Ütős Nap a Művészetek Palotájában

Márciusban is izgalmas programokkal várja a kultúrszomjasakat a Művészetek Palotája. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében március 18-án Ütős Napot rendeznek, ahol egyebek mellett lesz Amadinda koncert, megtudhatjuk, hogyan szól a txalaparta, és akad majd zongoristakavalkád is Bartók és Sztravinszkij műveivel. Programajánló.

A vadon szava – ez a címe az Amadinda Ütőegyüttes családi koncertjének, amelyre március 18-án vasárnap délelőtt tizenegykor kerül sor. Az Amadinda jóvoltábólegzotikus vidékekre, vadregényes tájakra repítik az érdeklődőt a különleges muzsikák és fantasztikus hangszerek a Fesztivál Színházban. Délután kettőtől a Zászlótéren interaktív, ugyancsak családi koncert veszi kezdetét: Sara és Maika Gómez a txalaparta rejtelmeibe avatja be a közönséget, s mód lesz a világ egyik legegyszerűbb ütős hangszerének kipróbálására is.

Ugyancsak az Ütős Nap keretében rendezik meg a Művészetek Palotájában az Ütős klasszikusok fantázianevű koncertet, ahol igazi ritkaságokat hallhatnak a zongora szerelmesei: Bartók Szonátája és Sztravinszkij Menyegzője ugyanis meglehetősen ritkán hangzik el egy koncerten. Az alkalom már csak azért is különleges, mert a koncert közben zongoristák egész serege váltja majd egymást. Bartók művét Kocsis Zoltán a kiváló argentin zongoraművésszel, Ingrid Fliterrel adja elő, a Menyegzőt pedig három nagyszerű fiatal művész játssza, de Farkas Gábor, Balog József, Lajkó István, mellett az ifjú Ránki Fülöp is fellép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Este fél héttől az Ütős nők következnek. A txalaparta fentebb említett kiválóságai, Sara és Maika Gómez világszerte több mint 400 koncertet adtak már. A törékeny, ifjú hölgyek inkább férfiasnak mondható zenét hoznak a Fesztivál Színház színpadára.

A MüPa és a Buidapesti tavaszi Fesztivál Ütős napjára Chick Corea és Gary Burton koncertje teszi fel a koronát. A két világhírű zenész bő három évtizede játszott együtt először egy jam session keretében – akkora sikerrel, hogy végül közös lemezt is rögzítettek. A Crystal Silence óta számos alkalommal zenéltek már együtt, s a budapesti közönségnek sem okoznak csalódást este fél kilenctől a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Egy korábbi Amadinda-koncert, cipõkre. Rácz Zoltán, Holló Aurél és Váczi Zoltán
Amadinda-koncert cipõkre. Rácz Zoltán, Holló Aurél és Váczi Zoltán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.