Szirtes Edina Mókus dupla lemezbemutatója

Mókus és a Tao című lemezét mutatja be és ízelítőt ad következő, Szerelmesezős című albumának dalaiból is a közönségnek Szirtes Edina Mókus a Millenáris Fogadójában január 22-én, a magyar kultúra napján.

Mókus és a Tao című lemezét mutatja be és ízelítőt ad következő, Szerelmesezős című albumának dalaiból is a közönségnek Szirtes Edina Mókus a Millenáris Fogadójában január 22-én, a magyar kultúra napján.

Szirtes Edina Mókus
Szirtes Edina Mókus

A Mókus és a Tao című korong - amely a koncerten már kapható lesz - Lao-ce ősi kínai bölcseleti alapművéből, a Tao Te King - Az Út és Erény könyvéből vett tizenkét megzenésített verset tartalmaz. A dalokat Szirtes Edina Mókus egyedül játszotta lemezre zongorán, brácsán, hegedűn, illetve melodikán, és a felvételen ő énekel.

Ezzel párhuzamosan Szerelmesezős címmel egy akusztikus popzenei anyagot is rögzíteni kezdett, amelyet ő maga "érzelgős asszonyzenének" hív. A később megjelenő albumon szereplő dalok nagyrészt saját barátainak verseire íródtak, de a lemezen szerepel egy Bródy János- és egy Presser Gábor-feldolgozás is.

A vasárnap 20 órakor kezdődő koncerten mindkét lemez anyagával megismerkedhet a közönség Horváth Elemér, Balogh Miklós és Csonka Gábor (hegedű), Hegyaljai-Boros Zoltán és Haraszti Krisztina (brácsa), Simkó-Várnagy Mihály (cselló), Földes Gábor és Lombos Pál (nagybőgő), valamint Nagy János (zongora) közreműködésével. Az est vendége lesz Kováts Kriszta és a Fabula Rasa zenekar - olvasható az MTI-hez eljuttatott koncertajánlóban.

Szirtes Edina Mókus hegedűművész diplomáját Szegeden szerezte 2002-ben, írt zenét többek között a Szegedi Színkör, a Szegedi Kortárs Balett, Kováts Kriszta Színháza, a Baltazár Színház és a Magyar Rádiószínház számára, de a 2010-es tűzijáték kísérőzenéjét is ő szerezte. Stúdiózenészként és dalszerzőként számos komoly- és könnyűzenei együttes produkciójában, illetve hanglemezén működött közre, és folyamatosan koncertezik is velük.

Saját zenekaraival (Fabula Rasa, Nomada, Blues B.R.Others) is rendszeresen fellép Magyarországon és külföldi világzenei fesztiválokon. A Fabula Rasával az első Budapest Fringe Fesztiválon mutatkozott be, ahol szakmai különdíjjal jutalmazták produkciójukat.

Szirtes Edina Mókus 2004-ben Artisjus-díjat kapott, 2007-ben a nemzetközi Song Writing dalíró versenyen tizenötezer dalból a legjobb 14 közé választották szerzeményét. Tessék-lássék címmel megjelent szólólemeze Fonogram-díjat kapott 2010-ben világzene-kategóriában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.