Tripláz Pesten a Mojszejev

A hatalmas érdeklődés miatt először duplázták, most triplázzák a Mojszejev Táncegyüttes november végi, budapesti fellépését.

A világhírű csapat eredetileg november 20-án Szegeden, 21-én Pécsett, 23-án a fővárosban és 24-én Miskolcon szerepelt volna. Mivel pillanatok alatt elfogytak a belépők a Papp László Budapest Sportaréna-beli estre, a szervezők beiktattak aznapra egy délutáni előadást. Mindez még mindig kevésnek tűnt, már erre is csak korlátozott számban maradt jegy, ezért harmadik alkalmat is hirdetnek Pesten: november 25-re, este hét órára.

Hat éve járt legutóbb Magyarországon a Mojszejev Táncegyüttes, alapítója, Igor Mojszejev akkor „csak” kilencvenhat éves volt. A koreográfus pont egy éve, 101 évesen hunyt el, de tanítványai tovább viszik az örökséget: a klasszikus balett és néptánc ötvözetéből született akrobatikus előadásokat.

Az est a hírek szerint két részből áll majd, az elsőt Mojszejev tiszteletére állították össze, lesz benne orosz, kalmük, tatár tánc, a moldáviai szvit és a régi, városi tánc, a quadrille, majd a Partizánok című mű. A második részben Gogol szövegére, a Szent Iván-éjre és Muszorgszkij zenéjére írt, Egy éj a kopár hegyen című egyfelvonásos balettet láthatja a közönség.

Az együttes 85 taggal, zenekar nélkül érkezik Budapestre, a táncosok átlagéletkora 24 év.

Mojszejev együttes
Mojszejev együttes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.