Szülinapi meglepetésparti a Petőfi Irodalmi Múzeumban

„Mi, ’28-asok félszavakból is megértjük egymást” – tért vissza refrénként Szilágyi György híres monológjában. Ha nem is a ’28-asok, de a ’29-esek és a ’30-asok évada jött most el.
A magyar kultúra doyenjeinek egy része ezekben a hónapokban ünnepli a 85. születésnapját: Heller Ágnes, Kányádi Sándor, Kertész Imre mind tavaly lettek 85 évesek, szerdán csatlakozik hozzájuk a ma is páratlanul aktív és termékeny Sándor Iván, fontos regények és irodalmi-történeti esszék szerzője, akinek köszönhetően jobban értjük a Bánk bánt és Németh Lászlót, a Don-kanyart és a tiszaeszlári pert, és aki jelentős szerepet vitt a magyar történelmi regény megújításában.

A buli nem is marad el, szerdán, március 11-én (ez Sándor és egyik fontos hőse, az eszlári zsidók ügyvédjeként is elhíresült Eötvös Károly születésnapja is) a Petőfi Irodalmi Múzeumban folyik majd a pezsgő, egyelőre meg nem nevezett, de bizonyosan kiváló barátok és pályatársak köszöntik az ünnepeltet. Aki többet is akar tudni, legyen délután 6-kor a PIM-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.