Újabb filmsztárt veszített el a szcientológia

Ha nem is akkora név, mint Tom Cruise vagy John Travolta, Jason Lee is a szcientológia egyik ismert arca volt mostanáig. A többek közt Kevin Smith filmjeiből (Shop Show, Dogma), A nevem Earl című sorozatból és az Alvin és a mókusok-filmekből ismert Lee, aki egy éve Texasba költözött a családjával, egy helyi lapnak felfedte, hogy már nincs köze az egyházhoz. Lee arra reagálva nyilatkozott, hogy felvetődött: pont azért költözött a texasi Dentonba, hogy ott egy új szcientológia központot nyisson. „Ha Ceren [Lee felesége] és én valamilyen vállalkozásba fognánk, azt biztos nem mások kárára tennénk” - reagált a színész.

Jason Lee és Ceren Alkac 2011-ben
Reuters

Lee és Ceren Alkac 2008-ban házasodtak össze, két közös gyerekük van, és a Daily Mail szerint tavaly majdnem szétmentek, pont Lee vallása miatt, de ezek szerint a meccset az egyház veszítette el a feleséggel szemben. A színésznek ez már a második házassága: első feleségével, Carmen Llywelynnel 1995 és 2001 közt voltak házasok, és Llywelyn nem csinált titkot abból, hogy a válóok az volt, hogy nem osztozott Lee hitében.

Korábban többek közt Paul Haggis, Oscar-díjas filmrendező és a Homelandből ismert Nazanin Boniadi színésznő beszélt nyíltan az egyházzal való szakításáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.