeklődők. Szerdánként a PartMozié, csütörtökönként a kamaraszínházi produkcióké volt a terep.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.