Új látogatói rekordra készül a VOLT

"Most nagyon úgy tűnik, hogy el fogjuk érni a százezres látogatószámot" - fogalmazott Fülöp Zoltán, a főszervezők egyike az MTI-nek. Elmondta, hogy a forgalom 60-70 százalékát adó bérletekből mintegy negyedével többet adtak el eddig, mint a korábbi években.

Megjegyezte, hogy a napijegyek vásárlása sokkal ingadozóbb, jelentős hatással vannak rá olyan tényezők, mint például az időjárás.

Fülöp Zoltán közlése szerint egyszerre napi 25-27 ezer embert tud biztonsággal kiszolgálni az infrastruktúra, efölött már ki kell tenniük a megtelt táblát. A keddi 14 órai kapunyitás után három órával kezdődik az első koncert, a kapuzárás ideje pedig vasárnap dél lesz.

A 750 millió forintos összköltségvetésű esemény főszervezője az MTI-nek arról is beszámolt, hogy a fesztiválhelyszínen - a Lővér Kempingben - a rendelkezésre álló 150 faház egy óra alatt elfogyott, és négy-ötezer sátornak van hely a VOLT területén. Ismét sikerült megtölteniük Sopron szálláshelyeit: telt házat jelentettek a kollégiumokból és a négycsillagos szállodákból.

A Sziget Szervezőiroda közvetlen stábja mintegy 100-120 emberből áll, a VOLT teljes kiszolgáló személyzete alvállalkozókkal együtt 1200-1500 ember.

Újdonság, hogy a fesztivál területére kitelepült az egyik soproni gyógyszertár, de eddig nem volt amfiteátrum-szerű színházsátor sem, ahol ismert együttesek lépnek fel a VOLT ideje alatt. A fesztiválozók ingyen, de kaució ellenében bérelhetnek kerékpárt a bejárat közelében, ahol egy csendesebb beszélgetőzónát is kialakítottak.

A VOLT-on július 2. és 9. között fellép a Billy Talent, a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, Bonobo, a Bullet For My Valentine, a Gus Gus, a Papa Roach, az Example, a Knife Party, a Parov Stelar Band, Sven Väth és Martin Solveig is.

Volt Fesztivál
Volt fesztivál, Sopronyi Gyula felvétele, 2009-07-01,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.