Tananyaggá válhat Spiró, Grecsó, Esterházy

Komplex multimédiás óravázlatok készültek középiskolai magyartanárok számára Aegon Művészeti díjas szerzők műveiről és munkásságáról.

A Magyartanárok Egyesülete a kortárs irodalom iránt elkötelezett pedagógusokat kért fel a munkára. A vázlatok segítségével Spiró György, Rakovszky Zsuzsa, Térey János, Csaplár Vilmos, Jónás Tamás, Grecsó Krisztián, Esterházy Péter és Barnás Ferenc írásai megismerhetőek lesznek minden középiskolás számára - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Az elmúlt hetek könyves eseményein nyilvánvalóvá vált, hogy érdemes érdekesen és izgalmasan, néha szokatlan megközelítésben bemutatni egy-egy szerzőt és műveit a középiskolás korosztály számára, érdemes a kortárs irodalmat az iskola falai közé vinni - olvasható a dokumentumban.

A későbbiekben a pedagógusok is bekapcsolódhatnak a szerzők kiválasztásába: a nyolc díjazott mellett a díj döntőjébe jutott alkotók műveiről is készülnek iskolai segédanyagok, a tanári szavazatok alapján dől majd el, hogy melyekről.

Az óravázlatok szeptembertől ingyenesen elérhetőek lesznek az Aegon Művészeti Díj honlapján és Facebook-oldalán (www.aegondij.hu és www.facebook.com/aegondij).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.