Újra kinyit a Flippermúzeum!!!

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság mai ítéletében úgy döntött: a Radnóti utcai Flippermúzeumnak nem kell kifizetnie azt az 500 ezer forintos bírságot, amelyet a NAV Szerencsejáték Felügyelete követelt az intézménytől egy általa feltárni vélt szabálytalanság miatt. A bíróság respektálta a múzeum áláspontját, amely szerint a muzeális gépek elsődleges célja nem a szórakoztatás, hanem a ismeretterjesztés.
PBall Gallerynek is hívott muzeális közgyűjtemény augusztus 5-én ismét kinyit – tudtuk meg a Tripadvisor által 2014 legnépszerűbb budapesti látnivalójává választott műintézmény tulajdonosától. Pálfi Balázs egy adóhatósági intézkedés nyomán májusban jelentette be, hogy június 17-én lehúzza a rolót – le is húzta. A tavaly április 11-re időzített titkos ellenőrzéskor a felügyelet munkatársai elsőként azt kifogásolták, hogy az ajtóra ragasztott felirat szerint a a múzeum pénzt kért a játékért, márpedig ez szerintük ellenkezik az interaktív múzeumok gyakorlatával - ezért szabták ki a félmilliós bírságot.

Pálfiék, akik azonnal fellebbeztek, a kifogás nyomán korrigáltak, a következő hetekben már csak belépőjegyet szedtek, de a másik elvárásnak, amely szerint a gépek csak típusengedéllyel működhetnének, nem tudtak és nem is tudnak eleget tenni: a 130 darab, jórészt a flipper őskorából – tehát az 50-es–90-es évekből való – játékgép legtöbbjének réges-rég nincsenek meg a bizonylatai, amelyek alapján a mérésügyi hivatal utódintézménye ki tudná adni a kért dokumentumokat. Ráadásul az effajta hitelesítésért darabonként 120 ezer forintot kér a hivatal. Ennyi pénzük nincs. Pálfi szűk másfél hónapos pauzát afféle nyári szünetnek tekinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.