Újra rendez a legnagyobb magyar meglepetésfilm készítője

A közelmúlt egyik legnagyobb mozgóképes meglepetését, a szinte költségvetés nélkül, ám több mint hatvanezer nézőt elérő és számos fesztiváldíjat elnyerő VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant rendező Reisz Gábor új alkotására 7,5 millió forint gyártás előkészítési támogatást szavazott meg a Filmalap – adta hírül a szervezet.
A Rossz versek címmel készülő új Reisz Gábor-film forgatása a tervek szerint az év végén kezdődik és jövő augusztusig tart budapesti és párizsi helyszíneken. A magyar-francia koprodukcióban készülő alkotás a 30 körüli Merthner Tamásról szól, aki élete mélypontján úgy dönt, hogy nem a felejtés és a jövőbe nézés biztos továbblépését választja, hanem utazásra indul a gyerek- és tinédzserkori emlékeibe. A film 2016-ban játszódik, de Tamás utazásai által egy szubjektív képet kapunk a 90-es és a 2000-es évek Magyarországáról.

A forgatókönyvet is jegyző Reisz Gábor a VAN...-nal összeszokott fiatal filmes csapattal dolgozik második játékfilmjén: a vágásért Tálas Zsófia, az operatőri munkáért Becsey Kristóf és Bálint Dániel, a sound design-ért Lukács Péter Benjámin felel. A Van filmzenekar már teljes erőbedobással dolgozik az új film zenéjén. A Rossz verseket Berkes Julia producer vezetésével a Mundruczó Kornél és Petrányi Viktoria által alapított Proton Cinema gyártja.

A szereplőválogatás már javában zajlik, az alkotók szeretettel várják a legfeljebb 5 perces bemutatkozó videókat a rosszversekcasting@gmail.com email címre.

Kritikánkat Reisz Gábor első filmjéről ide kattintva olvashatják el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.