Újabb nevek a Sziget programjában

A korábban már bejelentett fellépők és világsztárok, köztük Robbie Williams után jöjjön az új lista, amin olyan nevek szerepelnek, mint a MØ, Alesso és a Halestorm.

A skandináv popzene egyik kiváló alakja, Karen Marie Ørsted, művésznevén MØ is fellép a Szigeten. A dán énekes-dalszerző 2014-es, No Mythologies to Follow bemutatkozó lemezével robbant be a nemzetközi piacra, körbeturnézta már Európát és Amerikát.

A Knife Party - a Pendulum zenekar vezéreiként ismert - Rob Swire és Gareth McGrillen electro house projektje. Őrületes fény- és látványtechnikával felturbózott produkciójukkal, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is fellépnek a legnagyobb nemzetközi fesztiválokon, köztük Európa legjobbjának is megválasztott Szigeten fesztiválon.

Paloma Faith egy igazi, extravagáns angol pop-soul díva, az idei BRIT Awards Legjobb Női Előadó kategóriájának nyertese, akinek már első két lemeze is platina volt, de a tavaly megjelent A Perfect Contradiction egyenesen a 6. legkelendőbb album volt tavaly az Egyesült Királyságban.

A reggae zene kedvelői sem maradnak koncert nélkül. A kölni Gentleman 17 évesen már Jamaicában szívta magába a műfaj alapjait, hogy dancehall elemekkel felturbózott roots-reggae zenéjével Európa egyik leghitelesebb és legmenőbb reggae-művésze lehessen. The Evolution névre keresztelt kísérőzenekarával olyan, mintha a 70-es évekből szállítanák az autentikus dancehall-reggae muzsikát.

A fellépők között szerepel még a hazájuk legerősebb koncertzenekarai között jegyzett az oxfordi, néhol dance-es, math rockos indie-ben utazó Foals, az indie-electro díva-hercegnő, Marina and the Diamonds, a sötét tónusú gitárzenében utazó Interpol zenekar, ezenkívül Aaron Jerome, azaz SBTRKT (ejtsd: subtract) a londoni klubszcéna egyik nagy zsenije is.

Jön még a Szigetre Miriam és Olivia Nervo, a kortárs elektronika két legbefolyásosabb múzsája, a kelta punk rockban utazó amerikai Dropkick Murphys, a belga csodahangú neo-soul díva, Selah Sue, a baltimore-i szintipop zenekar, a Future Islands, és a német Beatsteaks.

De fellép még a brit Louisa Rose Allen, művésznevén Foxes, aki 2013-ban megnyerte a Grammy-díjat is a Zedd-del közös Clarity című számért. Itt lesz a kelta punk rockban utazó amerikai Dropkick Murphys, akik saját megfogalmazásuk szerint, ők a kelta punk rock AC/DC-jei. (quart.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.